Με αυτή την εικόνα θα πάει στην Αδριατική Λίγκα;

Με αυτή την εικόνα θα πάει στην Αδριατική Λίγκα;

Πέρα από την όποια πλάκα μπορεί να γίνει, για ένα κατ΄άλλα πολύ σοβαρό ζήτημα όπως αυτό με την πιθανή αποχώρηση των ερυθρόλευκων από την Basket League, η εικόνα που βγάζει στο παρκέ η ομάδα του Μπλατ από το ξεκίνημα του 2019 είναι μάλλον αποκαρδιωτική.

Χθες στο Μιλάνο ο Ολυμπιακός δεν έχασε και τίποτα σε ότι έχει να κάνει με την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση. Είναι πολύ δύσκολο, για να μην πω απίθανο, να μην μπει στην πρώτη οκτάδα με βάση και το εύκολο πρόγραμμα που έχει μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου.

Με τρία ματς στο ΣΕΦ, με την Μπάγερν την επόμενη εβδομάδα και τις δύο τελευταίες αγωνιστικές με τις αποκλεισμένες Ζαλγκίρις και Νταρουσάφακα και ένα μόλις μακριά από τον Πειραιά – και αυτό στα Κανάρια κόντρα στην μέτρια τοπική ομάδα – μοιάζει απίθανο να μην βρει τις δύο το πολύ τρεις νίκες που χρειάζεται.

Χθες όμως οι ερυθρόλευκοι έδειξαν πως η καθίζηση που παρουσιάζουν, τόσο εντός όσο και εκτός των τειχών, δεν έχει τελειώσει ακόμα. Με ρεκόρ 4- 7 στον δεύτερο γύρο κάνουν κάκιστη πορεία και αν δεν είχαν την παρακαταθήκη νικών από τον πρώτο θα ήταν ήδη με το ένα πόδι εκτός play- off. Η δήλωση του προπονητή τους ότι η ομάδα θα δείξει το πρόσωπο που θέλει τον Φεβρουάριο έχει διαψευστεί με τον πλέον εμφατικό τρόπο εντός παρκέ.

Εκτός και αν ο Αμερικανοϊσραηλινός κόουτς εννοούσε ότι θα παρουσίαζε το εν λόγω χρονικό διάστημα ένα σύνολο χωρίς επιθετική φαντασία, με ελάχιστο σκοράρισμα και με μέτρια έως κακή αμυντική προσήλωση. Στα τέσσερα ματς που απομένουν για το τέλος της regular season οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ καλούνται να βγάλουν εγωισμό και να αποδείξουν ότι μπορούν να σώσουν την σεζόν.

Άλλωστε, έχοντας ως δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα αποχωρήσει από την Basket League, οι τρις Πρωταθλητές Ευρώπης έχουν μπροστά τους τα εναπομείναντα παιχνίδια στην Euroleague για να δείξουν το επίπεδο τους και να στείλουν τα μηνύματα που θέλουν σε υποστηρικτές και πολέμιους.

Οι λόγοι της τραγικής εικόνας που παρουσιάζουν οι Πειραιώτες είναι πολλοί. Είναι αγωνιστικοί, οι οποίοι τοποθετούνται περισσότερο στις καλοκαιρινές επιλογές στελέχωσης του ρόστερ, είναι εξωαγωνιστικοί, με την ομάδα να έχει επηρεαστεί πολύ παραπάνω απ΄ότι φαίνεται με το σκηνικό μένω – φεύγω από το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και μελλοντικοί. Οι τελευταίοι είναι αυτοί που θα αποσαφηνιστούν και αργότερα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με παθογένειες. Η αλλαγή που ευαγγελίζονταν άπαντες το καλοκαίρι έχει ουσιαστικά μείνει στα χαρτιά και παραπέμπεται στις καλένδες. Εξηγούμαι. Η ομάδα συνεχίζει να στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στους Πρίντεζη και Σπανούλη, δύο παίκτες προχωρημένης αθλητικής ηλικίας πάνω στους οποίους δεν μπορείς να χτίσεις την επόμενη μέρα.

Βασική κολόνα είναι ο φευγάτος(;) Μιλουτίνοφ, ενώ οι ξένοι που αποκτήθηκαν είναι είτε δευτέρας διαλογής είτε καλοί για συμπληρωματικοί. Τι σημαίνουν πρακτικά όλα τα παραπάνω; Ότι μια χρονιά πετάχτηκε στα σκουπίδια και ότι πρέπει να χτιστεί από την αρχή όλη η ιστορία.

Στα εκτός του παρκέ τα πράγματα είναι λίγο πολύ γνωστά. Η αποχώρηση στο ημίχρονο του ημιτελικού Κυπέλλου » κάλυψε» την ανυπαρξία της ομάδας στο γήπεδο, αλλά λύση δεν έφερε. Στην Euroleague δεν μπορείς, ή δεν θέλεις, να τα ρίξεις στη διαιτησία και κατά συνέπεια ξεγυμνώνεσαι.

Η όλη ιστορία έχει φτιάξει γύρω από την ομάδα μια ομπρέλα προστασίας που καλύπτει τις αδυναμίες, στέλνει την κριτική του κόσμου αλλού, αλλά δημιουργεί και άλλοθι σε προπονητικό τιμ και παίκτες. Μην ξεχνάτε ότι η εικόνα των ερυθρόλευκων είναι κάκιστη και στο ελληνικό πρωτάθλημα, εκεί όπου έχουν κερδίσει με την ψυχή στο στόμα αντιπάλους που κοστίζουν όσο το αθλητικό τους υλικό.

Τέλος για τα μελλοντικά οι εκτιμήσεις είναι στον αέρα. Η πιθανή μετάβαση στην Αδριατική Λίγκα, που παρουσιάζεται ως πανάκεια μόνο απλή υπόθεση δεν είναι. Για να μπορέσεις να τα βγάλεις πέρα σε δύο τέτοιες διοργανώσεις, με τόσες πολλές και μακρινές μετακινήσεις, με πολύ πιο ανταγωνιστικά ματς στη σεζόν, θα πρέπει να χτίσεις και μεγαλύτερο και βαθύτερο και ποιοτικότερο ρόστερ.

Με λίγα λόγια επιβάλλεται να βάλεις χρήματα, να αυξήσεις το μπάτζετ. Εσείς πιστεύετε ότι οι διοικούντες την ομάδα του μεγάλου λιμανιού θα σκορπίσουν ξαφνικά εκατομμύρια; Το βλέπω κομματάκι δύσκολο. Με ομάδα σαν τη φετινή και συμμετοχή στην Αδριατική Λίγκα, αντί για την απόλυτα διαχειρίσιμη Basket League, η Euroleague της επόμενης χρονιάς θα μοιάζει με εφιάλτη.

Εκτός και αν στον Πειραιά θέλουν να πάνε εκεί για να κατακτήσουν τίτλους που θεωρούν ότι εδώ τους στερεί το σύστημα. Μπορεί να είναι έτσι, μόνο που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος » απείλησε» ότι θα τους ακολουθήσει και εκεί…..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ