Ποιο ντέρμπι; Το ΠΑΟΚ-Άρης έπαψε να είναι ντέρμπι

Ποιο ντέρμπι; Το ΠΑΟΚ-Άρης έπαψε να είναι ντέρμπι

Κάποτε, πριν από τα ΠΑΟΚ-Άρης η Θεσσαλονίκη ήταν χωρισμένη στα δύο. Φίλοι, συγγενείς ήταν σε μια αντιπαράθεση για το ποια είναι καλύτερη ομάδα και ποιος θα κερδίσει. Πλέον αυτό έχει χαθεί καθώς ο Δικέφαλος έχει ανοίξει πολύ την ψαλίδα και στην Τούμπα θεωρούν ντέρμπι μόνο τα ματς με τον Ολυμπιακό.

Την Κυριακή στις 19:30 στο γήπεδο της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Άρη σε ένα παιχνίδι που σε καμία περίπτωση δεν θα θυμίζει σε τίποτα τα ματς του παρελθόντος με τον ΠΑΟΚ να θέλει τη νίκη για να κάνει ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Αυτά τα παιχνίδια τα λεγόμενα και ως «El Classico» της Θεσσαλονίκη έχουν χάσει την αίγλη τους τα τελευταία 10 χρόνια. Οι δύο ομάδες έχουν τραβήξει διαφορετικούς δρόμους. Ο μεν ΠΑΟΚ με τον Ιβάν Σαββίδη στο τιμόνι της διοίκησης βαδίζει σε σίγουρα μονοπάτια, ενώ οι κίτρινοι μέχρι και πέρσι πάλευαν για να ανέβουν κατηγορία.

Αυτή η μαγεία που υπήρξε και στάθηκε αφορμή να μην μιλάνε συγγενείς και φίλοι πριν και μετά τα ματς των δύο ομάδων, να είναι χωρισμένη στα δύο μια πόλη, έχει πλέον χαθεί. Στο μυαλό του ΠΑΟΚτσή έπαψε αυτό το παιχνίδι να είναι ντέρμπι. Γιατί πολύ απλά δεν έχουν οι δύο ομάδες τους ίδιους στόχους. Η μια ομάδα κάνει πρωταθλητισμό τα τελευταία χρόνια , ενώ η άλλη βολόδερνε στις κατώτερες κατηγορίες και φέτος προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της. Δεν θεωρούν πως ο Άρης με το υλικό που έχει μπορεί να κάνει ζημιά στο Δικέφαλο.

Αν βάλουμε μόνο τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που έμειναν εκτός αποστολής θα δούμε πως κοστίζουν πιο πολύ από το φετινό μπάτζετ του συμπολίτη. Οι Ασπρόμαυροι δεν θεωρούν πως απειλούνται από τον Άρη γιατί πολύ απλά είναι ανώτερος σε όλα τα επίπεδα. Ο Άρης χρειάζεται πολλά ψωμιά ακόμα για να φτάσει στο επίπεδο που είναι ο ΠΑΟΚ είτε σε αγωνιστικό, είτε σε διοικητικό επίπεδο.

Αυτό που ενδιαφέρει τον ΠΑΟΚ στο κυριακάτικό παιχνίδι είναι μόνο οι τρεις βαθμοί, για να γίνει ένα ακόμη βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου. Τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση. Ούτε καζούρα δεν έχουν διάθεση να κάνουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ σ’ αυτούς του Άρη. Ούτε φυσικά ασχολούνται με τα όσα λένε βετεράνοι ποδοσφαιριστές, αλλά και αρθρογράφοι της ομάδας της Παπαναστασίου.

Ο μεγάλος αντίπαλος για τους Ασπρόμαυρους είναι ο Ολυμπιακός. Μόνο η ομάδα του Πειραιά, θεωρούν ότι μπορεί να κοντράρει την δική τους και όχι φυσικά για φέτος, αλλά για του χρόνου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ