Καταλήξατε τελικά, ποια είναι η καλύτερη ομάδα;

Καταλήξατε τελικά, ποια είναι η καλύτερη ομάδα;

Εκτός πρωταθλήματος, κυπέλλου κι Ευρώπης, ο μόνος στόχος που έχει απομείνει στον Βαγγέλα, είναι να κάνει τον Κούλη πρωθυπουργό.

Πάει λοιπόν και το κύπελλο για την Ολυμπιακάρα, παραδόθηκε στην αρμάδα του Μάκη Χάβου. Στους αναπληρωματικούς, για την ακρίβεια.

Μια εβδομάδα νωρίτερα αποκλείστηκε και από το Γιουρόπα, το οποίο αποτελούσε στόχο για φέτος, αφού σύμφωνα με τον κυρ Σάββα δε θα έπρεπε να αποκλείουμε το ενδεχόμενο να πάει τελικό. Το αν εκεί θα ήταν φαβορί ή αουτσάιντερ, το κρατούσε για έκπληξη.

Ακόμα πιο πριν και μετά το τρίμπαλο στην Τούμπα, είχε πετάξει λευκή πετσέτα και για το πρωτάθλημα, στο -7 που είναι σήμερα η διαφορά, ο ΠΑΟΚ πρέπει να κάνει 3 ήττες κι ο γαύρος να κερδίζει παντού.

Όσο κι αν ξέρετε την άποψη μου για τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου, το δεύτερο το θεωρώ πιο απίθανο από το πρώτο, να κερδίζει δηλαδή παντού ο Ολυμπιακός.

Αν κι εδώ που έφτασαν παίζουν χωρίς άγχος, αφού ούτε τρίτοι κινδυνεύουν να βγουν, η έλλειψη άγχους που έχει ως αφετηρία την απουσία στόχων, δεν είναι απλή υπόθεση. Σε αποχαυνώνει, νεκρώνει όλους τους νευρώνες του εγκεφάλου.

Τη Δευτέρα μετά τη νίκη επί του ΟΦΗ, ρώτησαν τον Φορτούνη αν ελπίζει στο πρωτάθλημα -είχε προηγηθεί η ισοπαλία μας με τον «ο Άρης»- κι η απάντηση του ήταν «αν χάσει ο ΠΑΟΚ θα το δούμε».
Σαν το, «άσε ένα τηλέφωνο κι αν είναι θα σε ενημερώσουμε», όταν ψάχνεις μεροκάματο.

Εκτός πρωταθλήματος, κυπέλλου κι Ευρώπης, ο μόνος στόχος που έχει απομείνει στον Βαγγέλα είναι να κάνει τον Κούλη πρωθυπουργό, αν και μέχρι τότε έχουμε χρόνο.

Οπότε καλύτερα να πιάσουμε κάτι πιο επίκαιρο, που παραμένει ανεξιχνίαστο, μια και η κουβέντα έμεινε στη μέση.

Οι γαύροι την άρχισαν και την άφησαν μετέωρη για την ακρίβεια, έχω εξηγήσει ουκ ολίγες φορές, πως την επικοινωνιακή μπαγκέτα αυτοί την κρατάνε, περνάνε ότι θέλουν, όποτε θέλουν και με όποιον τρόπο θέλουν.

Έστω και με τις μικρές μου δυνάμεις λοιπόν, επανέρχομαι σ΄ένα θέμα που μέχρι πρότινος δέσποζε.
Τελικά ρε παίδες, ποια είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, θα μας πείτε;

Καταλήξατε ή ακόμα το ψάχνετε;

Μέχρι τα μέσα Φλεβάρη ήταν ο γαύρος, μετά το τρίμπαλο στην Τούμπα οι συγγραφείς του παραμυθιού άρχισαν να σφυρίζουν αδιάφορα, λες και ήταν άλλοι εκείνοι που μας έπρηζαν το κεφάλι. Ειδικά μετά τη φάπα από τη Λαμία, το πράγμα περιπλέχθηκε…

Ας υποθέσουμε πάντως ότι ο γαύρος ήταν η καλύτερη ομάδα από μέσα Δεκέμβρη και για το επόμενο δίμηνο. Όπως στην Αγγλία και στο ΝΒΑ υπάρχει ο player of the month ή κάτι σαν Μiss Πελοπόννησος τέλος πάντων, που δεν είναι Star Hellas βρε παιδάκι μου, έχει όμως έναν τίτλο ομορφιάς! Για να μη μείνει ο γαύρος στην δίαιτα λοιπόν, ας καθιερώνουμε το θεσμό της ομάδας του μήνα, για να χαίρονται στο λιμάνι, πως έκαναν νταμπλ.

Τους υπόλοιπους μήνες τι έγινε, ποια είναι τελικά η καλύτερη ομάδα στο σύνολο, από τον Αύγουστο που ξεκίνησε η σεζόν μέχρι σήμερα;

Που είναι τα κονέ του Νικολακόπουλου να μας φωτίσουν; Εκείνοι ντε «οι όλοι», που του είχαν δώσει έμπνευση γα τη Χριστουγεννιάτικη εφεύρεση περί καλύτερης ομάδας, άσχετα αν ουδείς υποστήριζε αυτό που πάλευε να περάσει.

Τέλος πάντων, για να μην το κουράζουμε περισσότερο, αποφασίσατε τελικά ποια είναι τελικά η καλύτερη ομάδα;

Ο γαύρος δεν περπατάει, ποιος έμεινε, το χαρτί;

Τα μωρά του Δώνη;

Ο «Ο Άρης» που σήκωσε το C.L στην Τούμπα;

Ο Απόλλων Καλαμαριάς, ο Παναιγιάλειος, η Δόξα Βύρωνα;

Ελάτε πείτε το, μη ντρέπεστε!

Αρχοντιά δείχνεις όταν αναγνωρίζεις την ανωτερότητα του άλλου, στο φινάλε δεν είναι ντροπή να χάνεις τον τίτλο από μια ομάδα που φέτος έσπασε όλα τα ρεκόρ, καταφέρνοντας να κερδίσει ακόμα και με κόντρα διαιτησία.

Ακόμα όμως κι αν η αρχοντιά είναι άγνωστή έννοια, η παραδοχή της πραγματικότητας συνιστά αυτογνωσία, που είναι αρετή.

Όταν δεν αντιλαμβάνεσαι πως είσαι υποδεέστερος από τον άλλον, δε θα γίνεις ποτέ καλύτερός του.

Έτσι την πάτησαν πέρσι τα κολάρα και τα χαρτιά, που κρυμμένα πίσω από βολικά κι εφήμερα επικοινωνιακά τρικ αρνούνταν να δουν τ΄αυθεντικά γεγονότα και κατάντησαν φέτος, να παρακολουθούν αποσβολωμένοι, την παρέλαση του ΠΑΟΚ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ