Το κανονικό ποδόσφαιρο (ευτυχώς) επέζησε

Το κανονικό ποδόσφαιρο (ευτυχώς) επέζησε

Ένα χρόνο μετά από την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη με όπλο ευτυχώς μιλάμε (μόνο) για ποδόσφαιρο πια.

Ένα χρόνο μετά το ντου του Ιβάν Σαββίδη με όπλο και μπράβους στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας κατά τη διάρκεια (!) του ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ σίγουρα τίποτε από εκείνο το Κυριακάτικο βράδυ δεν μπορεί να ξεχαστεί. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο είναι ακόμη νωπά, ταξίδεψαν παντού, αλλά ευτυχώς δεν τα ξαναείδαμε μπροστά στα μάτια μας και έμειναν στα… αρχεία. Ευτυχώς έμειναν στις… θήκες τους όλα, ευτυχώς μιλάμε για ποδόσφαιρο. Καθαρά για ποδόσφαιρο, ακόμη και για λάθη των διαιτητών υπέρ του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ κλπ. Ευτυχώς δεν ξαναείδαμε όπλα, ευτυχώς…

Το κανονικό ποδόσφαιρο «επέζησε», ο ΠΑΟΚ ευτυχώς το κατάλαβε, διότι πρώτος κατάλαβε το μεγάλο λάθος του ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης. Η τιμωρία του, η αυτοτιμωρία του βοήθησαν σε όλα και έτσι ο ΠΑΟΚ ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο και παίρνει ένα εύκολο πρωτάθλημα για το οποίο έχουμε αναφερθεί ξεκάθαρα από τον περασμένο Νοέμβριο ότι το έχει πάρει.

Οπως και να έχει, επειδή ζουν επαγγελματίες από το ποδόσφαιρο και οι οικογένειες τους, επειδή η εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου «τραυματίστηκε» ανεπανόρθωτα, μακάρι όλα αυτά να είναι μόνο ανάμνηση. Μακάρι να είναι απλά ένα μεγάλο λάθος ιδιοκτήτη ομάδας και να μην το… ξεπεράσει κάποιος άλλος στο μέλλον.

Το προϊόν έτσι και αλλιώς στην Ελλάδα έχει ευτελισθεί σε απίστευτο βαθμό, στο γήπεδο ο κόσμος ολοένα και λιγοστεύει και το κλίμα είναι πιο νοσηρό από ποτέ. Λείπουν οι άνθρωποι σε όλα τα επίπεδα που αγαπούν το ποδόσφαιρο, λιγόστεψαν επικίνδυνα.

Ελπίζω τουλάχιστον τώρα ακόμη και οι πιο… ανεγκέφαλοι να κατάλαβαν τι έγινε. Ενα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει, δεν μέτρησε. Ένας επόπτης που φοβόταν να δώσει αυτό που έβλεπε ελέω του κλίματος και ένας διαιτητής που πήρε την ευθύνη πάνω του για να μην έχουμε αλλοίωση πρωταθλήματος. Και υπό πίεση που κάθε άνθρωπος θα «λύγιζε» έκανε το… απίστευτο, να μετρήσει γκολ στα αποδυτήρια! Κατανοητό θα πω… Επειδή ήμουν και στις πολύωρες εκδικάσεις της υπόθεσης, ευτυχώς η ΑΕΚ με «κοσμήματα» τον Λυσάνδρου και την Ρίζου μίλησε για το δίκαιο, το αίσθημα της δικαιοσύνης και τις αποτρόπαιες εικόνες που δεν θα έπρεπε να μείνουν ατιμώρητες όχι για να πάρει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα αλλά γιατί το μέλλον θα ήταν «άρρωστο» και επικίνδυνο με τέτοιο δεδικασμένο. Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ και οι νομικοί του προσπαθούσαν να «βιάσουν» την λογική και την νοημοσύνη κάθε φιλάθλου. Ευτυχώς δεν πέρασε τίποτε από αυτά που επιχείρησαν…

Και όλα αυτά για ένα παιχνίδι που είχε… προηγούμενα και άπαντες τα ξεχνούν. Σε μια μέρα που είχε ξεκινήσει με την ΑΕΚ αντί να είναι στο +5 και να παίζει σε άδεια Τούμπα, να είναι στο +2 και να παίζει ως εκ θαύματος σε γεμάτη αφού ο Σκουτέρης είχε ανατρέψει απόφαση Κυριακή ξημερώματα και είχε βρεθεί ανοιχτή εφορία για να θεωρήσει 25.000 εισιτήρια για να τιγκάρει το γήπεδο. Αυτό από μόνο του συνιστά αλλοίωση, ειδικά μετά τα όσα είχαν προηγηθεί και αποφασιστεί για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός με το αντικείμενο στον Γκαρσία.

Η ΑΕΚ από όλα αυτά ευτυχώς δεν πτοήθηκε. Η πρώτη ατάκα ήταν «πάμε να παίξουμε σε γεμάτη Τούμπα, δεν πειράζει». Και το έκανε, μέχρι να μπουν τα… όπλα. Από εκεί και πέρα, η στάση της ΑΕΚ ήταν τίμια και αντρίκεια. Και το ξέρει και ο ίδιος ο ΠΑΟΚ και ο μικρός ο Γκαγκάτσης καλύτερα από όλους. Απλώς ήταν δύσκολο να «χωνευτεί» και να επικοινωνηθεί προς το κοινό του ΠΑΟΚ, ότι χάθηκε ο τίτλος στο γήπεδο του μέσα από την ΑΕΚ, ότι σε αυτό βοήθησε ένα μεγάλο λάθος του ιδιοκτήτη του και ενώ η περιρρέουσα ατμόσφαιρα «φώναζε» ότι ήταν «δικό του» το πρωτάθλημα. Έπεσε στην τρύπα της δικής του αλαζονείας, αυτής που είχε δημιουργήσει η κοινωνία του ΠΑΟΚ που βεβαίως και είναι αναμενόμενο να μην μπορεί να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις.

Το πιο θετικό από όλα τα παραπάνω είναι ότι είναι πια… παρελθόν. Ευχή είναι να είναι οριστικά παρελθόν όλα όσα έγιναν και οι εικόνες να είναι απλά υπενθύμιση που ΔΕΝ πρέπει να ξαναδούμε ποτέ-ποτέ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ