Εξεταστική περίοδος…

Εξεταστική περίοδος…

Τα παιχνίδια που απομένουν, κριτήριο για τις κινήσεις. Ερχονται δοκιμές και... εκπλήξεις από τον Πέδρο Μαρτίνς, ευκαιρίες/προκλήσεις για όλους, αλλά και προώθηση παιδιών από την ακαδημία.

Ένα από τα πιο ανεδαφικά κλισέ που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν οι ομάδες είναι το «δεν ασχολούμαστε με τις μεταγραφές». Δεν υπάρχει καμία ομάδα στον πλανήτη, που να μην ασχολείται με τις μεταγραφές 365 ημέρες τον χρόνο. Συμπεριλαμβανομένου και των… εορτών και αργιών. Δεν υπάρχει κανείς στοιχειωδώς σοβαρός ποδοσφαιρικός οργανισμός, που να μην ασχολείται διαρκώς με τη στελέχωση του δυναμικού του. Είτε αυτό αφορά προσθήκες είτε αξιοποίηση των λύσεων που ήδη διαθέτει.

Ο Ολυμπιακός τα κάνει και τα δύο. Και έχει μπει δυναμικά στο παζάρι της επόμενης χρονιάς, αλλά και έχει αποφασίσει να αξιολογήσει με ασφάλεια τους ποδοσφαιριστές που ήδη υπάρχουν στο ρόστερ του. Και κυρίως όσους δεν έχουν καταφέρει έως τώρα να παίξουν πολύ, όπως και κάποια παιδιά από την ακαδημία του, που προτίθεται να τα προωθήσει και να τους δώσεις το… βάπτισμα του πυρός στην πρώτη ομάδα. Για να διαπιστώσει εάν και πόσο έτοιμοι είναι να μπουν με φόρα στον κόσμο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του ζουν με το άγχος του αποτελέσματος, καθώς έτσι είναι ο Ολυμπιακός. Δεν υπάρχει κανένα αδιάφορο παιχνίδι, καθώς μία ήττα ή μία κακή εμφάνιση, μπορεί να επηρεάσει καταστάσεις. Και (καλά θα κάνουν να) το γνωρίζουν όσοι εμπλέκονται στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Διότι, για παράδειγμα, οι δύο περσινές σκληρές ήττες από τον Απόλλων Σμύρνης (1-0) και τον ΠΑΣ Γιάννινα (3-0), μπορεί να ήρθαν 28η και 30ή αγωνιστική, όταν όλα είχαν κριθεί στο πρωτάθλημα, αλλά προκάλεσαν μεγαλύτερο «τσουνάμι» αλλαγών από αυτό που είχε ήδη ανακοινωθεί από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Διότι φάνηκε πως και αρκετοί από εκείνους που ίσως υπολογίζονταν για την επόμενη σεζόν, ήταν ανεπαρκείς ή είχαν τη λάθος νοοτροπία.

Το πλάνο του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν είναι έτοιμο. Και σαφές. Συγκεκριμένες κινήσεις, με συγκεκριμένη στόχευση και συγκεκριμένο πλάνο ενίσχυσης, βελτίωσης, ανάπτυξης του ποδοσφαιρικού τμήματος. Με στήριξη των βασικών πυλώνων της φετινής σεζόν και ενδυνάμωση του κορμού με σημαντικούς παίκτες και συνδυασμό νέων, ταλαντούχων και έμπειρων με ποιότητα, που θα προσδώσουν προσωπικότητα και χαρακτήρα στο σύνολο.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι άμεσα ο Πέδρο Μαρτίνς θα προωθήσει 1-2 παιδιά από την ακαδημία στην πρώτη ομάδα. Παίκτες (Μαρίνος, Ξενιτίδης, Μαρτίνης κλπ) που θεωρεί ότι έχουν την προοπτική να επανδρώσουν το τμήμα, είτε από το καλοκαίρι είτε τα επόμενα χρόνια. Και δεν αποκλείεται κάποιον ή κάποιους εξ αυτών, να τους δούμε να παίρνουν ευκαιρίες σε ματς πρωταθλήματος. Φέτος…

ΥΓ. Για να αξιολογήσεις την παρουσία ενός στελέχους στην ομάδα σου, πρέπει να κάνεις κάποιες σημαντικές ερωτήσεις. Στην περίπτωση του Κριστιάν Καρεμπέ, για παράδειγμα, η ερώτηση είναι απλή: Αν φύγει από τον Ολυμπιακό, ποιος χάνει περισσότερα; Ο ίδιος ή ο Ολυμπιακός; Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι υπάρχει μόνο μία απάντηση. Διότι, η πιθανή αλλαγή ρόλου ή θέσης κάποιου στελέχους, δεν συνεπάγεται και αποχώρησή του από τον σύλλογο.

ΥΓ2. Ενγκελς (24), Βρουσάι (20), Μασούρας (22), Ραντζέλοβιτς (21), Ναουέλ (22), Μάνος (24), Ουσεϊνού Μπα (23). Οι δανεικοί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Παίκτες που περιμένουν απλώς τη στιγμή για να μπουν και να παίξουν. Μην υποτιμάται κανέναν. Διότι άπαντες διαθέτουν ταλέντο, ποιότητα, είναι νέοι και η δίψα τους για να αρπάξουν την ευκαιρία, να κατακτήσουν τίτλους και να διακριθούν, είναι πολύ μεγάλη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ