Τελικά, έχουμε διαιτητές;

Τελικά, έχουμε διαιτητές;

Ο ορισμός - παρωδία της ΚΕΔ, αναδεικνύει το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει, αν υπάρξουν τελικοί «αιωνίων».

Οι πληροφορίες μας λένε ότι τα μέλη της ΕΟΚ και της ΚΕΔ (ουσιαστικά οι άνθρωποι του Βασιλακόπουλου) είπαν στον Υφυπουργό Αθλητισμού ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς διαθέτουμε μεγάλο αριθμό (κάτι σαν 30) διεθνών διαιτητών. Δεν δέχομαι ότι ο κ. Βασιλειάδης αγνοεί τα βασικά και λαμβάνω ως… λανθασμένη την πληροφορία, αλλά πάμε στην ουσία. Τελικά, έχουμε διαιτητές για να… βγάλουν μια σειρά (ενδεχομένως) πέντε τελικών; Η απάντηση είναι ΟΧΙ!

Εμείς μιλάμε με αριθμούς, οι οποίοι δεν επιδέχονται αμφισβήτησης κι εδώ θα αναδείξουμε την ανοησία (αλητεία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί) της ΚΕΔ, που θέλησε να εκθέσει τον Ολυμπιακό, βάζοντας (τάχα μου) διαιτητές της αρεσκείας του. Αυτά όλα αποδεικνύονται με αριθμούς και προκαλούμε όποιον θέλει να τους αμφισβητήσει.

Είχαμε 12 διαιτητές. Δύο (Τάσος Πηλοΐδης και Σπύρος Γκόντας) αποχώρησαν, λόγω του ότι πέρασαν το όριο ηλικίας των 50 ετών. Ανόητο, αστήρικτο από κάθε άποψη, αλλά πραγματικότητα. Συνεπώς έμειναν 10, οι εξής 9, καθώς ο Γιάννης Φούφης έχει «τιμωρηθεί», επειδή στράφηκε κατά της ΟΔΚΕ, της ΚΕΔ και της ΕΟΚ…

Από τους 9 διεθνείς πρέπει να αφαιρεθεί ο Χρυσόστομος Σχινάς, ο οποίος αφενός δεν ορίζεται από τη ΦΙΜΠΑ σε διεθνείς αγώνες (έως και αδιάφορο για μας), αφετέρου έχει εξαιρεθεί από τα ματς του Παναθηναϊκού, καθώς βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Έμειναν 8 από τους οποίους δεν (;) υπολογίζονται οι Παναγιώτης Αναστόπουλος και Τάσος Μάνος. Ο Ολυμπιακός έχει ζητήσει εξαίρεσή τους κι από τη στιγμή που δεν μπήκαν στο ντέρμπι, δίχως να είναι τιμωρημένοι (όπως -για παράδειγμα- ήταν ο Πουρσανίδης), σημαίνει ότι η ΚΕΔ αποδέχθηκε το… «αίτημα» (αν και δεν προβλέπεται).

Αναρωτιέμαι, θα βγουν (ενδεχομένως) πέντε τελικοί με έξι διαιτητές; Κι όταν μιλάμε για έξι διαιτητές συμπεριλαμβάνουμε τους Καρακατσούνη και Σώμο, οι οποίοι δεν είναι αξιολογημένοι για αγώνες υψηλής επικινδυνότητας από τη ΦΙΜΠΑ, αλλά ΟΚ. Συμπεριλαμβάνουμε την κ. Τσαρούχα, την οποία δεν έδειξε να εμπιστεύεται (κακώς) η ΚΕΔ, σ’ ένα ματς παντελώς αδιάφορο, καθώς ακόμα κι αν ο Ολυμπιακός έπαιζε και κέρδιζε 100-0 τον Παναθηναϊκό, ακόμα κι αν η ποινή του πέσει στο ΑΣΕΑΔ στο -1 (η καλύτερη των περιπτώσεων), οι «πράσινοι» δεν χάνουν την πρώτη θέση, άρα το πλεονέκτημα στα πλέι οφ.

Μπορούν να βγουν με έξι διαιτητές οι τελικοί; ΟΧΙ! Θα χρειαστεί να παίξουν μη διεθνείς; Γιατί δεν μπήκαν στην κλήρωση (ορισμό) για το ΣΕΦ; Αν δεν αξιολογούνται για να παίξουν ένα αδιάφορο ντέρμπι, θα μπουν στη «φωτιά» των τελικών;

Με τον τρόπο που λειτουργεί η ΚΕΔ είναι αυταπόδεικτο ότι δεν έχουμε επαρκή αριθμό διαιτητών για να σφυρίξουν τελικούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ