Τώρα που δεν γίνεται να φταίει ο Ολυμπιακός, ποιός φταίει;

Τώρα που δεν γίνεται να φταίει ο Ολυμπιακός, ποιός φταίει;

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τα επεισόδια και τη διακοπή στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ. Για το αφήγημα που είχε οικοδομηθεί ότι για όλα φταίει ο Ολυμπιακός. Τώρα που ο Ολυμπιακός, δεν έχει ούτε κλητήρα στην ΕΠΟ, ποιός φταίει;

ΑΥΤΟ που έχω να πω εγώ, είναι ότι ο κοσμάκης έχασε τα λεφτά του. Και για δεύτερη φορά μάλιστα. Όσοι είχανε ποντάρει δηλαδή τα λεφτά τους στο ματς του ΟΑΚΑ στο φαβορί. Στον Ολυμπιακό. Και τελικά πήρανε από τα τρία το μακρύτερο. Ξεκινάνε τα ντερβισιλίκια τα αλάνια της 13, απαντάει με δακρυγόνα η αστυνομία, διακοπή, μονάδα το ματς. Με τον Ολυμπιακό στο ένα-μηδέν και την εικόνα που έβγαζε ο Παναθηναϊκός ήτανε σα να σου παίρνουνε τα λεφτά, μέσα από τη τσέπη. Κι ο Παναθηναϊκός, που έτσι η αλλιώς τη 5η θέση την είχε χαμένη δεν έχασε τίποτα.

ΟΥΤΕ λέει κάτι για τον Αλαφούζο, η ζημιά. Στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η ΠΑΕ και με τα πολλά στη φυλακή και με τα λίγα μέσα. Και ξαναλέω , ότι ήτανε η δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τη πρώτη έφυγε ο Ολυμπιακός, δεν τελείωσε το ματς στο μπάσκετ, επίσης μονάδα. Όσοι τα είχανε σπρώξει στον Παναθηναϊκό, κάτσανε στο παγωτό. Και δεν λέμε γι αυτούς που παίζουνε φραγκοδίφραγκα. Λέμε γι αυτούς που χώνουν πεντακοσάρικα και χιλιάρικα.

ΑΣ αφήσουμε όμως τους τζογαδόρους στη ζοχάδα τους και να γυρίσουμε λίγο πίσω. Όταν κυριαρχούσε τα αφήγημα «για όλα φταίει Ολυμπιακός». Επειδή μονοπωλεί τα πρωταθλήματα. Επειδή εισπράττει τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ. Επειδή οι οπαδοί των άλλων ομάδων σπάνε και καίνε τα γήπεδα τους. Ο Ολυμπιακός, ενδεχόμενα να φταίει και για τη κλιματική αλλαγή. Για τους πάγους που λιώνουν στην Ανταρκτική και τη καταστροφή της ζούγκλας του Αμαζονίου. Κι άλλαξε λοιπόν η κατάσταση. Ο Ολυμπιακός δεν είναι πρωταθλητής. Δεν παίρνει τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία σχέση με ΕΠΟ και με τις νυν και τέως υπουργάρες της κυβέρνησης Φλαμπουράρη Κοντονή και Βασιλειάδη.

ΑΦΗΓΗΜΑ που είχε καλλιεργηθεί πάνω στο μύθο, ότι η βία οφείλεται στην ανισονομία που έχει επιβάλλει ο Ολυμπιακός. Κι όχι μόνο από πρόθυμα παπαγαλάκια, αλλά κι από υπουργικά χείλη. Βλέπε Χαραλάμπος Σταύρος Κοντονης. Που είχε οικοδομήσει την ακράδαντη θεωρία, ότι τη βία στα γήπεδα την προκαλούν η διαφθορά και η ανισονομία.Με τον δαιμόνιο Ζακυνθινό, να κινεί γη και ουρανό για να αποκαταστήσει τη νομιμότητα.Να κυνηγάει μέχρις εσχάτων τον Γκιρτζίκη και τις λοιπές γκρανκάσες της ΕΠΟ. Να κυνηγάει σα νέος Ηρακλής, τη Λερναία Ύδρα της εγκληματικής οργάνωσης. Και τελικά ύστερα από έναν τιτάνιο αγώνα, να τα καταφέρνει.

ΟΙ γκρανκάσες ξεκουμπιστήκανε από την Ομοσπονδία. Οι διαιτητές της «εγκληματικής οργάνωση», τέθηκαν στο περιθώριο. Σφυρίζουνε στα τρένα. Γίνανε εκλογές στην ΕΠΟ. Τις κερδίζουν, αυτοί που «θα φτιάξουνε το ποδόσφαιρο επειδή τον αγαπάνε». Πρόεδρος, ο «δικός μας» Γραμμένος; Και τι έγινε; Τι άλλαξε; Ήδη στον τελικό του Βόλου, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ είχανε προλάβει να σφαχτούνε μεταξύ τους. Στο Παναθηναϊκός -ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο πέφτει το κουτί της μπύρας του Ιβιτς, τέλος. Το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ πέρυσι, δεν τελείωσε ποτέ λόγω μπούκας του Ιβάν με το κουμπούρι. Τα επεισόδια στο ΑΕΚ-Άγιαξ , συνιστούσαν για επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ πανευρωπαϊκό ρεκόρ.

ΤΟ αφήγημα που λέγαμε, έχει λάβει προ πολλού τέλος. Τους παράγοντες να βρίσκουν άλλοθι. «Από δώ εμείς οι καλοί που θα φτιάξουμε το ποδόσφαιρο, από κει ο κακός Ολυμπιακός». Με τους ερυθρόλευκους να μην έχουν ούτε κλητήρα στην ΕΠΟ τι άλλαξε στο ποδόσφαιρο; Ποιά είναι η βελτίωση; Οι ξένοι διαιτητές; Φταίει ο Ολυμπιακός, που ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς; Φταίει ο Ολυμπιακός, που η ΑΕΚ τιμωρήθηκε με -3; Και κάπως έτσι, φτάνουνε στα γεγονότα της Κυριακής στο ΟΑΚΑ. Όταν δεν είχε γίνει το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στη Λεωφόρο, έφταιγε ο Μαρινάκης. Επειδή είχε τολμήσει να πάει στο γήπεδο. Τη Κυριακή ποιός έφταιγε;

Σ ΕΝΑ ματς, μπορείς να πεις 100% αδιάφορο. Σ ένα ποδοσφαιρικό περιβάλλον που ο Ολυμπιακός στα κέντρα εξουσίας δεν υπάρχει πουθενά. Με ξένο διαιτητή. Χωρίς τη παραμικρή αφορμή. Η, έστω πρόφαση. Τα αλάνια της Θύρας 13 θέλανε ευθύς εξ αρχής να τι διακόψουνε. Δεν τους έκατσε τη πρώτη φορά με το ντου στο πάγκο του Ολυμπιακού. Τους έκατσε τη δεύτερη στα ντερβισιλίκια με την Αστυνομία. Κι η Υπουργάρα Νο2, που ακούει στο όνομα Γιώργος Βασιλειάδης, άφαντη. Τουμπεκί ψιλοκομμένο. Ιδού λοιπόν πως καταρρέει για μία ακόμα φορά το αφήγημα περί «διαφθοράς και ανισονομίας». Τώρα που διοικούν το ποδόσφαιρο οι έντιμοι. Τώρα είναι όλοι ίσοι απέναντι των νόμων, γιατί διακόπτονται τα παιχνίδια; Τώρα που δεν γίνεται να φταίει ο Ολυμπιακός, ποιός φταίει;

Στη μουσική επιλογή, Muddy Waters, Memphis Slim, Willy Dixon, Ottis Span, Sonny Boy Williamson – Bye Bye Blues.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ