Το πρώτο βήμα της επόμενης μέρας…

Το πρώτο βήμα της επόμενης μέρας…

Ήταν σημαντικό το τεστ στη Ριζούπολη μετά το σοκ της Λαμίας, παρά τον χαμηλό βαθμό δυσκολίας του αντιπάλου. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε καλά για αρχή. Και οφείλει να πορευτεί ακόμη καλύτερα στα ματς που έρχονται.

Δεν χρειάζεται και πολύ ανάλυση για να καταλάβει ο καθένας πόσο σημαντικό και πόσο δύσκολο ήταν το ματς στη Ριζούπολη για τον Ολυμπιακό. Το πρώτο της… επόμενης μέρας του Ολυμπιακού. Το πρώτο μετά το σοκ του αποκλεισμού από την Λαμία. Το πρώτο από τα οχτώ που απέμεναν μέχρι το φινάλε της φετινής σεζόν που ξαφνικά «στράβωσε» τόσο πολύ αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό όπου δεν υπάρχει γυρισμός.

Η ψυχραιμία και το «καθαρό» μυαλό για άλλη μια φορά επικράτησαν. Κανείς δεν πήγε σε άμεσες και «ζεστές» από την απογοήτευση αποφάσεις. Μαρτίνς και παίκτες έβαλαν μόνοι τους τους εαυτούς σε δύσκολη θέση με τον ντροπιαστικό αποκλεισμό από την Λαμία.

Δεν «σβήνονται» όλα όμως μετά από ένα καταστροφικό αποτέλεσμα, μετά από ένα πολύ δύσκολο διάστημα που δεν πήγαν τα πράγματα όπως τα ήθελες.

Στη Ριζούπολη απέναντι στον αδύναμο Απόλλωνα που όμως έκανε διπλό στη Νέα Σμύρνη πριν λίγο καιρό και έβγαλε την «ψυχή» της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (2-1) χρειαζόταν η νέα ομάδα του Ολυμπιακού να δείξει αντίδραση και χαρακτήρα. Να κάνει το πρώτο βήμα της επόμενης μέρας καθώς ήδη ο Ολυμπιακός κινείται για τη νέα σεζόν.

Δεν είναι στόχος για τον Ολυμπιακό η δεύτερη θέση. Το +11 από την ΑΕΚ προφανώς και του εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό πως το καλοκαίρι θα παλέψει για την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ από τον δύσκολο δρόμο.

Στόχος για τον Ολυμπιακός μέχρι το φινάλε της φετινής σεζόν είναι να πάει ομαλά και να κλείσει με ηρεμία την χρονιά, με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Με 7 νίκες, το καλύτερο. Ώστε να γίνει το ταμείο μιας χρονιάς που ο βασικός στόχος ήταν η δημιουργίας μιας νέας ισχυρής ομάδας που θα κυριαρχεί και πάλι με ή χωρίς… εξυγίανση.

Οι καιροί άλλωστε σε λίγο όπως φαίνεται αλλάζουν και οι «νονοί» της… εξυγίανσης, αυτοί που λογικά είναι «μεθυσμένοι» από μια πρωτόγνωρη για αυτούς επιτυχία δεν το καταλαβαίνουν.

Κάνουν πλακίτσα και αστειάκια στα σόσιαλ. Σύντομα θα το καταλάβουν. Αυτό όμως που χρειάζεται πρωτίστως για τον Ολυμπιακό είναι η ισχυρή ομάδα, να μην πάει χαμένη μια χρονιά που πριν λίγο καιρό κυλούσε εξαιρετικά παρότι φαινόταν πως το πρωτάθλημα «πρέπει» να πάει στο βορρά.

Στη Ριζούπολη λοιπόν ο Ολυμπιακός έκανε τα απαραίτητα. Επιτέλους κράτησε το μηδέν πίσω. Μετά από 7 σερί ματς… Πέτυχε δύο γκολ αλλά έχασε ξανά ένα σωρό…

Είχε τον Ποντένσε σε εξαιρετική βραδιά, είχε καλή διάθεση, καθαρό μυαλό και ψυχραιμία απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν έχει να χάσει τίποτα και παλεύει πάντα για το καλύτερο.

Έκανε το πρώτο βήμα στη Ριζούπολη ο Ολυμπιακός όμως έχει πολλά ακόμη να κάνει στα ματς που έρχονται. Στα ντέρμπι με Άρη και ΠΑΟ κυρίως που δεν θα είναι εύκολα.

Δεν θα κρίνουν από ότι φαίνεται κάτι καθώς δύσκολα θα κινδυνέψει η 2η θέση. Θα αφήσουν όμως την τελευταία εντύπωση (μαζί με τα άλλα πέντε ματς) που πάντα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Καλώς ή κακώς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ