Σκουλάς κανονικός είναι μόνο ο λυράρης

Σκουλάς κανονικός είναι μόνο ο λυράρης

Ναι, αλλά ήταν μπροστά στην φάση. Γιατί εμπιστεύθηκε την βοηθό του και όχι τα ματάκια του. Γιατί έτσι, λυτρώθηκε και ο ίδιος λυτρώνοντας τον ΠΑΟΚ που τα έβρισκε μπαστούνια με τον Πανιώνιο.

Ο διαιτητής Σκουλάς οφείλει να κρεμάσει μόνος την σφυρίχτρα του για να μην ταλαιπωρεί το άθλημα και τις ομάδες. Μόνος του γιατί η ΚΕΔ τέτοιες διαιτησίες αντί να τις τιμωρεί τις επιβραβεύει.

Διαιτητής που είναι μπροστά στη φάση, τη βλέπει, πάει να συνεχίσει το παιχνίδι γυρίζοντας την πλάτη και ξαφνικά ξαναγυρίζει για να δώσει πέναλτι, δεν κάνει για αυτή τη δουλειά.

Προφανώς «δέχτηκε» την υπόδειξη της βοηθού. Ναι, αλλά ήταν μπροστά στην φάση. Γιατί εμπιστεύθηκε τη βοηθό του και όχι τα ματάκια του; Γιατί έτσι λυτρώθηκε και ο ίδιος λυτρώνοντας τον ΠΑΟΚ που τα έβρισκε μπαστούνια με τον Πανιώνιο.

Ο διαιτητής μπορούσε να δώσει πέναλτι στη φάση που μέσα στην περιοχή του Κότνικ εμποδίζεται ο Κρέσπο να σκοράρει. Πέναλτι, χωρίς αποβολή. Δεν το έδωσε κι όταν πληροφορήθηκε την αβλεψία του άρχισε να τα βλέπει όλα ασπρόμαυρα. Πρόβλημα που παραδοσιακά το παθαίνουν οι διαιτητές όταν σφυρίζουν τους (κάθε φορά) ισχυρούς. Αυτό έπαθε κι ο Σκουλάς.

Ο Σκουλάς που για να αποτρέψει τον περαιτέρω εξευτελισμό του, σφύριξε τη λήξη του αγώνα ενώ οι παίκτες του Πανιωνίου αρνούνται να τον συνεχίσουν.

Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου και από αυτή την άποψη είναι κερδισμένος. Στο πεδίο των εντυπώσεων είναι χαμένος. Διότι με την ψυχή στο στόμα και με τα χίλια ζόρια νίκησε τον Πανιώνιο, πράγμα που δεν θα κατάφερνε αν στη φάση του τρίτου γκολ ο διαιτητής σφύριζε επιθετικό φάουλ του Ακπόμ στον Κότνικ.

Ο Πανιώνιος παίζοντας φουλ αμυντικά ένα λάθος έκανε και το πλήρωσε. Εφτασε να αμύνεται μέσα στην περιοχή του. Εκεί, διδάσκει η εμπειρία, το γκολ εκτός από τους παίκτες του αντιπάλου μπορεί να στο βάλει και ο διαιτητής. Οποιος αμύνεται μέσα στην περιοχή του έχει τον κίνδυνο να πέσει θύμα ενός σφυρίγματος.

Ο Μανθάτης γύρισε το κορμί του για να αποτρέψει ένα σουτ η μπάλα χτύπησε στα πλευρά του, βρήκε ψηλά το χέρι του και η βοηθός διευκόλυνε τον διαιτητή. Ετσι, γράφτηκε η ιστορία του ματς και δόθηκε η δυνατότητα στον Λουτσέσκου να κάνει εκνευρισμένος δηλώσεις ότι οι παίκτες του Πανιωνίου δεν έπαιζαν μπάλα, ενώ αυτός τα χρόνια που ήταν προπονητής στην Ξάνθη, μας έβγαζε τα μάτια με το επιθετικό ποδόσφαιρο που έπαιζε.

Δεν ξέρω αν ο Κόρμπος ζήτησε με δική του πρωτοβουλία από τους συμπαίκτες του να συνεχίσουν ή επρόκειτο για εντολή της διοίκησης. Όπως και να έχει εδώ δεν είναι Αγγλία. Εδώ κάποιοι, εκτός από τις Κυριακές πήραν πίσω και τις Τετάρτες. Ο Πανιώνιος προσπάθησε πολύ αλλά στο τέλος -με τρόπο οδυνηρό- διαπίστωσε πως αν μιλάμε για κανονικό Σκουλά μιλάμε μόνο για τον έξοχο λυράρη και τραγουδιστή από την Κρήτη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ