Το «παράρτημα» που πέτυχε, όσα όλα τα ΠΟΚεμον μαζί

Το «παράρτημα» που πέτυχε, όσα όλα τα ΠΟΚεμον μαζί

Στο παιγνίδι του πρώτου γύρου το διαδίκτυο είχε κατακλυστεί από υπονοούμενα, μπηχτές κι εξυπνακισμούς, αίφνης όλα κόπηκαν μαχαίρι.

Δεν πιστεύω σε τύχη, ατυχία συμπτώσεις κλπ το έχω αναφέρει και παλιότερα, είμαι του δόγματος πως σε μεγάλο βαθμό οι εξελίξεις καθορίζονται από εμάς τους ίδιους. Στο κομμάτι που απομένει, υπάρχουν ανώτερες δυνάμεις (Θεϊκές, συμπαντικές, βαφτίστε τις όπως αγαπάτε) που επιτρέπουν ή απαγορεύουν να συμβαίνουν διάφορα πράγματα και το λόγο ενδεχομένως να τον ανακαλύψουμε στην πορεία. Κάτι που δεν είναι απολύτως απαραίτητο, ίσως να μην τον μάθουμε ποτέ…

Φεύγεις πχ ένα πρωινό μέσα στο άγχος γιατί πρέπει να είσαι στην ώρα σου σε κάποια υποχρέωση και στην εξώπορτα θυμάσαι πως ξέχασες το κινητό. Τα νεύρα σου γίνονται τσατάλια, κι αναγκαστικά επιστρέφεις, βλαστημώντας για την απερισκεψία σου  Λίγα δευτερόλεπτα μετά διασχίζει το δρόμο μεθυσμένος οδηγός, αν δεν είχες ξεχάσει το τηλέφωνό θα σε έκοβε φέτες, το ότι το ξέχασες όμως σε έσωσε, αλλά δε θα το μάθεις ποτέ. Συνεχίζεις να ρίχνεις καντήλια μάλιστα, χωρίς να γνωρίζεις πως αν δεν είχε συμβεί ο λόγος που φόρτωσες, δε θα πήγαινες ποτέ στη συνάντηση έστω με καθυστέρηση, ούτε θα είχες δει το υπόλοιπο της ημέρας…

Το ξέρω πως δεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσουμε, σε θέματα μεταφυσικής βλέπετε δεν γίνεται να υπάρχουν αποδείξεις. Όπως δεν υπάρχουν για την ύπαρξη της τύχης…

Υπάρχουν φορές πάντως που ο λόγος για τον οποίον συμβαίνει κάτι, αποκαλύπτεται μπροστά σου σε όλες τις διαστάσεις…

Ο σημερινός μας αντίπαλος, ήταν από τα λεγόμενα παραρτήματα του ΠΑΟΚ. Και λέω ήταν, διότι ενώ στο αντίστοιχο παιγνίδι του πρώτου γύρου το διαδίκτυο είχε κατακλυστεί από λογής-λογής υπονοούμενα, μπηχτές κι εξυπνακισμούς, αίφνης όλα κόπηκαν μαχαίρι. Λες και το «παράρτημα», ανέκτησε την ανεξαρτησία του, πως γίνεται όμως όταν πρόσφατα του δώσαμε πάλι τον Ουάρντα;

Είναι απλό, όταν τρως μια φορά καρπαζιά και γίνεσαι ρόμπα, μετά είσαι επιφυλακτικός, το σκέφτεσαι και δυο και τρεις πριν παραστήσεις τον ξύπνιο και τον ξερόλα.

Όλα αυτά εξ αιτίας μιας ισοπαλίας, ο Ατρόμητος ήταν η πρώτη ομάδα που κατάφερε να κόψει βαθμούς από τον ΠΑΟΚ. Το παράρτημα δηλαδή, κατάφερε αυτό που δε μπόρεσαν μεγαλύτεροι αντίπαλοι, που συστήνονται μάλιστα και ως ανταγωνιστές.

Αφουγκραζόμενος το κλίμα στη Θεσσαλονίκη τότε, αν και δεν είχαμε φτάσει ούτε στα μισά και κάθε χαμένος βαθμός είχε μεγαλύτερη αξία, κανείς δεν είχε στεναχωρηθεί, οι περισσότεροι έμοιαζαν ανακουφισμένοι, καθώς σκέφτονταν «ποιος ξέρει τι θ΄ακούγαμε πάλι..»

Έτσι είμαστε εμείς στα Βόρεια της χώρας, δύσκολο να το καταλάβουν τα ΠΟΚεμον που πανηγυρίζουν χάρτινους τίτλους ή κάλπικους με ρεσιτάλ καταδύσεων Γιαννακόπουλων, Αλεξανδρήδων και Φορτούνηδων..

Κερδίσαμε πέναλτι με τον Πανιώνιο στο φινάλε της παράτασης και η ενστικτώδης αντίδραση του ΠΑΟΚτσή ήταν να ρωτήσει πρώτα τον διπλανό του, να μπει στο διαδίκτυο, ή να πάρει τηλέφωνο κάποιον φίλο του που έβλεπε το παιγνίδι από την τηλεόραση, για να του λυθεί η απορία, αν ήταν πέναλτι.

Αυτό τον έκαιγε βασικά και όχι αν θα έβρισκε δίχτυ ο Βιειρίνια.

Μη σας τα πολυλογώ, έτσι την πάτησαν και οι οπαδοί του «ο Άρης», που μετά την εφεύρεση περί πρωταθλήματος των Πρεσπών, πήραν βαθμό στην Τούμπα, με οφσάιντ γκολ.

Αν αυτό δε λέγεται τιμωρία και αυτογελοιοποίηση, βρείτε εσείς τον ορισμό.

Σε γενικές γραμμές είναι εκνευριστικό να χάνεις βαθμούς με γκολ οφσάιντ, να μη σου δίνουν καθαρό πέναλτι, να σου ακυρώνουν καθαρό γκολ, η πορεία των πραγμάτων όμως έδειξε πως ακόμα και αυτά, για κάποιο λόγο συνέβησαν. Και το πνιγμένο πέναλτι του Ζαμπά στο Ηράκλειο, το ακυρωθέν γκολ του Ακπόμ στη Σμύρνη και του Μπισεσβαρ στην Τρίπολη, όλα έγιναν για να ευνουχιστεί στην πράξη κάθε απόπειρα προπαγάνδας και αμφισβήτησης της ικανότητας του ΠΑΟΚ και της δίκαιης παρουσίας του στην κορυφή.

Και η πεναλτάρα στον Κρέσπο με τον Πανιώνιο γι αυτό δε δόθηκε, για να υπάρχει απάντηση σε όσους έκαναν σημαία την αμφισβητούμενη φάση στο φινάλε.

Καμμιά 30αριά αγώνες έχει δώσει το χαρτί στους δυο θεσμούς -όσους κι εμείς- και δεν έχει φάση ούτε για δείγμα που να διαμαρτύρεται! Έστω και τραβηγμένη από τα μαλλιά, σαν αυτές που ανακαλύπτουν οι γαύροι…

Τέλος πάντων, τώρα που κατά πως φαίνεται, σχεδόν τα πάντα έχουν κριθεί κι ακόμα και οι γαύροι έχουν αποδεχτεί τη μοίρα τους, μια έξυπνη κίνηση θα ήταν να υποστηρίξουν ΠΑΟΚ σήμερα κόντρα στον Ατρόμητο! Ειδικά σήμερα…

Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να πάρει βαθμό ο Ατρόμητος, θα είναι η μοναδική ομάδα του πρωταθλήματος που θα είναι αήττητη από τον ΠΑΟΚ, επίτευγμα που δεν κατάφεραν οι λεγόμενοι μεγάλοι. Ο γαύρος έχασε δυο φορές, το ίδιο ο βάζελος, όσο για το χαρτί, έπρεπε να μείνουμε με 10 για να μπορέσει να μας πάρει Χ μετά κόπων και βασάνων.

Αν ο Ατρόμητος λοιπόν τσιμπήσει πόντο, θα έχει πάρει μόνος του, διπλάσιους απ΄όσους όλα τα ΠΟΚεμον, μαζί!!!

Τη στιγμή που μιλάμε, σε έναν μόνο αγώνα έχει όσους πόντους κατάφεραν να αποσπάσουν από τον ΠΑΟΚ, όλοι οι υπόλοιποι σε έξι !!!!

Το λες και τίτλο τιμής..

Οπότε αν ο Ατρόμητος είναι παράρτημα, αυτοί που τον βάφτισαν έτσι ας αυτοπροσδιοριστούν..

Ελάτε μη μου στεναχωριέστε, βάλτε την κασέτα περί χαλίφη, περί εξυγίανσης και Πρεσπών, να έρθετε στα ίσια σας!

Όλα για κάποιον λόγο συμβαίνουν άλλωστε, γι αυτό και έγραψα τις παραπάνω γραμμές.

Για να καταλάβετε πως τα επικοινωνιακά όπλα στην ασπρόμαυρη φαρέτρα δεν είναι μόνο περισσότερα, είναι και αληθινά.

Κι ως εκ τούτου, πονάνε περισσότερο….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ