Ο Θέμης Βάγγης ανώτερος του Κούδα

Ο Θέμης Βάγγης ανώτερος του Κούδα

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για την εμμονή του Λουτσέσκου να ασχολείται με τη διαιτησία. Με τον ΠΑΟΚ αήττητο και βέβαιο πρωταθλητή αυτός να μετράει οφσάιντ και πέναλτι.

ΕΜΕΙΝΕ ο ΠΑΟΚ στο ένα-ένα με τον Άρη; Και τι έγινε; Αλλάζει κάτι; Κινδυνεύει να χάσει το πρωτάθλημα; Ήδη, εταιρίες στοιχημάτων έχουνε πληρώσει όσους τον είχανε παίξει πρωταθλητή. Ήτανε οφσάιντ το γκολ που ισοφάρισε ο Βέλεθ. Όλοι το είδανε, όλοι το είπανε, όλοι το γράψανε. Βγες κι εσύ σαν Λουτσέσκου και πες το. Μέχρι εκεί, ΟΚ. Κανένα πρόβλημα. Τα παραπάνω τι τα θες; «Ψάχνω να βρω ένα λάθος υπέρ μας αυτή τη σεζόν. Ένα λάθος». Για ποιο λόγο αυτή η κλάψα; Για ποιο λόγο αυτή η υπερβολή; Θεωρεί ότι μ’ αυτό τον τρόπο κερδίζει κάτι;

ΜΙΑ πιθαμή μπροστά στη βαθμολογία είναι ο ΠΑΟΚ. Σε 22 ματς έχει 19 νίκες και 3 ισοπαλίες. Η κουβέντα τελειώνει εκεί. Κανέναν δεν έχεις να πείσεις και σε κανέναν δεν έχεις να δώσεις λογαριασμό. Θα μου πείτε τώρα, έχουνε δει χαρά στα σκέλια τους, ύστερα από 34 χρόνια και τους κογιονάρουνε, ότι πρόκειται για το πρωτάθλημα των Πρεσπών. Και τι περιμένανε δηλαδή; Να αναγνωρίσει ο Αρειανός την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ; Να εκδώσει συγχαρητήρια ανακοίνωση ο Σούπερ 3, με την οποία θα δίνει συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ και θα εκφράζει την ικανοποίησή του, που το πρωτάθλημα, επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, που βγάζει τα καλύτερα παιδιά; Στη Μακεδονία την ξακουστή του Αλεξάνδρου τη χώρα, που έδιωξε τους Βούλγαρους και λεύτερη είναι τώρα.

ΑΥΤΟ δεν πρόκειται γίνει ποτέ. Όπως αυτοί αμφισβητούν τα πρωταθλήματα των άλλων, έτσι οι άλλοι αμφισβητούν τα δικά τους. Δανεικά είναι αυτά. Εδώ έχουνε βγάλει σκάρτα καμιά 20αριά πρωταθλήματα του Ολυμπιακού. Θα κωλώσουνε οι Σουπεράδες να πούνε ότι το 1985 έδωσε το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ το ΠΑΣΟΚ και το 2019 το δίνει ο Σύριζα. Αν ρωτήσεις εκατό Αρειανούς ποιος ήτανε καλύτερο δεκάρι; Ο Κούδας ή ο Βάγγης; Και οι εκατό θα σου απαντήσουνε ο Θέμης ο Βάγγης. Κι η πλάκα είναι ότι έχει μπει σ’ αυτή τη διαδικασία όλος ο ΠΑΟΚ. Από τον Γιωργάκη μέχρι αυτόν που κάνει ρεπορτάζ ΠΑΟΚ, στα Νέα της Γαρδένιας.

ΜΕ το που τελειώνει το κάθε παιχνίδι, διανέμεται το ραπόρτο που στέλνει ο Μάλαμας. «Το και το». Δεν ήταν μόνο οφσάιντ το γκολ του Βελέθ. Ο Νορβηγός χασάπης κατέσφαξε τον ΠΑΟΚ. Ανύπαρκτο το φάουλ, από το οποίο προήλθε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Τζανακάκης έπρεπε ν’ αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη. Αντί να δώσει πέναλτι σε ανατροπή του Μπίσεσβαρ και να σχολάσει ο γάμος, του έβγαλε κίτρινη για θέατρο. Και παίρνει φόρα μετά ο Μίνος στην «Αθλητική Κυριακή» και λέει το ποίημα. Κι αλίμονο σ’ αυτόν που θα προσπαθήσει να τον διακόψει.

ΚΑΙ με τα προφανή συμπεράσματα: Ποιο πρωτάθλημα των Πρεσπών μας τσαμπουνάνε; Στημένος από τον Περέιρα ο Νορβηγός διαιτητής να φάει τον ΠΑΟΚ. Στημένος δηλαδή από ποιόν; Από τον Καρυπίδη; Από τον Ολυμπιακό; Εδώ γελάνε. Και οι δημοσιογράφοι καλά ξηγιούνται. Η δουλειά τους είναι αυτή. Να αβαντάρουνε την ομάδα. Σάμπως δηλαδή στο πολιτικό ρεπορτάζ, είναι καλύτεροι; Ό,τι πει η Κουμουνδούρου και το Μοσχάτο. Οι προπονητές που υποτίθεται ότι είναι επαγγελματίες, γιατί μπαίνουν σ’ αυτή τη διαδικασία; Και μ’ αυτόν τον τρόπο μάλιστα. «Βρέστε μου ένα λάθος υπέρ του ΠΑΟΚ». Κι αρχίζουνε και του αραδιάζουνε. Το παραμύθι πέναλτι του Πρίγιοβιτς στην πρεμιέρα με τον Αστέρα. Το χέρι του Βιερίνια στη Λαμία και πάει λέγοντας.

ΚΙ ο Λουτσέσκου δεν είναι κανένας ξέμπαρκος. Σαν τον Χιμένεθ. Που ήρθε στη Αθήνα, δήλωσε διαθέσιμος και είχε ανοιχτό το τηλέφωνο 24 ώρες το 24ώρο. Μπας και χτυπήσει από ΑΕΚ μεριά. Για να έβρισκε αλλού δουλειά δύσκολο. Ο Ραζβάν δεν έχει ανάγκη. Και δικά του λεφτά έχει βγάλει και περί μοναχογιού πρόκειται. Δεν έχει άλλο παιδί ο μπαμπάς Μιρτσέα. Υπολόγισε εσύ την πατρική περιουσία. Που μπορεί να φτάνει και το κατοστάρικο. Έχει κανένα λόγο να το παίζει Θύρα 4. Να μετράει βαθμούς, οφσάιντ, πέναλτι, να αναφέρεται στη Γερμανία του Χίτλερ και να του κρεμάνε κουδούνια;

Στη μουσική επιλογή Quatuor Vagabond-Opa Tsupa.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ