Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος βγαίνει στη… σέντρα

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος βγαίνει στη… σέντρα

Μετά την ευθεία αν και καθυστερημένη παρέμβαση Βασιλειάδη, ο κρυπτόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας μπάσκετ είναι αναγκασμένος να εμφανιστεί και να πάρει θέση. Αν δεν το κάνει  θα έχει πρόβλημα με την κυβέρνηση στις πλάτες της οποίας στηριζόταν τόσο καιρό…

Επιτέλους μίλησε. Όχι ότι είπε κάτι σοφό και αναπάντεχο. Εβαλε όμως, την ΕΟΚ στο κάδρο. Της ζήτησε να αναλάβει πρωτοβουλίες για να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί. Δεν είπε ότι το αδιέξοδο είναι ευθύνη της ίδιας της Ομοσπονδίας με τις επιλογές που κάνει εδώ και πολλά χρόνια.

Ωστόσο, η παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού έχει την σημασία της. Είναι η πρώτη φορά που η Πολιτεία δείχνει ξεκάθαρα προς το μέρος της Ομοσπονδίας και την καλεί να κάνει κίνηση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Μπορώ να υποθέσω ποια θα είναι η αντίδραση της Ομοσπονδίας σε πρώτη φάση.

Θα μιλήσει για νομιμότητα της οποίας είναι εκφραστής η ίδια. Και θα είναι η νομιμότητα που δεν της επιτρέπει να κάνει το οτιδήποτε. Όταν σφίξουν περισσότερο τα γάλατα θα μιλήσει για την απόφαση της ομοσπονδίας των διαιτητών που δεν αφήνει περιθώρια για την χρησιμοποίηση ξένων διαιτητών. Οποιος έχει μελετήσει τον τρόπο σκέψης του Γιώργου Βασιλακόπουλου μπορεί και να υποθέσει και το πώς θα αντιδράσει.

Με τη διαφορά ότι στην προκειμένη περίπτωση το πρωτάθλημα θα τιναχτεί στον αέρα. Μπορεί φέτος ο Ολυμπιακός να  τερματίσει εδώ την παρουσία του σε αυτό, αλλά του χρόνου το διακύβευμα για τον γηραιό πρόεδρο και την Ομοσπονδία να είναι πολύ μεγαλύτερο. Τα περιθώρια να αντιδράσει θα είναι ελάχιστα αν ο ΕΣΑΚΕ προκειμένου να μην φύγει ο Ολυμπιακός αποφασίσει να κάνει πρωτάθλημα με επαγγελματίες διαιτητές, Έλληνες ή ξένους.

Τότε ο ουσιαστικός μοχλός παρέμβασης της Ομοσπονδίας στο επαγγελματικό μπάσκετ, πάει περίπατο. Η πρόθεση του κ. Βασιλειάδη να ζητήσει παρέμβαση από τις διεθνείς Ομοσπονδίες λέει πολλά. Λέει ότι έχει αποφασίσει να αναμιχθεί και να πετύχει λύση ακόμα κι αν χρειαστεί να μπει σε κηδεμονία το μπάσκετ παρόμοια με αυτή του ποδοσφαίρου.  Ο «ισχυρός άντρας» του ελληνικού μπάσκετ δεν είναι πια τόσο ισχυρός.

Οσα ακούστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ θορύβησαν τον Βασιλειάδη και τον έβγαλαν από τον δικό του λήθαργο. Διαπίστωσε πως όσοι μιλούν για προβληματική διαιτησία είναι περισσότεροι από αυτούς που σιωπούν.  Αυτό λογικά θα πρέπει να το αντιλήφθηκε και ο κ. Βασιλακόπουλος.

Η ώρα της κρίσης πλησιάζει.  Ο «βρεγμένος» Ολυμπιακός δεν έχει κανένα πρόβλημα με την βροχή. Εχει πάρει τις αποφάσεις του. Τώρα είναι η σειρά του κ. Βασιλακόπουλου να πάρει τις δικές του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ