Να σπάσει το αήττητο κι ένα weekend στο φεγγάρι

Να σπάσει το αήττητο κι ένα weekend στο φεγγάρι

Φέτος χάσαμε από ομάδα Β' εθνικής και μια που παλεύει για παραμονή, μόνο αν έχεις παρόμοιες προδιαγραφές, ελπίζεις να καταφέρεις το ίδιο...

Παραθέτω δηλώσεις ανθρώπων του ποδοσφαίρου, που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τον «ο Άρης», εν όψει του ντέρμπι της Κυριακής, που συγκλονίζει τον πλανήτη:

Ναζλίδης: Ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα που μερικές μέρες πριν εισέπραξε τάληρο από τον ΠΑΟΚ και δήλωσε μάλιστα πως αξίζει το πρωτάθλημα:

«Ο ΠΑΟΚ έχει αδύνατα σημεία, μπορούμε.» Το τι μπορούνε, το κράτησε μυστικό.

Χαβίτο: «Χωρίς άγχος, αλλά με πάθος. Είναι τελικός». Τελικός C.L, Λιμπερταδόρες, κυπέλλου Ελλάδας, κυπέλλου ΕΠΣΜ, δεν το διευκρίνισε.

Σπανός: «Πιο σταθερός από ποτέ ο «ο Άρης», δεν έχει να φοβάται τίποτα». Επειδή κανείς δεν είπε ότι φοβάται, για να το λες ξέρεις ότι φοβάται…

Κατσαβάκης: «Ο «ο Άρης» μπορεί να πάρει αποτέλεσμα». Κι εγώ μπορεί να βγάλω γκόμενα τη Μόνικα Μπελούτσι, αν την πετύχω κάπου μόνη, αλλά δεν το κάνω θέμα.

Μουστακίδης (βετεράνος ποδοσφαιριστής, με σαγόνι διαστάσεων Θωμαίδη, για εκείνους που αγνοούν την ύπαρξη του): «Ο «ο Άρης» μπορεί να πάρει καλό αποτέλεσμα στην Τούμπα». Κι εγώ μπορώ γίνω πιο πλούσιος από τον Τζεφ Μπέζος, αλλά επίσης δεν το κάνω θέμα.

Αναστόπουλος: «Γιατί να μην σπάσει «ο Άρης» το αήττητο του ΠΑΟΚ;». Γιατί να μην πάμε για ΣΚ στο φεγγάρι, να περάσουμε ωραία; Ξέρω και μια ωραία χασαποταβέρνα εκεί…

Γκουκουλιάς: «Ο «ο Άρης» θα βάλει δύσκολα στον ΠΑΟΚ».

Μη με ρωτάτε ποιος είναι αυτός, θα σας γελάσω. Έψαξα στο google και μου έβγαζε συνεχώς « μήπως εννοείτε Νίκος Γουλιάς ΕΤ3;», προφανώς έπαιζαν ίδια κατηγορία.
Κλείνουμε με Γιώργο Φοιρό που δήλωσε εξαιρετικά αισιόδοξος, ίσως ελπίζει να βρει δουλειά μετά την Κυριακή.

Επειδή εσείς οι εκεί χάμου, όπως σας αποκαλούσε ο νυν ομοσπονδιακός είστε πιο εξοικειωμένοι με τις ποδοσφαιρικές κόντρες, συμβαίνει και στα μέρη σας, ή είναι μόνο δικό μας προνόμιο;

Πριν από τα Παναθηναϊκός-χαρτί ας πούμε, παρελαύνουν από τα τοπικά ΜΜΕ, ο Ταράσης, ο Βονόρτας, ο Πατσιαβούρας, ο Παραπραστανίτης κι ο Θώδης, αμολώντας ότι κουτουράδα τους κατέβει στο κεφάλι;

Οι βετεράνοι συνήθως με δυο στρωτές κουβέντες και μέσα από την εμπειρία τους, προσπαθούν να δώσουν ένα απλοποιημένο περίγραμμα μιας αναμέτρησης, ώστε να γίνει κατανοητό το ευρύ κοινό.

Στην περίπτωση μας έχουμε κάτι ανούσια και άνευ περιεχομένου «μπορεί, γιατί όχι, ίσως, ελπίζουμε, θα δούμε, δεν αποκλείεται, ενδεχομένως», με στόχο την παροχή ελπίδας, χωρίς τον κίνδυνο να εκτεθούν. Πάλι καλά που ο κόσμος ενημερώνεται μέσω διαδικτύου, φανταστείτε την οικολογική καταστροφή των προηγούμενων εποχών, για να γραφτούν τόσες ανούσιες π@π@ριές σε φύλλα εφημερίδων.

Ξέχασα και τον ανεπανάληπτο Γιάννη Κόντη, που υποστήριξε πως «ο «ο Άρης», μπορούσε ακόμη και 2ος», πιο ψηλά κι από τον Ολυμπιακό δηλαδή!

Η αλήθεια να λέγεται πάντως, συγκριτικά με τον πρώτο γύρο που ο Κόκε αναρωτιόταν «ποιος είναι ο Πρίγιοβιτς» και κάποιος Δέλλιος υποστήριζε πως «Ο ΠΑΟΚ δεν έχει την ομάδα για να κερδίσει τον «ο Άρης»», τα πράγματα είναι πιο συγκρατημένα.

Μιλάμε για ποδοσφαιρικά ρετάλια, που προσπαθούν να χαϊδέψουν τ΄αυτιά μιας μειονότητας, μπας και βγουν από την αφάνεια. Επειδή το ξέρουν πως το πιθανότερο μετά το ματς είναι να επιστρέψουν στις τρύπες τους, βρίσκουν τώρα ευκαιρία που δεν πληρώνουν φόρο για ότι μ@λ@κία εκστομίσουν, να βγάλουν τ΄απωθημένα τους.

Και να πεις ότι αποσκοπούν σε κάνα μεροκάματο να το πάρει το ποτάμι, το χέρι στην τσέπη αν βάλει ο πρόεδρος τους, κατευθείαν κάλτσα του θα πιάσει.

Για να μη μακρηγορώ και να δώσω το στίγμα του σημερινού κειμένου, εδώ και μέρες μας ζαλίζουν τα ούμπαλα με τα «-ξανά-ερχόμαστε, να σας ρίξουμε τέσσερα και να σας σπάσουμε το αήττητο».

Αυτή είναι η νοοτροπία, η ποδοσφαιρική προσέγγιση και το όνειρό τους, να μας σπάσουν το αήττητο, γι αυτό ζουν και αναπνέουν. Πενθήμερο γλέντι θα κάνουν στη γειτονιά, τύφλα να ΄χει το river party στο Νεστόριο.

Την παρθενιά του νέου Καραΐσκάκη την έσπασε ο ΠΑΟΚ, ουδέποτε κατέβηκε όμως με αυτό ως σκοπό.

Αγωνίστηκε για να κερδίσει, να πάρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα τέλος πάντων, τα περί παρθενιάς, αήττητου κλπ, είναι για τα καφενεία και για να πειραζόμαστε μεταξύ μας, δε μπορεί να αποτελούν στόχο σοβαρής ομάδας.

Μια και το έφερε η κουβέντα, ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα με τα περισσότερα διπλά μέσα στο Καραΐσκάκη, κάθε χρόνο που κατεβαίνει όμως, σκοπός του δεν είναι να τα πολλαπλασιάσει, ούτε να αυξήσει τη διαφορά από το δεύτερο. Κατεβαίνει πάντα, με αποκλειστικό στόχο την αναγκαιότητα της στιγμής και μόνο αυτήν.
Φέτος ο ΠΑΟΚ κατέβηκε με πρωταρχικό σκεπτικό να μη χάσει, άσχετα αν κέρδισε τελικά.

Το ίδιο έγραφα κι εγώ πριν το παιγνίδι, αν ανατρέξετε στα κείμενα των ημερών, θα το βρείτε. Πήγε στο Καραΐσκάκη για να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε και το ελάχιστο ήταν να μη χάσει, για να μείνει κοντά στην κορυφή.

Αυτοί φέτος παλεύουν με βάζελο για έξοδο στην Ευρώπη, αμφότεροι έχουν δύσκολο σερί αγώνων με τους πρώτους της βαθμολογίας, αλλά και μεταξύ τους.

Δεν έρχονται λοιπόν για να κερδίσουν έστω και να διατηρήσουν ζωντανές τις πιθανότητες να το καταφέρουν, αλλά για να μας σπάσουν το αήττητο. Αυτό τους καίει.

Δε χρειάζεται να γνωρίζεις πως επέστρεψαν από μακρά τουρνέ στην επαρχία, η νοοτροπία ομάδας χωριού, είναι προφανής.

Αντί να δουν το παιγνίδι αμιγώς ποδοσφαιρικά με το μυαλό στο στόχο, πετάνε με το νου τους στα λιβάδια ως πεταλουδίτσες, βλέποντας οράματα. Και μιλάμε για νεοφώτιστους…

Ο πιο σίγουρος δρόμος για να χάσουν την Ευρώπη είναι να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ, μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα το γιορτάζουν στα μπουζούκια, θα μπαινοβγαίνουν στις στοές εισπράττοντας τιμητικές πλακέτες, θα ποζάρουν σε γλύπτες που θα φιλοτεχνούν τις προτομές τους ώστε να κοσμήσουν τα σοκάκια της γειτονιάς τους.

Μάταια ο κόουτς Παντελής θα τους φωνάζει για προπόνηση, αφήστε που ούτε αυτός θα πηγαίνει, θα τον σηκώσουν στους ώμους και μέχρι το Μάη θα τον κάνουν βόλτες πέριξ του Χαρίλαου.
Ας χάσουν την Ευρώπη, ας χάσουν και την κατηγορία, ποσώς τους ενδιαφέρει.

Το είχα γράψει κάποτε και δεν ήταν διόλου υπερβολικό, πως αν ποτέ έπεφταν κατηγορία ως προτελευταίοι κι εμείς ως τελευταίοι, θα θεωρούσαν τη χρονιά ως ορόσημο και θα την μνημόνευαν εφ΄ όρου ζωής, αφού μας πέρασαν στη βαθμολογία.

Με μια δεύτερη ανάγνωση ωστόσο, ο στόχος να σπάσουν το αήττητο του ΠΑΟΚ δείχνει εναρμονισμένος με τις προδιαγραφές τους.

Στις εγχώριες διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ έχει υποστεί μόλις δυο ήττες κι αυτές στο κύπελλο, από Παναχαΐκή και Πανιώνιο.

Η πρώτη είναι ομάδα Β εθνικής ο δεύτερος παλεύει για την παραμονή του, οπότε μόνο μια ομάδα με παρεμφερή χαρακτηριστικά, θα μπορούσε να ελπίζει πως θα καταφέρει το ίδιο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ