ΔΕΝ φταίει ο Βασιλακόπουλος

ΔΕΝ φταίει ο Βασιλακόπουλος

Άδικες οι διαμαρτυρίες του προέδρου της Κύμης, στο «ντέρμπι» επιλέχθηκε ένας εκ των κορυφαίων Ελλήνων διαιτητών.

«Δεν θα μείνει γραφείο όρθιο στην ΚΕΔ την επόμενη Τετάρτη» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου, πρόεδρος της Κύμης. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά και το επιθετικό «παίζεις με τα λεφτά μας ρε ξεφτίλα;;;», το οποίο συνόδευσε με τη φωτογραφία του Χρήστου Παναγιώτου. Να υποθέσουμε ότι η ερώτηση απευθύνεται στον διαιτητή, ή είναι αυθαίρετο το συμπέρασμα;

Να δούμε ψύχραιμα τα πράγματα, έτσι όπως μας καλούν εδώ και καιρό οι όψιμοι υπερασπιστές του προέδρου της ΕΟΚ, Γιώργου Βασιλακόπουλου. Τι έγινε; Αν κρίνουμε από τις φορές που έχουμε δει τον κ. Παναγιώτου να σφυρίζει αγώνες των «αιωνίων», θα πρέπει να αποδεχθούμε ότι είναι ένας εκ των κορυφαίων διαιτητών στη χώρα. Η ΚΕΔ δεν βάζει τους κορυφαίους στο ντέρμπι των κορυφαίων; Άρα εξ ορισμού (κι όχι εκ κληρώσεως) είναι ανάμεσα στους καλύτερους.

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, λοιπόν, ορθώς όρισε τον κορυφαίο, σ’ ένα κομβικό παιχνίδι, που «μύριζε» ντέρμπι. Αν κρίνουμε από το γεγονός ότι αμέσως μετά τον ημιτελικό που δεν τέλειωσε, ορίστηκε σε ένα σημαντικό ματς, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης της ΚΕΔ κι ότι από τη στιγμή που πήγε πολύ καλά στο ντέρμπι των «αιωνίων», είχε την ικανότητα να διαιτητεύσει έναν αγώνα με χαμηλότερο συντελεστή δυσκολίας.

Ο κ. Θεοδώρου ανήκε (δεν είναι ούτε κακό, ούτε αποτελεί μυστικό) στους φίλα προσκείμενους στον Γιώργο Βασιλακόπουλο, τον οποίο -οικογενειακώς- στηρίζουν χρόνια τώρα. Και πολύ καλά κάνουν. Άρα κακώς διαμαρτύρεται, από τη στιγμή που με τον έναν ή άλλον τρόπο συναινεί στον τρόπο διαχείρισης της μπασκετικής εξουσίας.

Να το γράψω απλά για να γίνει κατανοητό: Αν αυτό το μπάσκετ, του Βασιλακόπουλου, της παράνομης ΚΕΔ, του Παναγιώτου, σας ικανοποιεί δεν έχετε το δικαίωμα να φωνάζετε, αν κάποια στιγμή βρεθείτε στην απέναντι όχθη. Αυτούς θέλετε, αυτούς έχετε. Και μάλλον τα… γραφεία της ΚΕΔ είναι το πρόβλημα κι όχι τα μέλη της, όχι οι αποφάσεις τους, όχι η εν λευκώ εξουσία που τους παραχωρήθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Θεοδώρου.

Αυτό που δεν έχει καταλάβει ο πρόεδρος της Κύμης (και δεν είναι ο μόνος) είναι πως κοιτάζει τη μικρή εικόνα. Η μεγάλη εικόνα είναι πως το σύστημα Βασιλακόπουλου έχει πέσει. Έχει διαλυθεί και τα συντρίμμια του απειλούν κι όσους είναι… αθώοι του αίματος. Το ότι επιμένουν να κάνουν πως δεν βλέπουν, ότι φωνάζουν ΜΟΝΟ όταν αδικούνται, αλλά κατά τα άλλα στριμώχνονται για να… φιλήσουν το χέρι του, το ότι αποδέχονται να ανήκει η διαιτησία στην ΕΟΚ κι όχι να είναι επαγγελματική, είναι το πρόβλημα.

Αν ο κ. Θεοδώρου ξεθυμάνει με τα γραφεία στην ΚΕΔ, ας περάσει κι από τα γραφεία του ΣΕΔΚΑ, της ΕΟΚ, του ΣΕΠΚ, του ΕΣΑΚΕ. Γραφεία υπάρχουν. Αν πάλι δεν θέλει να βρίσκεται σε αυτή τη θέση, ας αναλογιστεί όχι τι έχει κάνει η ΕΟΚ (κομμάτι της οποίας είναι η ΚΕΔ) γι’ αυτόν, αλλά τι έχει κάνει εκείνος για να έχουμε την ΕΟΚ (άρα και την ΚΕΔ) που αξίζει στο μπάσκετ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ