Νίκη για το τώρα και το μέλλον του

Νίκη για το τώρα και το μέλλον του

Ο Ολυμπιακός των πολλών προβλημάτων και της πρόκρισης στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, ο κόσμος του και η «μάχη» που πρέπει να κερδίσει.

Έχω καιρό να νιώσω έτσι η αλήθεια είναι. Το να πηγαίνω στο ΣΕΦ με ένα «γιατί» που προέρχεται από την αδυναμία να συνειδητοποιήσω ότι έχει μπει σε αυτήν την διαδικασία ο Ολυμπιακός. Να περιμένει παλεύει μέχρι την τελευταία στιγμή, για να μπει στα πλέι οφ. Όχι απλά να πλασαριστεί σε μία καλή θέση, αλλά για να προκριθεί στην επόμενη φάση!

Μετά το 12-7, δίνει τη «μάχη» του για την τοποθέτησή του στις οχτώ κορυφαίες ομάδες του θεσμού. Φοβερό έτσι… Ελάχιστοι το φοβόντουσαν (ένας από αυτούς και εγώ, με όποιον διαβάζει τόσο καιρό το «10» και τα άρθρα μου να το γνωρίζει ήδη) αυτό και πλέον έχουμε μπει άπαντες σε αυτήν την διαδικασία σκέψεως.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο την πίεση του «πρέπει» αλλά και τις απουσίες. Ο Μπλατ θα κοιτάει την άκρη του πάγκου σήμερα και δεν θα βλέπει πάρα πολλά πρόσωπα έτοιμα για μάχη. Ένας από αυτούς που θα κοιτάει θα είναι ένα… ψιλόλιγνο παιδί, που όντας στα 17 μόλις, θα είναι εκεί μήπως αναγκαστεί να πάρει το βάπτισμα πυρός από τον προπονητή του. Θα κάνει την έκπληξη με τον Αλεξέι Ποκουσέφκσι, περί ου ο λόγος, ο Ντέιβιντ Μπλατ;

Το θεωρώ δύσκολο αλλά όχι απίθανο. Όπως και να είναι θα είναι μία λύση που θα σκορπίσει αισιοδοξία για το μέλλον αυτής της ομάδας, μία ένεση ηθικού στον κόσμο, που θα πρέπει και αυτός να επανέλθει στην εξίσωση.

Όλοι χάνουν από αυτήν την ιστορία. Καλό και αναγκαίο το #MexriTelous αλλά χωρίς την στήριξη του κόσμου σε αυτούς που παλεύουν στο παρκέ, τιποτα δεν μπορεί να κερδηθεί.

ΑΡΧΗ ΟΛΩΝ Ο ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Σήμερα λοιπόν ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αγωνιστεί χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη αλλά και χωρίς τον Γιάνις Στρέλνιεκς. Ο Μπλατ είδε την τύχη να του γυρνάει την πλάτη και να τον αφήνει με τρία γκαρντ, από τα οποία δεν έχει και τεράστια υπόληψη στο ένα. Ταυτόχρονα οι Γκος και Ουέμπερ δεν διαθέτουν την εμπειρία για τέτοιου είδους αναμετρήσεις. Οπότε είναι ξεκάθαρα δέσμιος στο να συμβιβαστεί και να διαφοροποιήσει τα πλάνα του. Αρχή όλων ο Μάντζαρης. Ναι ξέρω ότι πολλοί θα… τσινήσουν σε αυτήν την πρόταση, όμως αυτήν την στιγμή, αυτά τα έχει όπλα ο Μπλατ, αυτά πρέπει να χρησιμοποιήσει. Ο Βαγγέλης είναι ένα παιδί που γνωρίζει το πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα του να συνεχίσει στα πλέι οφ.

Έχει ζήσει στο πετσί του επιτυχίες με τον Ολυμπιακό, έχει γνωρίσει αποτυχίες, ξέρει πως είναι όταν δεν πέρασε στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας μετά από τις συνεχόμενες παρουσίες της.

Με τον Σπανούλη ανήμπορο να βοηθήσει και τον Στρέλνιεκς σε ρυθμούς επανένταξης στις προπονήσεις, ο «Μάντζα» πρέπει να καταλάβει (και εννοείται να του το περάσει και ο Μπλατ αυτό) ότι ήρθε η ώρα να ηγηθεί της ερυθρόλευκης περιφέρειας. Με ανεβασμένη ψυχολογία, γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια για κλάματα.. Η τώρα ή ποτέ…

ΟΙ 11 «ΡΑΜΠΟ» ΚΑΙ Η ΕΞΕΔΡΑ

Σε ένα σημείο και μετά θα γίνω ο γραφικός του χωριού. Σήμερα όμως όποιος περάσει στο παρκέ οφείλει να είναι έτοιμος να… ματώσει. Επικρατώντας της Μπάγερν απόψε στο ΣΕΦ, ως ένα σημείο βγάζεις εκτός διεκδίκησης τους Βαυαρούς. Παράλληλα δείχνεις ότι είσαι ακόμα δω και δίνεις την «μάχη» στην έδρα της Γκραν Κανάρια, σβήνοντας άλλη μία γραμμή από το καλεντάρι σου, όπως σβήνουν τις μέρες οι κρατούμενοι στις φυλακές.

Παράλληλα ο κόσμος, όσος είναι στο ΣΕΦ, οφείλει να είναι δίπλα στα παιδιά του Μπλατ. Με την φωνή του και την στήριξή του. Σε ένα κλειστό που θα έχει φασαρία και ένταση από την αρχή μέχρι και το τέλος. Το έχουν ανάγκη όλοι. Να είστε εκεί. Οσο και αν σας έχει πιάσει το γαμώτο από την αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Μία «γροθιά» όλοι και όπου βγει..

ΥΓ. Κομβική και η απουσία του Αγραβάνη. Περιμένω πάρα πολλά από τον ΛεΝτέι σήμερα.. Απέναντί του έχει ένα από τα κορυφαία τεσσάρια της Ευρωλίγκας και τον Μπούκερ που επέστρεψε και είναι έτοιμος για ζημιές..

ΥΓ2. Ο Παπανικολάου είναι ο παίκτης κλειδί της αναμέτρησης. Θα τον δούμε σίγουρα και στο «2» αλλά και στη φυσική του θέση. Ηγέτης της ομάδας μετά τους Σπανούλη και Πρίντεζη. Τώρα τον έχει περισσότερη ανάγκη από ποτέ ο Ολυμπιακός.

ΥΓ3. Ημέρα πένθους για το ελληνικό μπάσκετ και για την οικογένεια του Παναθηναϊκού. Στο παρκέ εχθροί, εκτός αυτού άνθρωποι. Ένας φοβερός κύριος ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Ένας φανατικός Παναθηναϊκός που πρώτα ήθελε να κερδίσει η ομάδα του. Ως εκεί όμως. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την κίνησή του με τον Σπανούλη στο ΟΑΚΑ, όπως και τις υπόλοιπες ιστορίες που γνωρίζω για αυτόν. Πάντα τον συμπαθούσα. Λάτρευε παθολογικά το μπάσκετ.. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

ΥΓ4. Στην άκυρη αλλά πολύ ουσιαστική είδηση της μέρας. Έπιασαν αυτό ανθρωπόμορφο τέρας που έριχνε φόλες στην Κρήτη και μάλιστα το καυχιόνταν στα social media, δείχνοντας και τους τρόπους που μπορεί κανείς να το κανείς. Τι ψυχή έχετε ρε γαμώτο; Πως γίνεται να σκοτώνετε αυτά τα αθώα πλάσματα. Οι τιμωρίες σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να είναι παραδειγματικές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ