Άριστος τακτικά, ήθελε θάρρος στην επίθεση

Άριστος τακτικά, ήθελε θάρρος στην επίθεση

Ο Παναθηναϊκός πήρε έναν βαθμό απολύτως δίκαια και με σχετική ευκολία από την ΑΕΚ, την οποία θα μπορούσε και να είχε κερδίσει αν ρίσκαρε λίγο παραπάνω μεσοεπιθετικά.

Ας ξεκινήσουμε με την πραγματικότητα και μ’ αυτό που ζει σήμερα ο Παναθηναϊκός. Το… στάτους του συλλόγου αυτή τη στιγμή, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, το ρόστερ που έχει και τη διαφορά σε σχέση με τους άλλους τρεις μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου, «λέει» πως βαθμός σε ντέρμπι είναι θετικός. Όπως ήταν και στον πρώτο γύρο με την ΑΕΚ και με τον Ολυμπιακό.

Βλέποντας το παιχνίδι ήταν προφανές πως ο Παναθηναϊκός μάλλον… εύκολα πήρε τον βαθμό. Δεν αγχώθηκε, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από την ΑΕΚ που είχε τη μεγαλύτερη της ευκαιρία από μια κόντρα της μπάλας πάνω στον Κουλιμπαλί και άλλη μία με σουτ του Πόνσε. Η γιούχα των φίλων της ΑΕΚ αποδεικνύει πως δεν ήταν ικανοποιημένοι απ’ αυτό που είδαν και σ’ αυτό έπαιξε ρόλο ο Παναθηναϊκός.

Παίζοντας με 5-3-2 όταν αμυνόταν, κλείνοντας εξαιρετικά τα άκρα και μην επιτρέποντας στην ΑΕΚ να απλώσει γρήγορα το παιχνίδι της, με ντουμπλαρίσματα και βοήθειες, κατάφερε να περιορίσει τους γηπεδούχους και να τους αναγκάσει να ψάξουν το γκολ ανορθόδοξα και βιαστικά.

Σε αυτόν τον τομέα οι πράσινοι παίρνουν άριστα. Τακτικά ήταν εξαιρετικοί στο δικό τους μισό, είχαν σε πολύ καλή μέρα και τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς, πήραν πολλά τρεξίματα από τους Κάτσε, Κουρμπέλη και Δώνη και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο ότι η ΑΕΚ παίζει… τραγικό ποδόσφαιρο.

Αυτό το τελευταίο, η κακή εικόνα δηλαδή που έδειξε η ΑΕΚ στο παιχνίδι της, θα μπορούσε να κάνει τον Παναθηναϊκό περισσότερο τολμηρό μεσοεπιθετικά. Δεδομένα έπαιξε ρόλο η απουσία του Μπουζούκη, ενός ποδοσφαιριστή που η ποιότητά του μπορεί να κάνει τη διαφορά και σε σετ παιχνίδι και στην αντεπίθεση, με τη γρήγορη σκέψη που έχει και το υπέροχο αριστερό του πόδι. Επιπλέον, δεν μπήκε στο γήπεδο ποτέ ο Χατζηγιοβάνης, που ίσως θα μπορούσε να δώσει περισσότερα πράγματα στο ένας εναντίον ενός απ’ ότι ο Καμπετσής, όμως ο «Χάτζη» έμεινε στον πάγκο 90 λεπτά προφανώς επειδή ο Δώνης ήθελε έναν φορ για να κρατάει πίσω την άμυνα της ΑΕΚ και γι’ αυτό επέλεξε να βάλει τον Καμπετσή.

Επίσης, ήταν ξεκάθαρο ότι ο Δώνης δεν ήθελε να πάρει πολλά ρίσκα και με το μυαλό πως το μηδέν στην άμυνα δίνει τουλάχιστον ένα βαθμό και μάλιστα σε εκτός έδρας ντέρμπι, περίμενε από τον Παναθηναϊκό να βρει τη στιγμή του μήπως και κλέψει το ματς. Θα το έκανε αν η κεφαλιά του Κουρμπέλη πήγαινε ελάχιστα εκατοστά πιο αριστερά στο 87′ του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός παίρνει έναν βαθμό που μπορεί να μην του χαρίζει πολλά όσον αφορά τον πίνακα της βαθμολογίας, αφού ακόμα κι αν χάσει ο Άρης στο Καραϊσκάκη η διαφορά θα είναι στους πέντε βαθμούς, με τον Άρη να διατηρεί τον πρώτο λόγο. Όμως στην ψυχολογία του και στην αυτοπεποίθησή του του χαρίζει πάρα πολλά, εν όψει και του επόμενου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που είναι σαφώς μια καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ