Το πέταγμα του χάρτινου αετού, μια -όχι τόσο- Καθαρά Δευτέρα

Το πέταγμα του χάρτινου αετού, μια -όχι τόσο- Καθαρά Δευτέρα

Άγνωστο πότε τελέστηκε η προφητεία, λογικά πάντως δε πρέπει να είναι παλιά, το αρχικό σήμα τους άλλωστε ήταν ο φοίνικας.

Υπάρχουν πολλά έθιμα στην Ελλάδα, που οι λόγοι καθιέρωσης τους, χάνονται στα βάθη των αιώνων.

Άλλα πάλι παραμένουν ανεξήγητα, δεν υπάρχει ούτε ιστορική πηγή ούτε φανερός λόγος, για τον οποίον παραμένουν ζωντανά μέχρι τις μέρες μας.

Άγνωστο αν πρόκειται για συγκυρία, τα περισσότερα πάντως αφορούν την Καθαρά Δευτέρα.

Είναι η μέρα που σηματοδοτεί την έναρξη της μεγάλης και πιο επίπονης νηστείας, αυτή της Σαρακοστής και συνήθως την τιμούν ακόμα κι εκείνοι που δε νηστεύουν γενικώς.

Γνωρίζει κάποιος άραγε, γιατί τρώμε ταραμά;

Γιατί όχι μελιτζανοσαλάτα κι αυτή νηστίσιμη είναι. Μπορείς να μη βάλεις και λάδι, με σκόρδο και ξύδι γίνεται πεντανόστιμη…

Γιατί τρώμε λαγάνα και όχι πχ ελιόψωμο κι αυτό νηστίσιμο είναι και δεν είναι ίδιο με το ψωμί, τι να συμβολίζει άραγε η λαγάνα;

Όπως επίσης, γιατί χαλβά και όχι μηλόπιτα ας πούμε;

Μήπως γνωρίζει κάποιος, γιατί πετάμε χαρταετό; Ποιο το νόημα δηλαδή, τι ήθελε να πει ο ποιητής που καθιέρωσε το έθιμο;

Η λύση στον τελευταίο γρίφο είναι απλή, ολόκληρη η ιστορική διαδρομή του Ιησού όπως αυτή βιώνεται κάθε Σαρακοστή και κορυφώνεται το βράδυ της Ανάστασης, είχε προφητευθεί και με όλες τις λεπτομέρειες μάλιστα! Βήμα προς βήμα..

Κάποιο τσακαλάκι λοιπόν, είχε προβλέψει και το χάρτινο που θα πάρει ομάδα με σήμα τον αετό, οπότε καθιερώθηκε το πέταγμα του χαρταετού, ως συμβολισμός της μεγάλης στιγμής.

Όταν υπάρχει άπνοια μάλιστα ο χαρταετός πέφτει, οπότε με τις πτώσεις των κατηγοριών, δένει και το γλυκό.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πότε τελέστηκε η προφητεία, λογικά πάντως δε πρέπει να είναι παλιά, το αρχικό σήμα τους άλλωστε ήταν ο φοίνικας!

Είχαν το θράσος μάλιστα οι αθεόφοβοι να κρεμάσουν πανί στο ΟΑΚΑ που αμφισβητούσε το ήθος όσων αλλάζουν έμβλημα στο στήθος.

Ξεπερνώντας το ότι προφανώς θεωρούν ηθικό να μπαίνουν στα 44, να πτωχεύουν και να επανεμφανίζονται με νέο ΑΦΜ σαν να μην τρέχει τίποτα, είναι ενδεικτικό της θολούρας και της απόγνωσης τους. Αγνοούν ή κάνουν ότι δε θυμούνται, πως άλλαξαν το αρχικό έμβλημα τους που ήταν ο φοίνικας κι ο αετός ήρθε στην πορεία.

Η μεγαλύτερη πλάκα είναι πως μας κατηγορούν ότι τους αντιγράψαμε, λες και είχαμε ποτέ για έμβλημα το φοίνικα…

Τελικά δεν είναι απλά ομάδα προστυχιάς, ούτε ντροπή της προσφυγιάς, είναι και ντροπή των ψευτών, διότι οι ψεύτες έχουν ένα σχέδιο στο μυαλό τους και γνωρίζουν κάποια βασικά όταν μπαλαμουτιάζουν, αυτοί ούτε ψέμα δεν είναι ικανοί να κατασκευάσουν.

Ποιος έχασε το μυαλό για να το βρουν αυτοί άλλωστε, ο Κονέ που σε ένα κανονικό δικαστήριο θα ήταν ο πρώτος μάρτυρας υπεράσπισης που θα καταδίκαζε τον κατηγορούμενο, αποτυπώνει το μέσο χάρτινο iq.

Μην αρχίσετε τα γκαρίσματα, πέρα από το φωτογραφικό υλικό που υπάρχει το ομολόγησε κι ο Λάκης Νικολάου, όχι κάποιος τυχαίος. Πρώην πρόεδρος, αρχηγός και σημαία της ομάδας, που σε σε συνέντευξή του τον Μάρτιο του 2012, δήλωσε επί λέξει «σήμα μας ήταν ο αναγεννώμενος φοίνικας αρχικά και όχι ο δικέφαλος. Εννοώντας τότε ότι γεννιόμαστε από τις στάχτες των χαμένων πατρίδων».

Μη μου προσάψετε το παραμικρό λοιπόν, δικός σας άνθρωπος το παραδέχεται, τα παράπονα σ΄εκείνον

Όσοι αμφισβητούν, μπορούν να βρουν τη συνέντευξη, αρκεί μια απλή αναζήτηση, «Νικολάου: Η ΑΕΚ δεν θα χαθεί».

Τα του χαρταετού τα λύσαμε, τα υπόλοιπα για ταραμάδες, λαγάνες κλπ παραμένουν μυστήριο, αν και ο χαλβάς μάλλον σχετίζεται επίσης με την κατάκτηση του χάρτινου, αφού όποτε βρίσκουμε στο διάβα μας το χαρτί μετά τα περσινά, ο Μπάρκας τα τρώει σα χαλβάς.

Οι υποσυνείδητοι συσχετισμοί δε σταματούν εδώ, η Καθαρά Δευτέρα είναι η ιδανική μέρα για να κάνει ο Τζάμπας το τραπέζι στους φίλους του, βγαίνοντας από την υποχρέωση.

Λίγο ταραμά, όχι λευκό που είναι ακριβός ο ροζ έχει μισή τιμή και θα του ταιριάζει από πολλές απόψεις, μισή τομάτα, μερικές ελιές, άντε και του χρόνου παιδιά να είμαστε γεροί, να μαζευτούμε ξανά…

Το μόνο που δεν κολλάει είναι πως τα παραπάνω συμβαίνουν μια μέρα που ονομάζεται Καθαρά, τι σχέση μπορεί να έχει ένας πρώην προφυλακισμένος για λαθρεμπορία, που έδωσε εντολή στους παίκτες της ομάδας του να παραστήσουν τους τρομαγμένους, για να πάρουν ένα πρωτάθλημα στα χαρτιά και μια ομάδα που έγραψε δυο φορές τα χρέη της στο χιόνι, με καθαρότητα;

Και με τον κόσμο της να επικροτεί το θέατρο, πανηγυρίζοντας;

Τέτοιες συμπεριφορές αποτελούν την επιτομή της βρωμιάς, τέλος πάντων όμως, ας μην το κάνουμε θέμα.

Καλή Σαρακοστή σε όλους, καλή δύναμη σε όσους ξεκινάνε νηστεία, που εξαγνίζει την ψυχή βοηθώντας να εκτιμήσεις περισσότερο αυτά που απολαμβάνεις στο υπόλοιπο διάστημα.

Αν πάντως εκεί στο μείον 20 που βρίσκεται το χαρτί υπάρξει πρόβλημα με το πέταγμα του αετού, ας ζητήσουν τη βοήθεια του Φλαμπουράρη.
Ή την παρέμβαση της αθλητικής δικαιοσύνης, μέσω Κοντονή….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ