Η γέννηση μιας αυτοκρατορίας κι η ΕΡΤ high superstition

Η γέννηση μιας αυτοκρατορίας κι η ΕΡΤ high superstition

Σήμερα, με όλα τα μέσα στη διάθεση μας, βάζουν την εικόνα και λένε «δεν είναι αυτό που βλέπεις, αλλά που σου λέμε εμείς ότι βλέπεις...»

Να σας πω την αμαρτία μου, σήμερα υπολόγιζα πως θα με τσατίσει ο Τσαμούρης, αλλά έπεσα έξω.

Σε γενικές γραμμές τα πήγε καλά, υπό την έννοια πως δεν έδειξε διάθεση να σπρώξει κάποιον. Τα λαθάκια του τα έκανε -όπως κι ο πρώτος βοηθός που έδωσε ανύπαρκτα οφσάιντ σε βάρος και των δυο-, η γενική εικόνα του όμως ήταν υποφερτή, καθώς δεν έδειξε πρόθεση να καθορίσει το αποτέλεσμα. Ακόμα κι η κατάχρηση της σφυρίχτρας, ήταν φανερό πως είχε ως αφετηρία την επιθυμία να μην του ξεφύγει ο έλεγχος, κίνδυνος που δε διεφάνη στην πράξη, αφού και οι δύο ομάδες, προτίμησαν το καθαρό ποδόσφαιρο. Κυρίως ο Παναιτωλικός που είχε ως βασικό μέλημα να μη φάει γκολ, προσπαθώντας ωστόσο να το πετύχει βασιζόμενος στην τακτική και όχι στη σκληρότητα.

Το αληθές του λόγου φαίνεται και από τη φύση των λαθών του βοηθού, δεν του ξέφυγε κάποιο οφσάιντ, το αντίθετο συνέβη, με λάθος υποδείξεις καλυπτόμενων παικτών. Περιπτώσεις σαν την τελευταία ξεχνιούνται σύντομα, αν μπει γκολ όμως από ακάλυπτο παίκτη, ο διαιτητής βγαίνει στον τάκο.

Εκείνος που με φρίκαρε ήταν το πουλί που έκανε τη μετάδοση για λογαριασμό της ΕΡΤ,

Στο χθεσινό μπλοκ ανέβασα μια φωτό από το αντίστοιχο περσινό παιγνίδι, με σχολιασμό του Sport. fm, που βλέπει κολλημένο (!!!) ένα χέρι που εμφανώς κόβει την πορεία της μπάλας.

Για όσους δε διάβασαν, την κοινοποιώ ξανά.

 

Το πουλί εκφωνητής λοιπόν είδε σήμερα επιθετικό φάουλ στη φάση που ο διαιτητής υπέδειξε επιθετικό φάουλ στον Άκπομ, επιμένοντας μάλιστα πως ο Άγγλος υπέπεσε σε παράβαση, κάτι που δεν είναι ορατό από κανένα πλάνο. Υπάρχει μεν χέρι που μπλέκεται στη φάση, το θέμα είναι όμως αν απωθεί τον αντίπαλο, βγάζοντας τον εκτός πορείας. Κάτι που δεν προκύπτει ούτε από την κίνηση του αμυντικού, που μοιάζει να χάνει τη φάση λόγω κακού υπολογισμού της πορείας της μπάλας.

Το ίδιο ισχύει για το πέναλτι του Παναιτωλικού, πάλι σπρώξιμο με το χέρι ανακάλυψε ο αετομάτης, που επίσης δε φαίνεται από κάποια λήψη. Για να μη σας μπερδεύω κι εγώ θα το σφύριζα, ο επιτιθέμενος έχει πάρει μέτρα, ο αμυντικός τον κυνηγά, το ότι χάνει την ισορροπία του χωρίς να κάνει θέατρο, αρκεί για να δείξεις βούλα. Λίγο πόδι, λίγο αστράγαλο, λίγο μασχάλη, δεν έχει σημασία, είναι πέναλτι. Το ερώτημα είναι, που υπάρχει το σπρώξιμο με το χέρι που είδε το πουλί.

Τι πίνετε εκεί στην πρωτεύουσα ρε, κάποτε σας κάναμε πλάκα με το νέφος και το καυσαέριο, πλέον έχετε ξεφύγει. Φουμάρετε κάνα διφυλλάκι αλήθεια ή τη βγάζετε με πιο σκληρά;

Παλιά που δεν υπήρχε τηλεόραση κι η τεχνολογία βρισκόταν στα σπάργανα, ο καθένας μπορούσε να γράψει ότι έβλεπε ή τον βόλευε. Γινόταν μια φάση και τέλος, δεν υπήρχε βίντεο να την ξαναδείς, ούτε slow motion για να την αναλύσεις πιο προσεκτικά, έλεγες ότι σου κατέβαινε.

Τη σήμερον ημέρα με όλα τα μέσα στη διάθεση μας, σου βάζουν την εικόνα και σου λένε «δεν είναι αυτό που βλέπεις, είναι αυτό που σου λέμε εμείς ότι βλέπεις…»

Διάβαζα κι εγώ πως ο αγώνας θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ sports high definition, αυτό τελικά είναι ΕΡΤ sports high superstition! Μην πω illusion…

Τέλος πάντων, όπως εξηγούσα πρόσφατα όλα για κάποιο λόγο συμβαίνουν και δε μας χαλάει καθόλου, νικητές είμαστε κι εκεί, αφού όλα τα παραπάνω σηματοδοτούν την ήττα της προπαγάνδας και της λάσπης!

Σκέψου να είχε μετρήσει το γκολ του Ακπόμ, ο Ζάεφ θα πεταγόταν κάθιδρος από τον ύπνο του με τις κραυγές για το πρωτάθλημα των Πρεσπών να φτάνουν μέχρι την κρεβατοκάμαρα του και τον ίδιο ν΄αναρωτιέται «σε πιο εδάφιο προβλέπεται αυτό που φωνάζουν, λέτε να με κορόιδεψε ο Alexis;»

Χαρισμένο πρωτάθλημα -σαν το περσινό, που μας είχαν τάξει-, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκετε πίσω στο σκορ από πέναλτι, ενώ υπάρχει η φάση του Άκπομ και του ακυρώνονται δυο γκολ ως οφσάιντ, δε θα περιλαμβανόταν ούτε στα official απομνημονεύματα του Τοτού!

Θα μου πεις, ήταν οφσάιντ, δεν ήταν;

Ήταν καθαρά οφσάιντ ουδεμία αντίρρηση, τις εποχές της παράγκας όμως, δε θα ήταν…

Τότε βέβαια δεν υπήρχε παράγκα, τώρα προσπαθούν να φτιάξουν μια, όχι με όπλο την εικόνα αλλά τα πλήκτρα.

Για τα αγωνιστικά δε θα πω πολλά, συμμερίζομαι τον πόνο των ΠΟΚεμον που δε βλέπουν απλώς την ομάδα να προελαύνει ακάθεκτη, αλλά αρχίζουν σιγά σιγά ν΄αντιλαμβάνονται κι αυτά που έρχονται στη συνέχεια. Μετρώντας τη διαφορά της περσινής ομάδας -που ήταν η καλύτερη του πρωταθλήματος- σε σχέση με τη φετινή που είναι ακόμα καλύτερη, οριοθετούν και τις επιδόσεις εκείνης που θα δούνε του χρόνου.

Μιλάμε πλέον για τη δημιουργία ποδοσφαιρικής αυτοκρατορίας, του χρόνου δε θα αγωνιούν βλέποντας ΠΑΟΚ, θα παίρνουν ποπ κορν, αναψυκτικό και θ΄ απολαμβάνουν αραχτοί στον καναπέ, γκολ σαν αυτά του Βιειρίνια.

Ο οποίος για να σας πω και το μυστικό, επίτηδες σουτάρει από το σπίτι του, σου λέει «αν πλησιάσω όλο και κάποια παράβαση θ΄ανακαλύψουν, ίσως κάποιος αντίπαλος πατήσει το κορδόνι μου και τα ΠΟΚεμον ΜΜΕ γκαρίζουν για επιθετικό φάουλ! Ας τα παστελώνω από μακριά λοιπόν, να έχουμε το κεφάλι ήσυχο και να χαρίσουμε απλόχερα παντού ηδονή »

Υπόψιν πως αυτά αφορούν τη φετινή χρονιά που έσπασε ο παρθενικός υμένας προκαλώντας πόνο, από εκεί και πέρα όμως θα προσφέρει μόνο απόλαυση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ