Τέρμα τα λόγια, ώρα για πράξεις

Τέρμα τα λόγια, ώρα για πράξεις

Πλέον τα γάλατα έσφιξαν για τα καλά για τον Ολυμπιακό και στην Ποντγκόριτσα οφείλει να πραγματοποιήσει την επανεκκίνηση του, για να μην δει τα πλέι οφ να απομακρύνονται.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ ενοχλήθηκε όταν ερωτήθηκε για επανεκκίνηση του Ολυμπιακού. Η ερώτηση όμως δεν ήταν λανθασμένη. Οι Ερυθρόλευκοι μετά από πέντε άσχημα αποτελέσματα στην Ευρωλίγκα, αναζητούν το αποτέλεσμα που θα διώξει κάπως τα σύννεφα πάνω από το ΣΕΦ.

Θα ηρεμήσει για λίγο την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και θα προσδώσει πίστη για όσο το δυνατόν καλύτερη θέση στην κατάταξη. Και τι άλλο; Εννοείται τα πλέι οφ..

Ο Ολυμπιακός μοιάζει λες και έχει μπερδευτεί. Έχει χαθεί από το αρχικό του πλάνο, το καράβι μπάζει νερά και η αυτοπεποίθηση είναι μία λέξη άγνωστη στο λεξικό του.

Το 12-7 έγινε 12-12 και το πλεονέκτημα έδρας όχι μόνο απομακρύνθηκε  αλλά το άγχος από δημιουργικό μετατράπηκε σε πίεσης!

Η άμεση αντίδραση και τα καίρια αντανακλαστικά των Πειραιωτών ΠΡΕΠΕΙ να επανεμφανιστούν. Στην Ποντγκόριτσα σήμερα θα αγωνιστεί μία ομάδα που δεν έχει τίποτα απολύτως να χάσει. Αυτοί οι παίκτες που θα τεθούν αντιμέτωποι στους αντίστοιχους του Μπλατ, εάν παίξουν στα… κόκκινα με τον Ολυμπιακό θα εξοπλίσουν τους μάνατζέρ τους με το αντίγραφο της αναμέτρησης για να προσπαθήσουν το καλοκαίρι να «κλείσουν» μεταγραφή.

Για αυτό συμμετέχουν εξάλλου στην διοργάνωση. Για το επόμενό τους συμβόλαιο.

Από την μεριά τους οι Ερυθρόλευκοι, είναι μπροστά στο φάσμα της αποτυχίας. Να μην κρυβόμαστε. Η μη είσοδός τους στα πλέι οφ, ακόμα και στην μεταβατική φετινή χρονιά, θα είναι μία στιγμή που δεν την περίμενε κανείς με την έναρξη της σεζόν. Ειδικά έτσι όπως εξελίχθηκε στα μέσα της. Πολλές οι αιτίες θα πει κανείς. Δεκτό,  όμως συγνώμη, μιλάμε για επαγγελματικό αθλητισμό. Αυτό είναι το ζητούμενο σε αυτό το επίπεδο. Τα στραβά να πηγαίνουν στην άκρη, ο άνθρωπος που κρατάει τις ισορροπίες να ωθεί άπαντες στο επόμενο βήμα και αυτοί να τον ακολουθούν τυφλά.

Αυτή είναι η δουλειά του προπονητή, έτσι πρέπει να το ζουν οι παίκτες, με αυτόν τον τρόπο οφείλει πια να προχωρήσει η ομάδα του Πειραιά. Κάθε εμπόδιο για καλό.

Το 0-5 έγινε και δεν γίνεται να πατηθεί ένα κουμπί για να γίνει διαγραφή. Ούτε κάποια διόρθωση είναι δυνατόν να συμβεί. Όμως μία νέα αρχή, είναι στο πλαίσιο που αυτή η ομάδα μας έχει τόσα χρόνια συνηθίσει. Να γεννιέται και πάλι από τις στάχτες της.

Ξέρω γενικολογώ, όμως για το αγωνιστικό κομμάτι τι να γράψω δηλαδή; Πώς να κερδίσει την Μπουντούτσνοστ; Να παίξει επιτέλους μπάσκετ. Να δαγκώσει στην άμυνα, να βγάλει πάθος, αυταπάρνηση, τσαμπουκά και στην τελική εγωισμό. Ισως αυτό έχει χαθεί από αυτήν ομάδα.

Εγωισμός. Δεν γίνεται να χάνεις έτσι, να βλέπεις τον αντίπαλο να σε κατασπαράζει και διάολε να μην αντιδράς. Μιλάμε για αθλητισμό. Εγώ ας πούμε τρελαίνομαι που χάνω στο τάβλι. Αλλά παίζω μία στις 100 τάβλι. Εάν το είχα ως χόμπι μου και τρέλα, και ταυτόχρονα επάγγελμα, δεν θα ανεχόμουν την ήττα, ειδικά από αντίπαλο που δεν σκαμπάζει.

Εντάξει άτοπη η μεταφορά, όμως είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνετε απόλυτα τι εννοώ.

Στον Ολυμπιακό άφησαν η ατμόσφαιρα να τους καταβάλει και να τους κλονίσει το εγώ. Οι προσωπικότητες που υπάρχουν σε αυτήν την ομάδα είναι τεράστιες όμως. Είναι αναγκαίο να βγουν μπροστά και να πρωτοστατήσουν στην ερυθρόλευκη αντίδραση.

Ηρθε η ώρα σταματήσουν τα λόγια και να προβούν σε πράξεις. Με μπάσκετ και για μία νίκη που θα φέρει το 13-12. Οι Μπάγερν, Μακάμπι και Παναθηναϊκός  ακολουθούν στο 12-13 και ο Ολυμπιακός υπερέχει στους δύο στην ισοβαθμία και απλά να περιμένει τους Βαυαρούς στο ΣΕΦ και να έχει και τις τρεις ομάδες από κάτω του σε περίπτωση που τα ρεκόρ είναι ίδια.

Τόσο απλά… Χωρίς πολλά πολλά. Στο παρκέ να αποδείξει πως έχει ακόμα σφυγμό…

ΥΓ1. Από το πρώτο δευτερόλεπτο, με το μάτι να γυαλίζει, να «χτυπήσει» στις αδυναμίες της Μπουντούτσνοστ και να πάρει το θετικό αποτέλεσμα.

ΥΓ2. Δεν χωρούν δικαιολογίες εδώ. Εάν δεν μπορεί να πάρει τους Μαυροβούνιους, αλήθεια δεν υπάρχει και λόγος να ασχολείται. Ολυμπιακός είσαι..

ΥΓ3. Εγώ έχω εμπιστοσύνη στον Μπλατ και στις ικανότητες των Ερυθρόλευκων. Ας μπουν στα πλέι οφ και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Μέχρι τότε όμως, κεφάλι κάτω, δουλειά και εξέλιξη. Η ομάδα έχει μείνει στάσιμη και σε αυτό δεν φταίει μόνο ένας, αλλά όλοι!

ΥΓ4. Ο Παναθηναϊκός έχει πάρει δύο συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα στην Ευρωλίγκα και ομολογώ ότι μου αρέσει ο τρόπος που προσεγγίζει τα παιχνίδια ο Ρικ Πιτίνο. Ταυτόχρονα είναι ενδιαφέρον ότι εξελίσσει κάποιους παίκτες και επενδύει πολλά επάνω τους. Αγωνιστικά οι Πράσινοι είναι στον σωστό δρόμο…

ΥΓ5. Από την άλλη διακρίνω έναν μικρό… τρόμο. Πρεμούρα έτσι; Το #mexritelous δεν είναι μία τρέλα της στιγμής και ούτε εκφοβιστικό μέτρο. Στον Ολυμπιακό ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ. Όποιες και ας είναι οι συνέπειες. Εξάλλου ο κόσμος, οι άνθρωποι που είναι τριγύρω τους, οι χορηγοί και οι άμεσα εμπλεκόμενοι στην οικογένεια της ομάδας… γουστάρουν το νέο πλάνο και τις νέες προκλήσεις. Οποιες και αν είναι αυτές…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ