Με νοοτροπία τύπου Χατζηγιοβάνη δεν πρόκειται να προοδεύσει

Με νοοτροπία τύπου Χατζηγιοβάνη δεν πρόκειται να προοδεύσει

Ο Παναθηναϊκός κατέβηκε στη Νέα Σμύρνη σαν να πηγαίνει περίπατο στο Άλσος Νέας Σμύρνης και φυσιολογικά έχασε από μια ομάδα που κατέβηκε για να "πεθάνει" στο γήπεδο.

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να βλέπεις μια ομάδα να χάνει χωρίς καν να προσπαθεί. Αυτό έκανε ο Παναθηναϊκός στη Νέα Σμύρνη. Πήγε να παίξει ένα παιχνίδι στο οποίο θα έπρεπε οι ποδοσφαιριστές του να εμφανιστούν με το μαχαίρι στα δόντια, γνωρίζοντας πως η συγκεκριμένη έδρα παραδοσιακά δυσκολεύει την ομάδα, αλλά είδαμε παίκτες στα όρια της αδιαφορίας, με πρώτο τον Χατζηγιοβάνη.

Όσα θετικά έχουν γραφτεί γι’ αυτό το παιδί και την ποδοσφαιρική του αξία, θα γκρεμιστούν σαν πύργος από άμμο αν συνεχίσει να βγάζει νοοτροπία «σαν κι εμένα δεν είναι κανείς». Στη Νέα Σμύρνη έκανε κατάχρηση κατοχής της μπάλας καμιά δεκαριά φορές, εκνευρίζοντας τους συμπαίκτες του και τους προπονητές του και φαντάζομαι και τον κόσμο που παρακολουθούσε το παιχνίδι. Και όταν ο Δώνης του έκανε παρατήρηση, είχε κάτι να απαντήσει, αντί να σκύψει το κεφάλι και να αλλάξει την αγωνιστική του συμπεριφορά.

Θα έπρεπε να είχε βγει πολύ νωρίτερα από το γήπεδο, αφού ήταν αρνητικός και έπαιζε περισσότερο για τη δική του προβολή και λιγότερο για την ομάδα. Στον φετινό Παναθηναϊκό δεν χωράει το πνεύμα που έδειξε ο Χατζηγιοβάνης στη Νέα Σμύρνη. Υποθέτω πως θα αλλάξει σύντομα, γιατί και ο Δώνης και ο Νταμπίζας έχουν αποδείξει πως τέτοιες αγωνιστικές συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.

Φυσικά και δεν ήταν μόνο ο τρόπος που έπαιζε ο Χατζηγιοβάνης ο λόγος που ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να απειλήσει καν τον Πανιώνιο. Ήταν η έλλειψη ενέργειας που έδειξε και πάλι η ομάδα, η κακή κυκλοφορία της μπάλας, η μηδαμινή φαντασία στο παιχνίδι. Τόσο ατομικά, όσο και ομαδικά. Και επίσης, το γεγονός πως δέχτηκε γκολ μόλις στην πρώτη κατεβασιά του Πανιωνίου. Είναι μεγάλο πρόβλημα, αλλά οι απουσίες βασικών και σημαντικών παικτών, όπως ο Ινσούα, ο Γιόχανσον και ο Κουλιμπαλί ήταν δεδομένο πως θα έφερναν αμυντική ανισορροπία σε τέτοιου είδους κόντρα επιθέσεις, όπως αυτή που έβγαλε ο Πανιώνιος στο 10′ και άνοιξε το σκορ.

Όμως ξενίζει ο τρόπος που ο Παναθηναϊκός αντιδρά σε αυτή τη φάση. Ο Ντουρμισάι έκανε… περίπατο, κράτησε την μπάλα ανενόχλητος όσο ήθελε για να τη μοιράσει αριστερά, οι επιστροφές ήταν αργές και το γκολ που έβαλε ο Πανιώνιος δεν πρέπει να το έχει βάλει ούτε σε προπόνηση, αντιμετωπίζοντας κώνους αντί για άμυνα. Το ίδιο και το δεύτερο, αφού κανείς παίκτης του Παναθηναϊκού δεν βρίσκεται στη μικρή περιοχή, με αποτέλεσμα ο Σταυρόπουλος να πετύχει το πιο εύκολο γκολ από τα τρία που έχει πετύχει έως τώρα στην καριέρα του.

Τη γενικά τραγική εικόνα του Παναθηναϊκού ήρθε να… δέσει το πέναλτι που έπνιξε ο διαιτητής Κουμπαράκης. Η φάση συνέβη στο 0-0 και μόλις στο τρίτο λεπτό του αγώνα, κάτι που σημαίνει πως επηρεάζει το αποτέλεσμα. Γιατί αλλιώς ξεκινάς με 0-1 στο 3′ και αλλιώς με 1-0 στο 10′. Δώσε το πέναλτι, άσε τον Παναθηναϊκό να προηγηθεί και μετά αν είναι τραγικός και ο Πανιώνιος καλύτερος, ας γυρίσει το ματς. Το ότι έγινε… συνήθεια πλέον οι διαιτητές να κλείνουν τα μάτια εις βάρος του Παναθηναϊκού κάθε Κυριακή, είναι κάτι που προβληματίζει εξίσου με την κακή εικόνα που βγάζει η ομάδα στο γήπεδο.

Ευτυχώς στα τρία ματς που έρχονται, με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό θα έρθουν ξένοι διαιτητές και τουλάχιστον δε θα δούμε σφυρίγματα που δε δίνονται επειδή δε θέλουν να τα δώσουν οι Έλληνες διαιτητές, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις αγνοούν και τους κανονισμούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ