O ρόλος του Γκερέρο και η δυναμική του Μασούρα

O ρόλος του Γκερέρο και η δυναμική του Μασούρα

Ο τραυματισμός του Ζιλ Ντίας με δεδομένη και την απουσία του Λάζαρου φέρνει τον Ισπανό επιθετικό στα πλάγια, ίσως και τον Κούτρη πιο ψηλά. Ο Μασούρας από την άλλη μονιμοποιείται στο βασικό σχήμα.

Έπεσαν όλες μαζί οι αναποδιές στον Ολυμπιακό. Στο διάστημα που «φούντωσε» το πρόγραμμα, στο διάστημα που οι ερυθρόλευκοι ήταν υποχρεωμένοι να δίνουν ένα ντέρμπι κάθε τρεις μέρες.

Από την αρχή του 2019 ο Ολυμπιακός παίζει ασταμάτητα. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει χρησιμοποιήσει τους πάντες, έχει ανοίξει τελείως το ροτέισον, όπου είναι αυτό δυνατό. Το πιο δύσκολο κομμάτι πέρασε για τον Ολυμπιακό σε αυτές τις 15 μέρες που έδωσε πέντε συνεχόμενα ματς.

Πέρασε με απώλειες όμως, σοβαρές απώλειες που αναγκάζουν τον Πέδρο Μαρτίνς να πάει και σε δεύτερα πλάνα.

Ο τραυματισμός του Ζιλ Ντίας θα τον αφήσει για ένα σημαντικό διάστημα εκτός δράσης. Η απουσία του Πορτογάλου σε συνδυασμό με την απώλεια του Λάζαρου μέχρι το τέλος της σεζόν έχει μειώσει στο ελάχιστο τις «καθαρές» επιλογές εξτρέμ για τον Μαρτίνς.

Ο Ποντένσε που παίζει ασταμάτητα, έχοντας ήδη πέντε σερί αγώνες, και ο Μασούρας που ήρθε τον Ιανουάριο και έχει καταφέρει να βρεθεί στην «πρώτη γραμμή» της ομάδας.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό δεν γίνεται να παίζουν ασταμάτητα και οι δύο. Ο Μαρτίνς έως ότου επιστρέψει ο Ζιλ Ντίας θα πρέπει να βρει και αλλού λύσεις.

Ενεργοποιώντας σε πρώτη φάση τον Γκερέρο. Ο Ισπανός επιθετικός που έχει χάσει την θέση του στο βασικό σχήμα, με τον Χασάν να κάνει εξαιρετικά παιχνίδια, θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στην «πρώτη γραμμή» πηγαίνοντας στα άκρα.

Ο Γκερέρο άλλωστε έχει αγωνιστεί και στο παρελθόν σε αυτή τη θέση, έστω κατά την διάρκεια του αγώνα.

Μια ακόμη επιλογή που έχει ο Μαρτίνς είναι και η προώθηση του Κούτρη. Όπως και να έχει πάντως ο Πορτογάλος τεχνικός είναι αναγκασμένος στα επόμενα παιχνίδια να πορευτεί έχοντας μόνο δύο «καθαρές» επιλογές για τα άκρα της επίθεσης.

Ο Ποντένσε βεβαίως έχει δείξει ότι είναι «βιονικός» παίζοντας ασταμάτητα ενώ και ο Μασούρας έχει μπει με ποδοσφαιρικό «θράσος», έχει ήδη αποδείξει πως αξίζει να βρίσκεται στους ερυθρόλευκους έχοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη του προπονητή του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ