ΑΕΚ: Έχει διπλή δουλειά και αυτό είναι το πιο δύσκολο

ΑΕΚ: Έχει διπλή δουλειά και αυτό είναι το πιο δύσκολο

Το καλοκαίρι που έρχεται είναι πολύ απαιτητικό για την ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα.

Η φετινή σεζόν ήταν απότομη… προσγείωση για την ΑΕΚ. Από την μέθη της κατάκτησης του πρωταθλήματος, στον πολύ έντονο προβληματισμό. Ψηλά ανέβηκε, από ψηλά έπεσε.

Πολλά τα λάθη, δεδομένα. Ο ΠΑΟΚ μεγάλωσε αρκετά την απόσταση με την κορυφή με το αήττητο του, αλλά εδώ πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει με το -18 από την πρώτη θέση και το -11 από τη δεύτερη.

Η ΑΕΚ ισοβαθμεί στην 3η θέση με τον Ατρόμητο, σε χρονιά που έπαιξε ομίλους Champions League και είχε την αύρα της Πρωταθλήτριας. Και αυτό δείχνει ότι δεν ήταν προ-ετοιμασμένη και «διαβασμένη» για το τι να περιμένει και πώς να το αντιμετωπίσει. Δεν είχε και την περσινή ρέντα και όλα… στράβωσαν.

Ο σχεδιασμός δεν ήταν αποτελεσματικός, οι λύσεις δεν ήταν επαρκείς και αρκετοί ποδοσφαιριστές δεν απέδωσαν στο επίπεδο που περίμενε και στηρίχθηκε η ΑΕΚ. Όλα αυτά μαζί με την παρουσία του Μαρίνου Ουζουνίδη που δεν βρήκε «χημεία» με το κλαμπ, μας έφεραν σε αυτό το σημείο.

Κανείς δεν ευθύνεται μόνος, κανείς δεν παίρνει το ανάθεμα μόνος. Όπως πέρυσι η σπουδαία επιτυχία του πρωταθλήματος και η πολύ καλή χρονιά… μοιράστηκε, έτσι θα γίνει και στην αποτυχία.

Σαφώς και η ΑΕΚ δεν διαλύεται και δεν θα διαλυθεί, γιατί πλέον στηρίζεται σε γερές βάσεις. Τουλάχιστον υπάρχει ένας αγωνιστικός στόχος μπροστά και το Κύπελλο είναι ικανό να κρατήσει «ζωντανό» τον οργανισμό εντός και εκτός γηπέδου μέχρι τον Μάιο. Από εκεί και πέρα όμως τι… γίνεται;

Η ΑΕΚ το καλοκαίρι έχει διπλή δουλειά. Πολλές αλλαγές θα γίνουν, άρα σημαίνει ότι «χτίζει» μια νέα ομάδα. Θα ψάχνει αγωνιστικό προσανατολισμό και ταυτότητα ξανά. Παράλληλα, πρέπει να κάνει και πρωταθλητισμό, να φανεί ανταγωνιστική και να ξεχάσει τα φετινά.

Αυτό δεν είναι διόλου εύκολο, ειδικά από την ώρα που το καλοκαίρι θα έχει προκριματικά για να μπει σε ομίλους Europa League και με τα δύο πρώτα εντός έδρας ματς χωρίς κόσμο. Εχει μπόλικη δουλειά. Από όσα είδε φέτος δεν κρατά και πολλά, παρότι έχει πολλά συμβόλαια. Και πρέπει να δει τι θα κάνει.

Όλα δείχνουν ότι στην θέση του τερματοφύλακα θα έχουμε (σημαντικές) αλλαγές. Η άμυνα «φωνάζει» ότι χρειάζεται κάτι καλύτερο, ειδικά μετά την εικόνα της το τελευταίο διάστημα, στα χαφ υπάρχει καλή μαγιά και μένει να βρει τι και πως θέλει να παίξει, να «δέσει» μέσα από τον ρυθμό των αγώνων, οι μεσοεπιθετικοί και η επίθεση είναι… ερωτηματικά καθώς κανείς δεν ξέρει τα πρόσωπα της για τη νέα σεζόν.

Ο προπονητής τώρα είναι ο Μανόλο Χιμένεθ και το καλοκαίρι δεν ξέρουμε ποιος θα είναι. Μπορεί να είναι και ο ίδιος, αν όλα πάνε πολύ καλά από εδώ και πέρα. Αν όμως έρθει νέος, θα πρέπει η ΑΕΚ να καλύψει και αυτό το χάντικαπ του νέου προπονητή.

Υπάρχουν πολλά ανοιχτά ζητήματα, απαντήσεις δεν υπάρχουν, οπότε και οι αναλύσεις γίνονται περισσότερο εκτιμήσεις τούτη την στιγμή. Το σίγουρο είναι ότι το καλοκαίρι πρέπει να ανεβάσει το ποιοτικό επίπεδο της η ΑΕΚ, αλλά και τον αριθμό των λύσεων της στο ρόστερ. Και αυτό δεν είναι εύκολο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ