Ο Ολυμπιακός δεν «σηκώνει» τέτοιους αποκλεισμούς

Ο Ολυμπιακός δεν «σηκώνει» τέτοιους αποκλεισμούς

Όταν ο Ολυμπιακός αποκλείεται από την Λαμία σε διπλά παιχνίδια τότε δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Αυτή η ομάδα δεν «σηκώνει» τέτοιες βραδιές κι αυτό είναι κάτι που έπρεπε να το έχουν στο μυαλό τους οι παίκτες πριν από το ματς. Ήταν όμως προφανές πως το μυαλό όλων δεν ήταν στο ματς, γιατί οι περισσότεροι είχαν πιστέψει πως η πρόκριση κρίθηκε πριν γίνει η ρεβάνς.

Αυτό που πρέπει να τονίσουμε πρώτα απ’ όλα είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει συμβιβαστεί ποτέ στην ιστορία του με δευτερότριτες θέσεις. Πάντα στοχεύει στην κορυφή, πολεμάει για την κατάκτηση της και αυτό άλλωστε φανερώνουν οι τίτλοι που έχει κατακτήσει.

Έτσι είναι αυτή η ομάδα από την μέρα ίδρυσης. Άλλες ομάδες δεν είναι, γούστο τους και καπέλο τους. Ο Ολυμπιακός όμως είναι και γι΄αυτό είναι μοναδικός. Γι’ αυτό έχει την μεγάλη πίεση από κόσμο, από Τύπο από παντού. Γιατί είναι ο μεγαλύτερος αθλητικός οργανισμός στην Ελλάδα.

Κι αυτό σημαίνει πως ένας αποκλεισμός όπως ο χθεσινός από την Λαμία και μάλιστα στο Καραϊσκάκη είναι ντροπιαστικός. Πρώτα απ’ ολα είναι μη αποδεκτός γιατί ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισαν οι παίκτες του Ολυμπιακού και τα δύο ματς ήταν απαράδεκτος.

Δεν θα σταθούμε μόνο στο χθεσινό παιχνίδι στο Φάληρο αλλά θα πρέπει να τονίσουμε ότι και στο πρώτο μας οι ερυθρόλευκοι τα έκαναν… μαντάρα μ’ εκείνο το 3-3. Γιατί εδώ μιλάμε για ένα ντροπιαστικό αποκλεισμό, επειδή έχουμε να κάνουμε και με δύο παιχνίδια.

Δεν ήταν ένα νοκ-άουτ ματς που έγινε η έκπληξη. Εδώ έγιναν δύο ματς και οι ερυθρόλευκοι τα έκαναν όλα λάθος και στις δυο αναμετρήσεις με την Λαμία. Κι εδώ βέβαια θα πρέπει ν’ αναγνωρίσουμε την προσπάθεια που έχουν κάνει οι παίκτες της Λαμίας και στα δύο παιχνίδια, όπως επίσης και την δουλειά που έχει κάνει ο προπονητής της ομάδας, Μάκης Χάβος.

Ο αποκλεισμός από το Κύπελλο είναι κάτι που στοιχίζει στους πειραιώτες καθώς ήθελαν να τελειώσουν την χρονιά με την κατάκτηση ενός τίτλου. Ο Ολυμπιακός λοιπόν δεν έκανε αυτά που έπρεπε.

Από την άλλη γνώριζαν εκ των προτέρων οι ερυθρόλευκοι πως με τον «πόλεμο» που δέχονται δεν θα υπήρχε περίπτωση να αλλάξει κάτι σε ότι αφορά τις αποφάσεις του Κομίνη. Τις είδαμε κι αυτές και τις…καμάρωσαν οι πολέμιοι του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός όμως έπρεπε να έχει διαφορετική προσέγγιση στο παιχνίδι, όφειλε να δείξει διαφορετική νοοτροπία.

Η χρονιά δεν τελείωσε καθώς απομένουν παιχνίδια για το πρωτάθλημα. Ωστόσο αυτή είναι μια δύσκολη διαδικασία για τους ερυθρόλευκους. Μια διαδικασία με την οποία όπως αναφέραμε και στον πρόλογο, ο Ολυμπιακός δεν συμβιβάζεται κι αυτό είναι κάτι πανθομολογούμενο.

Φάνηκε άλλωστε ξεκάθαρα χθες από τις αντιδράσεις και την πικρία του κόσμου της ομάδας. Γιατί δεν χωρά αμφιβολία πως ήταν ένας αποκλεισμός που πίκρανε σε μεγάλο βαθμό τους φιλάθλους της ομάδας του λιμανιού.

Κι όπως αναφέραμε στον πρόλογο, η ζημιά δεν έγινε μόνο χθες βράδυ στο Καραϊσκάκη. Η ζημιά για τον Ολυμπιακό ξεκίνησε στο πρώτο ματς με την Λαμία γιατί εκεί για παράδειγμα κατάφερε να σκοράρει τρεις φορές και να μη νικήσει.

Η ουσία για τους ερυθρόλευκους είναι πως θα πρέπει να κοιτάξουν με ηρεμία τις καταστάσεις που έχουν διαμορφωθεί και να προετοιμάσει τις κινήσεις του για τη νέα σεζόν. Με στόχο φυσικά την επιστροφή στους τίτλους. Γιατί ο Ολυμπιακός δεν συμβιβάζεται με την δεύτερη θέση. «Διψάει» για τίτλους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ