Ο Σαββίδης είχε τα cojones να ζητήσει συγνώμη…

Ο Σαββίδης είχε τα cojones να ζητήσει συγνώμη…

Πέρασε ένας χρόνος από το ντέρμπι της οργής, με τον ΠΑΟΚ να χάνει τον τίτλο στα χαρτιά και τον Ιβάν Σαββίδη να είναι ο μοναδικός πρόεδρος αθλητικού σωματείου που τιμωρείται με τριετή αποκλεισμό.

Σαν σήμερα πριν από 365 ημέρες στο ντέρμπι που θα έκρινε τον τίτλο του πρωταθλητή, ο Γιώργος Κομίνης, που συνεχίζει να διαιτητεύει αγώνες της Super League, αφού αρχικά έδειξε σέντρα και μαζί του και ο δεύτερος επόπτης, ξαφνικά, όλος τυχαίος άλλαξαν άποψη. Μετά από περίπου 10′ κι αφού οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν προλάβει να… πανηγυρίσουν και να μαζευτούν, όπως και αυτοί της ΑΕΚ, γύρω από τον Κομίνη αυτός αποφάσισε την ακύρωση του γκολ.

Τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ γνωστά στο πανελλήνιο. Η απόφαση προκάλεσε την «έκρηξη» του Ιβάν Σαββίδη, που από τα επίσημα βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο εξαγριωμένος, ζητώντας από τους παίκτες του ΠΑΟΚ να αποχωρήσουν από το γήπεδο, εξαιτίας της απόφασης να ακυρωθεί έναν κανονικό γκολ. Ο φωτογραφικός φακός, όμως για κακή του τύχη, απαθανάτισε τη στιγμή που ο πρόεδρος του Δικεφάλου εισέρχεται στο χλοοτάπητα της Τούμπας με το όπλο στη τσέπη του. Αυτή η εικόνα σόκαρε την αμόλυντη μέχρι εκείνη τη στιγμή Ελλάδα που δεν είχε ξαναδεί όπλο εκτός απ’ αυτά που βγαίνουν στα καταστήματα Jumbo τις απόκριες.

Όλα όσα έγινα εκείνο το βράδυ και μετά στιγμάτισαν το Ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν αναφέρομαι στη κουμπούρα του ιδιοκτήτη του Δικεφάλου. Ο ΠΑΟΚ έχασε με το έτσι θέλω το πρωτάθλημα στα χαρτιά και ο Ιβάν Σαββίδης τιμωρήθηκε με τριετή αποκλεισμό από τα γήπεδα, τον οποίο τηρεί με ευλάβεια όλο αυτό το διάστημα. Μάλιστα το μόνο που κάνει ο Σαββίδης είναι να προπορεύεται της αποστολής του ΠΑΟΚ μέχρι το γήπεδο της Τούμπας και αφού αγκαλιάσει όλους τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ στη συνέχεια αποχωρεί. Τη στιγμή που άλλοι έχουν καταπατήσει αποφάσεις δικαστηρίων και συνεχίζουν να βρίσκονται στο ποδόσφαιρο.

Αυτά τα γεγονότα δυνάμωσαν αντί να αφανίσουν τον ΠΑΟΚ. Ο Ιβάν Σαββίδης ως ηγέτης της ομάδας βγήκε δημόσια και παραδέχθηκε το λάθος του ζητώντας συγνώμη για την συμπεριφορά του και τις εικόνες που είδαν όλοι οι Έλληνες. Ο ιδιοκτήτης του Δικεφάλου που είναι ο μοναδικός επιχειρηματίας-ιδιοκτήτης ομάδας που διαθέτει cojones, ανέλαβε όλη την ευθύνη της κατάστασης, δίνοντας μια υπόσχεση στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ πως θα κάνει τα πάντα για να δυναμώσει την ομάδα του και να πάρει του χρόνου (φέτος) το πρωτάθλημα.

Έναν χρόνο μετά, οι Ασπρόμαυροι πηγαίνουν με σπασμένα τα φρένα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος- ένα πρωτάθλημα, μάλιστα, το οποίο πολύ πιθανόν να κατακτήσει αήττητος, βάζοντας τέλος στα πέτρινα χρόνια που κράτησαν 34 ολόκληρα χρόνια. Επίσης, η ομάδα είναι πολύ κοντά στην παρουσία της για τρίτο συνεχόμενο τελικό στην διοργάνωση του κυπέλλου, με την Λαμία ή την ΑΕΚ να διεκδικούν το δεύτερο εισιτήριο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ