Ο μάγκας Αυτοκράτορας

Ο μάγκας Αυτοκράτορας

Μια από τις μεγαλύτερες στιγμές της ιστορίας του έζησε σαν σήμερα ο Άρης στο Τορίνο.

Καταρχάς το νούμερο είναι αυτό που …τρομάζει όσους το έζησαν απο κοντά ή το παρακολούθησαν στην τηλεόραση. Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 26 ολόκληρα χρόνια πέρασαν απο εκείνη την απίστευτη βραδιά στο Τορίνο, όπου ο Άρης κατέκτησε το κύπελλο Κυπελλούχων. Πότε πέρασαν τόσα χρόνια ρε παιδιά;

Αντίπαλος της ομάδας του Σβι Σερφ η Εφες Πίλσεν. Μπορεί να ήταν στα μάτια των ουδέτερων ενα κακό παιχνίδι, χωρίς θέαμα, όμως ήταν μια απο τις πιο μαγκικες κατακτήσεις τροπαίων, μια απο τις πιο ξεχωριστές στιγμές του Άρη στην ένδοξη ιστορία του. Και δεν είναι λίγες, μιλάμε για τον Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ.

Η τουρκική ομάδα δεν είχε καμιά ελπίδα απέναντι στον Άρη στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Απλά οι παίκτες της δεν το… ήξεραν και κατέβηκαν να παίξουν. Η ομάδα του Σβι Σερφ αγωνιζόταν ουσιαστικά εντός έδρας, καθώς περισσότεροι απο 5000 οπαδοί της ταξίδεψαν στην Ιταλία για να βρεθούν στο πλευρό της. Οι Τούρκοι είχαν πάθει πλάκα απο τον κόσμο, δεν ακούγονταν μέσα στο γήπεδο.

Με έναν εκπληκτικό Ρόι Τάρπλει να κάνει πάρτι και να καταπίνει τους αντιπάλους. Με 19 πόντους και 18 ριμπάουντ, ήταν ασταμάτητος. Πιστοποιώντας για ακόμα μια φορά οτι ήταν απο τους κορυφαίους, αν όχι ο κορυφαίος Αμερικανός, που αγωνίστηκε στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Μια ατμόσφαιρα απίστευτη στο γήπεδο και με τα πανηγύρια να ξεκινούν από τη στιγμή της λήξης του αγώνα. Στη Θεσσαλονίκη η νύχτα έγινε μέρα για τους θριαμβευτές. Η πόλη ξενύχτησε μέχρι το πρωί στον Λευκό Πύργο για τη μεγάλη επιτυχία του Άρη.

Υ. Γ Πολύ σημαντικό και με ιδιαιτερότητες είναι για τον Άρη το παιχνίδι της Δευτέρας με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Με την πιο δύσκολη αποστολή για τον Σάββα Παντελίδη να είναι το να κρατήσει σε εγρήγορση τους παίκτες του και να μην υποτιμήσουν τον αντίπαλο, θεωρώντας τη νίκη δεδομένη.

Υ. Γ 1 Ο Ντιγκινί μπορεί να ολοκλήρωσε το πρόγραμμα εκγύμνασης χωρίς να αισθανθεί ενοχλήσεις, δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, όμως, οτι θα ξεκινήσει και στην ενδεκάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ