Οι… πυτζαμοήρωες

Οι… πυτζαμοήρωες

Ο (ενδεχομένως) υποψήφιος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ δείχνει με τις δηλώσεις του το πρόβλημα του ελληνικού μπάσκετ.

Απομένουν (χοντρικά) δύο εβδομάδες για τις εκλογές του ΕΣΑΚΕ. Εκλογές που είναι ιδιαίτερες, καθώς -πέραν του γεγονότος ότι είναι εξόχως σημαντικό να γνωρίζουμε τις θέσεις του προέδρου- αυτή τη στιγμή το εθνικό μας σπορ βρίσκεται στο κρισιμότερο σταυροδρόμι της ιστορίας του.

Ο Γιάννης Ψαράκης, για τον οποίο ο… «αστικός μύθος» λέει πως πήγε και ζήτησε τη στήριξη του Γιώργου Βασιλακόπουλου κι ο πρόεδρος της ΕΟΚ του απάντησε «ο ΕΣΑΚΕ έχει πρόεδρο» (αλλά ποιος πιστεύει τους… μύθους;), δήλωσε σε πανελλαδική εμβέλεια πως «θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες»!

Ο ΕΣΑΚΕ αντιμετωπίζει δεκάδες προβλήματα. Δεν υπάρχουν χρήματα, δεν υπάρχουν χορηγοί, οι διοργανώσεις κι οι εκδηλώσεις γίνονται με… ελεημοσύνη και με παρακάλια, δεν έχει κατορθώσει να πουλήσει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα προϊόντα που παράγει η χώρα μας. Παράλληλα πρέπει να απαντήσει αν θα πάρει στα χέρια του τη διαιτησία, για να έχει σοβαρό επαγγελματικό πρωτάθλημα, τη στιγμή που η συμμετοχή του Ολυμπιακού στο επόμενο κρέμεται σε μια κλωστή.

Απέναντι σε όλα αυτά το σημαντικά θέματα (κι άλλα πολλά, που για την οικονομία του χώρου δεν αναφέρω), ο υποψήφιος πρόεδρος θα αποφασίσει κάποια στιγμή αν θα κατεβεί στις εκλογές. Ενδεχομένως, αν δεν έχει καμία καλύτερη πρόταση, αν δεν πρόκειται να πάει για φαγητό με τους συνεργάτες του, αν δεν έχει καμία καλή ταινία στους κινηματογράφους κι αν στο μεσοδιάστημα έχει τελειώσει τον τρίτο κύκλο της σειράς Arrow στο NETFLIX, μπορεί και να κατεβεί υποψήφιος.

Πλάνο, προγραμματικές δηλώσεις, να μπει στον κόπο να μας εξηγήσει τι σκοπεύει να κάνει και πως θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα που ο προκάτοχός του απέτυχε να αντιμετωπίσει (διαφορετικά γιατί να αλλάξει, συμπαθέστατος είναι ως φυσιογνωμία ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος), δεν το θεώρησε σκόπιμο. Άρα μιλάμε για εναλλαγή προσώπων κι όχι αλλαγή θέσεων. Συνεπώς, ας διαλέξουμε τον ομορφότερο…
Θα μπορούσαν αντί για εκλογές να είναι καλλιστεία, να παίξουν «still standing», να τραγουδήσουν καραόκε, ή να κάνουν διαγωνισμό γνώσεων, απαντώντας σε ερωτήσεις κι αν δεν τους αρέσει η κατηγορία να πάρουν τη γεωγραφία, που είναι κι οι δύο καλοί. Σοβαροί να είμαστε.

Αν θέλει ο κ. Ψαράκης και κάθε κ. Ψαράκης να ανέβει στο ψηλότερο αξίωμα, οφείλει να καταθέσει δουλεμένη πρόταση, με λύσεις για τα φλέγοντα προβλήματα, με απαντήσεις σε κάθε πιθανό ερώτημα. Διαφορετικά μας δουλεύει. Εκτός κι αν νιώθει ότι με την παρουσία του θα τα αλλάξει όλα, ως άλλος ήρωας της Marvel. Αν αυτό νιώθει, να τον ενημερώσουμε ότι το ελληνικό μπάσκετ δεν έχει ανάγκη από φανταστικά πρόσωπα. Άλλωστε, όσοι πριν αυτόν ένιωθαν το ίδιο, αναδείχθηκαν σε… πυτζαμοήρωες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ