Αν η οψιόν ήτανε σε Λιρέτες, κάτι θα γινότανε

Αν η οψιόν ήτανε σε Λιρέτες, κάτι θα γινότανε

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για την υπόθεση-Πόνσε. Για τη Ρόμα που θέλει να τον πουλήσει και τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας των ρεπόρτερ για τη καταβολή της οψιόν αγοράς των 6-7 εκατομμυρίων.

ΠΛΑΚΑ έχει η ζωή. Κάθε μέρα, όλο και κάπου θα διαβάσεις ρεπορτάζ για τον Έκι Πόνσε. Το νεαρό μπόμπερ που σε 34 ματς, έχει σκίσει 17 φορές τα δίχτυα. Με 9 γκολ στα τελευταία 12 παιχνίδια. Τι μέλλει γενέσθαι από το καλοκαίρι και μετά που τελειώνει ο δανεισμός του; Με τις τελευταίες ειδήσεις να αναφέρουν, ότι δεν είναι στα πλάνα της Ρόμα να τον εντάξει στο ρόστερ της ενόψει της νέας σεζόν. Κατά συνέπεια η ΑΕΚ θα έχει τη δυνατότητα να ανανεώσει τον δανεισμό για ένα ακόμα χρόνο. Τον τελευταίο του συμβολαίου του με τη Ρόμα. Που πάει να πει, ότι θα κοιτάξει να τον πουλήσει. Για να μην τον χάσει το καλοκαίρι του 2020 που θα είναι ελεύθερος.

ΚΑΙ τους ρεπόρτερ να μην παραλείπουν να υπενθυμίζουν, κάθε φορά ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια της ΑΕΚ να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς και να τον κάνει δικό της. Με μία μόνο κίνηση. Καταβάλλοντας, είτε 6 εκατομμύρια για το 70%

των δικαιωμάτων του, είτε 7 εκατομμύρια για το 85%. Και προκειμένου να μην δημιουργηθεί καμιά παρεξήγηση διευκρινίζω. Δεν πρόκειται για 6 η 7 εκατομμύρια Λιρέτες. Που δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Η, για δολάρια, όπως μετράνε τα λεφτά στις μεταγραφές στην Αργεντινή και γενικότερα στη Λατινική Αμερική. Με δεδομένο ότι η Ιταλία έχει ενταχθεί στο ενιαίο νόμισμα, τα 6 η 7 εκατομμύρια θα πληρωθούν σε ευρώ.

ΕΙΝΑΙ όμως και το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή. Που γι αυτή τη σεζόν πληρώνουν εξ ημισείας, ο δανείζων και ο δανειζόμενος. Από 600 χιλιάρικα Ρόμα και ΑΕΚ. Που πάει να πει, αν τον αγοράσει η ΑΕΚ συμπεριλαμβανομένης της εφορίας. ένα δίφραγκο εκατομμύρια το χρόνο. Με τους δαιμόνιους ρεπόρτερς να επισημαίνουν κάθε φορά τη διαπραγμευτική ικανότητα των ανθρώπων της ΑΕΚ. Που κατάφεραν να σπάσουν την οψιόν της αγοράς σε πέντε άτοκες δόσεις. Το να κάνεις ανάληψη με τη μία, έξι εκατομμύρια είναι βαρύ. Το ένα διακόσια, κάθε φορά, είναι ελαφρύ. Αντέχεται. Και σε βάθος χρόνου μάλιστα, μέχρι το 2021. Θα μου πείτε τώρα και οι δημοσιογράφοι που κάτι πρέπει να γράψουν, στον Πόνσε απάνω θα πέσουν. Δεν θα ασχοληθούν με τον Λαμπρόπουλο. Που είναι στο μούσκιο για κάποια χιλιάρικα.

ΤΟ να συντηρείς λοιπόν το θέμα το καταλαβαίνω. Ένας παίχτης είναι εφέτος όλη η ΑΕΚ κι αυτός δεν είναι δικός της. Το να λες ότι θα να καταβάλει κάθε προσπάθεια. για επέκταση του δανεισμού, επίσης κατανοητό. Και θεωρητικά απόλυτα εφικτό. Είναι κάτι που γίνεται. Η αναφορά όμως και μόνο των 6-7 εκατομμύρια της οψιόν, θέλει ξύλο με φύλλο μπακαλιάρο. Εγώ λέω να πέσει η Ρόμα στα πέντε εκατομμύρια. Στα τέσσερα. Υπάρχουν αυτά τα λεφτά; Κι αφού δεν υπάρχουν, από που θα βρεθούν; Και το πρώτο αριθμό του λαχείου να κερδίσουνε στην ΑΕΚ, ο διοικητικός ηγέτης θα βγει και θα πει, «αν με ρωτάγατε εμένα, αυτά τα λεφτά θα τα έβαζα στο γήπεδο».

ΚΑΙ δεν είναι μόνο τα λεφτά της Ρόμα. Είναι και το ένα δίφραγκο του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή. Χοντρικά δηλαδή, ένας Πόνσε, δέκα Λαμπρόπουλοι. Με δεδομένο λοιπόν ότι η Ρόμα θα τον βγάλει στο σφυρί για να μην της φύγει τσάμπα το καλοκαίρι, ποιες μπορεί να είναι οι πιθανότητες της ΑΕΚ να τον αγοράσει; Και για να τα λέμε όλα βέβαια, η ΑΕΚ ουδεμία ευθύνη φέρει. Στην ΑΕΚ δεν κάνουνε επίδειξη πλούτου. Χαμηλά τη κρατάνε τη μπάλα. Οι δημοσιογράφοι είναι, που δεν έχουνε συναίσθηση τι γράφουνε. Να δοθούν τα 6-7 εκατομμύρια της ρήτρας στη Ρόμα; Σε ποιο σινεμά παίζεται αυτό το έργο; Να πάμε να το δούμε κι εμείς.

Στη μουσική επιλογή Blues Wire- Ain’t no time. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ