«O Captain! My Captain!»

«O Captain! My Captain!»

Η έκφραση έχει γίνει πλέον «κλισέ», αλλά θα την λέω ξανά και ξανά για τον μεγάλο Αντρέ Βιεϊρίνια

Και τι δεν έχει ακούσει εδώ και 1,5 χρόνο που επέστρεψε στον ΠΑΟΚ. Όχι μόνο από αντίπαλους οπαδούς και «μυαλοπώληδες» συναδέλφους που τον είχαν για «τελειωμένο», αλλά και από δύσπιστους ΠΑΟΚτσήδες.

Ξοφλημένο τον ανέβαζαν, χοντρό τον κατέβαζαν. Επίσης τόνιζαν με στόμφο ότι επέστρεψε από τη Γερμανία στον ΠΑΟΚ για να κολλήσει τα τελευταία ένσημα πριν βγει στη σύνταξη.

Και πέρυσι και φέτος είχε διάφορα προβλήματα τραυματισμών στο πρώτο μισό της σεζόν. Πέρυσι προσαρμόστηκε στις ανάγκες του Δικέφαλου και έγινε αριστερό μπακ, βγάζοντας μάτια.

Ίσως ακουστεί υπερβολικό αυτό που θα πω, αλλά λίγα μπακ στην Ευρώπη έχουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Αντρέ Βιεϊρίνια και ξέρουν τόσα κιλά μπάλα.

Φέτος είχε πάλι προβλήματα τραυματισμών στο πρώτο μισό της σεζόν, αλλά μέσα στο 2019 βγάζει ξανά μάτια, παρότι έχει κλείσει πλέον και τα 33 του χρόνια.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο Αντρέ Βιεϊρίνια έχει πάρει τον ΠΑΟΚ από το χέρι και τον οδηγεί «καρφί» στην κατάκτηση του πρώτου νταμπλ της ιστορίας του!

Ο Πορτογάλος αρχηγός του Δικέφαλου είναι εντυπωσιακός. Σε 10 ματς στο νέο έτος μετράει πέντε γκολ και τρεις ασίστ, ενώ στα τελευταία πέντε ματς μετράει τρία γκολ και τρεις ασίστ!

Στη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ με 2-0 είχε την ασίστ (με εκτέλεση κόρνερ) στο γκολ του Μαουρίσιο μετά από μόλις 63 δευτερόλεπτα στο παιχνίδι!

Πριν λίγες μέρες με τον Πανιώνιο στο Κύπελλο είχε ασίστ στο 114’ για το 3-2 και εύστοχο πέναλτι στο 119’ με το οποίο χάρισε την πρόκριση στον ΠΑΟΚ.

Με τον Άρη πέτυχε ένα φοβερό γκολ με σουτ έξω από την περιοχή που κανονικά θα χάριζε στον ΠΑΟΚ τη νίκη αν δεν μετρούσε το οφσάιντ γκολ του Βέλεθ με το οποίο ισοφάρισαν οι κίτρινοι.

Στο 5-1 με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη είχε την ασίστ στον Πέλκα για το 1-0.

Στο 3-1 με τον Ολυμπιακό έκανε το 1-0 με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή.

Επίσης μέσα στο 2019 είχε κάνει το 1-0 μέσα στην Τρίπολη επί του Αστέρα στο διπλό με 3-0, με ένα συστημένο φάουλ στο παραθυράκι του Παπαδόπουλου και έβαλε πιο γερές βάσεις για νίκη επί του Πανιωνίου στο Πρωτάθλημα πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ στη νίκη με 3-0.

Προσέξτε κάτι: όλα αυτά τα κάνει παίζοντας αριστερό μπακ (και κάποιες φορές και δεξί)! Μόνο με τον Πανιώνιο στο τέλος και στην παράταση έπαιξε πιο μπροστά και λίγα λεπτά στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό.

«O Captain! My Captain!».

Η έκφραση έχει γίνει πλέον «κλισέ», αλλά θα την λέω ξανά και ξανά για τον μεγάλο Αντρέ Βιεϊρίνια. Η εισαγωγή του ποιήματος του Walt Whitman που γράφτηκε ως επικήδειος για το θάνατο του Αβραάμ Λίνκολν έγινε ευρύτερα γνωστή στην εξαιρετική ταινία «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών» την οποία απογείωσε ο Ρόμπιν Ουίλιαμς.

Και αν ο συγχωρεμένος Ρόμπιν Ουίλιαμς απογείωσε εκείνη την ταινία, ο Αντρέ Βιεϊρίνια έχει απογειώσει τον ΠΑΟΚ και τον οδηγεί ξανά στην Γη της επαγγελίας.

Στο τέλος θα είναι αυτός που θα σηκώσει πρώτος την κούπα του πρωταθλήματος ως αρχηγός. Και μετά και το Κύπελλο, το 3ο σερί για να κλείσει τη χρονιά με το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του ποδοσφαιρικού Δικέφαλου…

Τα καλύτερα έρχονται για τον ΠΑΟΚ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ