Θα τον είχανε πετάξει από το παράθυρο

Θα τον είχανε πετάξει από το παράθυρο

Ο Κώστας Καίσαρης, γράφει για τον μισθό του προέδρου της ΕΠΟ. Ο άνθρωπος που δεν μπόρεσε να μοιράσει δύο γαϊδουριών άχυρο κι άφησε άστεγη την εθνική ομάδα, διεκδικεί 200-250.000 το χρόνο. Και θα τις πάρει.

ΑΠΟ τη στιγμή που οι ρεπόρτερς της ΑΕΚ, διαπίστωσαν ότι για την αιχμαλωσία στο Βικελίδης φταίει ο Χιμένεθ, κανένα πρόβλημα. Από προπονητές να φάνε κι οι κότες. Δεν έκατσε ο Μαρίνος, ο καλύτερος Έλληνας προπονητής; Κανένα πρόβλημα. Φέραμε τον πρωταθληματικό Χιμένεθ. Αν δεν κάτσει κι αυτός μπορεί να δώσουμε μία δεύτερη ευκαιρία στον Μοράις. Που ήταν δουλευταράς, αλλά άτυχος. Μια, δυο, τρεις, θα βρεθεί ο κατάλληλος, ο ικανός προπονητής. Που θα αξιοποιεί αυτό το θαυμάσιο υλικό που υπάρχει στην ΑΕΚ. Και δεν θα τον δένει κόμπο ο κάθε Παντελιδης. Δεν είναι ότι δεν μπορούν Οικονόμου, Τσόσιτς και Σβάρνας. Ο Μανόλο είναι που μπερδεύτηκε και δεν τακτοποίησε σωστά την ομάδα.

ΑΣ αφήσουμε λοιπόν την ΑΕΚ, που με έναν καλό προπονητή θα βρει το δρόμο της κι ας ασχοληθούμε με τα σπουδαία και σοβαρά. Με την εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσούσα ΕΠΟ. Η οποία ΕΠΟ, δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση και γι’ αυτό ο Γραμμένος μπορεί να βγάλει ετήσια αποζημίωση στον εαυτό του, 250 χιλιάρικα. Και γιατί όχι αναδρομικά. Σε μία τετραετή θητεία δηλαδή ένα εκατομμύριο. Το ότι δεν παίρνει  όμως η ΕΠΟ επιχορήγηση, είναι θεωρητικό. Στην πράξη, εμμέσως πλην σαφώς επιχορηγείται. Δεν ζει από τα δικά της λεφτά. Από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις χορηγίες της εθνικής ομάδας ζει. Στη πράξη λειτουργεί σαν νταβατζής.

ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ, το 5% επί των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, που πληρώνει και η κρατική ΕΡΤ. Το 4,5% επί των εισιτηρίων. Το 5% επί των διαφημιστικών πινακίδων. Το 5% επί των μεταγραφών και το 5% επί των αμοιβών των προπονητών. Εισπράττει, κανονικά, φόρους υπέρ τρίτων. Παίρνει δηλαδή 5% από τα τηλεοπτικά του ΠΑΣ Γιάννινα, για να πληρώνεται ο Γραμμένος. Ο προπονητής των 40 χιλιάδων το χρόνο της Β’ Εθνικής πληρώνει, νταβατζιλίκι δύο χιλιάρικα στην ΕΠΟ. Για να τα κάνει αυτά τα λεφτά η ΕΠΟ τι;

ΓΙΑ να πληρώνει εφτά χιλιάρικα τον μήνα τον Φιλιππούση, που της φόρτωσε ο Χαραλάμπος Σταύρος Κοντονης; Για να πληρώνει τον Χολέβα, τον Μπάρτζη και τούς λοιπούς δικηγόρους που της φορτώσανε ο Χαραλαμπος Σταύρος κι ο Βασιλειάδης; Για τους υπουργούς του Σύριζα, πάνω απ’ όλα είναι το δημόσιο συμφέρον. Δεν φορτώνουν τους φίλους τους δημοσιογράφους και δικηγόρους σε κρατικούς ΄λη ημικρατικούς φορείς και οργανισμούς. Τους στέλνουν στην ΕΠΟ που φυσάει το χρήμα. Το μόνο εύκολο άλλωστε είναι να κάνεις μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα.

ΚΙ όταν Τριτσώνης και σία έχουνε ξεφτιλίσει τα δεκαχίλιαρα να μην πάει στα 20-25 ο Γραμμένος; Αυτά μόνο επί Αμίν Νταντά στην Ουγκάντα γινόντουσαν και επί Πάπα Ντοκ στην Αιτή. Να βγάζει ο αρχηγός μισθό στον εαυτό του. Κι επί Βασιλειάδη και Σύριζα στην χρεωκοπημένη Ψωροκώσταινα. Να βγάζουν οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών μισθό στον εαυτό τους. Να νομοθετεί ο Βασιλειάδης να δίνουν ο Μάντζιος κι ο Καραγεωργίου το 5% του συμβολαίου τους, για να πληρώνεται ο Γραμμένος. Μιλάμε για ξύλο με φύλλο μπακαλιάρο.

Κι εδώ είναι που μπαίνει το θέμα που έβαλλε ο Κούγιας. Πόσα βγάζει ο εν λόγω Γραμμένος, που έχει παρατήσει τις δουλειές του σαν δικηγόρος, για το καλό του ποδοσφαίρου; Αν από τις φορολογικές του δηλώσεις προκύπτει ότι βγάζει δύο-τρία κατοστάρικα, τα δικαιούται τα 250 χιλιάρικα το χρόνο. Να τα πάρει ο άνθρωπος. Αν όμως δηλώνει τριάντα-σαράντα χιλιάρικα; Από τριάντα το χρόνο θα φτάσει τα 25 το μήνα; Και για ποια δουλειά; Επειδή τρεις μέρες τη βδομάδα σκάρτες, πάει στην ΕΠΟ και πίνει καφέ; Από Τρίτη μεσημέρι μέχρι Πέμπτη. Και με ποιο αντικείμενο; Όταν η ΕΠΟ βρίσκεται σε επιτροπεία και επιτήρηση. Κι αν προκύψει και κανένα σοβαρό θέμα, ο Αλέξης ο Δέδες τον πάει στη Θεσσαλονίκη και τον φέρνει πίσω άβρεχτο. Δέκα θέλει σαν τον Ευάγγελο στη καθισιά του.

ΝΑ μην είμαστε άδικοι όμως. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σηκώνει στις στιβαρές πλάτες της, το βαρύ φορτίο της Εθνικής Ομάδας. Όπου ο διεκδικών την ετήσια αποζημίωση των 200-250.000 ευρώ Ευάγγελος Γραμμένος δεν μπόρεσε να μοιράσει δύο γαϊδουριών άχυρο. Του είπανε να πάρει την Εθνική από το Καραϊσκάκης. Την πήρε. Του είπανε να δηλώσει έδρα την Τούμπα. Τη δήλωσε. Λογαριάσανε όμως χωρίς τον ξενοδόχο της Θύρας 4. Που είναι πάνω και από τον ΠΑΟΚ και την ΕΠΟ. Κι αρχίσανε να τρέχουνε, αλλά δεν φτάσανε ποτέ. Η επιλογή του Ηρακλείου δεν ευδοκίμησε.

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ έκανε την ανάγκη φιλότιμο, έριξε τα μούτρα του και ζήτησε το Καραϊσκάκης. Έφαγε πόρτα και η εθνική καταλήγει στο ΟΑΚΑ. Που Αγγελάρας και ποδοσφαιριστές δεν θέλουνε να βλέπουνε ούτε ζωγραφιστό. Ας υποθέσουμε ότι η ΕΠΟ ήταν ιδιωτική επιχείρηση. Κι ο Γραμμένος σαν γενικός διευθυντής είχε υπό την ευθύνη του την Εθνική ομάδα. Και ξηγιότανε όπως ξηγήθηκε, σαν πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Την άφηνε άστεγη. Ποια θα ήτανε η τύχη του; Αν τόλμαγε να πάει την άλλη μέρα στο γραφείο του, θα τον είχανε πετάξει από το παράθυρο. Δεδομένου ότι τα γραφεία βρίσκονται σε ισόγειο. Αυτός ο άνθρωπος, διεκδικεί 200-250 χιλιάρικα το χρόνο. Και θα τα πάρει.

Στη μουσική επιλογή Magic Slim & Tearfrops-You Got To Pay

https://www.youtube.com/watch?v=NFkaf3g9ziU

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ