Δεν γελάς… χαμογελάς

Δεν γελάς… χαμογελάς

Τι σου είναι το ποδόσφαιρο! Ο Ολυμπιακός γιόρτασε τα γενέθλια του με τον καλύτερο τρόπο. Είχε 4 γκολ σε 7 τελικές απέναντι στον Άρη που ήταν η καλύτερη ομάδα που πέρασε από το Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός που ξέχωρα από τα κόλπα της… εξυγίανσης βγήκε εκτός τίτλων γιατί δεν μπόρεσε στα κομβικά ματς να μετατρέψει τις τελικές σε γκολ.

Ο Ολυμπιακός βγήκε εκτός τίτλων φέτος για ένα και μοναδικό λόγο. Γιατί δεν μπορούσε στα κρισιμότερα ματς της σεζόν να μετατρέψει την ανωτερότητα του (καθολική τις περισσότερες φορές) σε γκολ.

Ο Ολυμπιακός έχασε το πρωτάθλημα γιατί στα ντέρμπι που δημιούργησε μέσο όρο 20 τελικές έχασε από τον ΠΑΟΚ με αυτογκόλ στο Καραϊσκάκη, ήρθε ισόπαλος 1-1 στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ και με το ίδιο σκορ με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο όπου ο Κάτσε έβαλε το γκολ της καριέρας του.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι λοιπόν ο Ολυμπιακός πλήρωσε το γεγονός ότι δεν είχε την σωστή αντιστοιχία ευκαιριών και γκολ. Ξέχωρα δηλαδή από τα τρανά της… εξυγίανσης που ζήσαμε ακόμη και σήμερα παρότι το πρωτάθλημα έχει πάει εκεί που «πρέπει» με την κωμωδία του Αζέρου διαιτητή απέναντι στον μισό Ατρόμητο και βεβαίως τον Σιδηρόπουλο που ακόμη και στο 2-0 δεν άντεξε στην ιδέα πως θα δώσει πέναλτι στον Ολυμπιακό και την χερούκλα του Βέλεθ την άφησε να περάσει.

Ξεφύγαμε όμως από το θέμα μας. Ο Ολυμπιακός συν τοις άλλοις αποκλείστηκε στο Κύπελλο από την Λαμία στο Καραϊσκάκη γιατί καμία από τις συνολικά 28 τελικές, μαζί με το χαμένο πέναλτι του Φορτούνη, δεν κατέληξαν στα δίχτυα.

Κόντρα στον Άρη, ανήμερα των 94ων γενεθλίων του ο Ολυμπιακός είχε 7 τελικές! Και έβαλε 4 γκολ!

Είχε τρεις τελικές στο πρώτο ημίχρονο και σκόραρε δύο φορές. Έβαλε τρία από τα τέσσερα γκολ με την μπάλα να κοντράρει και να αλλάζει, λίγο αλλά ουσιαστικά, την πορεία. Έγινε στο 2-0 του Ποντένσε, έγινε στο 3-1 του Ποντένσε και στο 4-1 στην σέντρα του Κούτρη για τον Γκερέρο που σκόραρε με κεφαλιά.

Κάτι που είχε συμβεί αντίστροφα στο 90΄στο ΟΑΚΑ με την σέντρα του Γκάλο που κόντραρε στον Ποντένσε και πήγε «λουκούμι» στο κεφάλι του Μπακασέτα για το 1-1. Σε εκείνη την εβδομάδα που αντί για να πάρει 6 βαθμούς στα δύο απανωτά ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ πήρε μόλις ένα.

Επίσης εντυπωσιακό στοιχείο πως ο Άρης ήταν η καλύτερη, με διαφορά μάλιστα μεγάλη ομάδα που πέρασε φέτος από το Καραϊσκάκη. Ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 στο ματς του… αιώνα, στην επιτομή του «φάρδους» ή του… κάρμα όπως το ονόμασαν.

Ο Παναθηναϊκός πέρασε μια φορά την σέντρα και ο Κάτσε έβαλε το γκολ της καριέρας του, η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 3΄και εξαφανίστηκε στην επανάληψη. Ο Άρης έπαιξε στα ίσα από το ξεκίνημα, ήταν καλύτερος μέχρι να κάνει το 1-0 ο Μασούρας και παρότι πήγε με το 2-0 στα αποδυτήρια το πάλεψε και στην επανάληψη.

Και όταν έκανε το 2-1, έφαγε στο καπάκι γκολ. Μακράν και η πιο άτυχη ομάδα στο Καραϊσκάκη. Ίσως ήταν το… κάρμα του Ολυμπιακού να του πάνε όλα καλά στα γενέθλια του.

Ο κορυφαίος ελληνικός σύλλογος έφτασε τα 94 χρόνια και συνεχίζει με την ελπίδα πως του χρόνου τέτοια εποχή θα επιστρέψει στη θέση που του ανήκει, με ή χωρίς… εξυγίανση.

Υ.Γ. Το ντέρμπι με τον ΠΑΟ την επόμενη αγωνιστική προφανώς και φέρνει τον Ολυμπιακό σε μια διαδικασία του «πρέπει». Μια νίκη επί του μεγάλου του αντιπάλου είναι απαραίτητη για να συνεχίσει την… επόμενη μέρα του. Μια επόμενη μέρα που παραμένει προσηλωμένη στην ποδοσφαιρική λογική. Με σωστές ενέργειες την επόμενη χρονιά ο Ολυμπιακός θα βρει την άκρη και με τα παράλογα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ