Ταξίδι στο άγνωστο; Τώρα έχει το χάρτη!

Ταξίδι στο άγνωστο; Τώρα έχει το χάρτη!

Η «καινούργια ομάδα» του Ολυμπιακού αποτελεί ξεκάθαρα την καλύτερη εγγύηση για το αύριο.

Από τη στιγμή που φτάνοντας στο τέλος της διαδρομής  η καταμέτρηση δεν μπορεί να αλλάξει έως την αυλαία, αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι ο απολογισμός με ορίζοντα  το αύριο, ιδιαίτερα στον Ολυμπιακό, ο οποίος έφτιαξε καινούργια ομάδα.

Σε αυτήν την πρώτη πειραματική χρονιά οι ερυθρόλευκοι μπορεί να μην έφτασαν σε τίτλους, όμως πέτυχαν πολλά περισσότερα από όσα θα περίμενε κανείς, λαμβάνοντας υπόψη του ότι στην προηγούμενη εκδοχή της ιστορίας επιχειρήθηκε «ριζική ανακαίνιση» με 20 καινούργιους παίκτες και νέο προπονητή.

Σε αυτό το «ταξίδι στο άγνωστο» το καράβι του Ολυμπιακού μπήκε από νωρίς στη θάλασσα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και μάλιστα μπόρεσε να αποκλείσει ένα κλαμπ όπως η Μίλαν. Στην… μπανιέρα της Ελλάδας είναι γεγονός ότι έπαιξε το πιο θεαματικό ποδόσφαιρο, αν και ταλαιπωρήθηκε από φαινόμενα δυστοκίας σε κάποια σημαντικά παιχνίδια.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε όμως και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει και διαφορετικές ομάδες από τους… αήττητους, ενώ για τη διαιτησία είναι περιττό να αναφερθεί κάτι παραπάνω από τα όσα τρομερά έχουν δει τα μάτια μας. Υπό τις συνθήκες της «εξυγίανσης» που φυσικά δεν έχουνε καμία σχέση με αυτές του πραγματικού ποδοσφαίρου, ο «νέος Ολυμπιακός» στάθηκε όπως έπρεπε και πάνω από όλα έπεισε ότι διαθέτει την προοπτική.

Αυτό ήταν άλλωστε και το βασικό ζητούμενο σε αυτόν τον πρώτο χρόνο της προσπάθειας, να φτιαχτεί δηλαδή μία ομάδα που θα μπορεί να τα βάζει και με τη Μίλαν, να επικρατεί των εγχώριων αντιπάλων του όπως και το έκανε- πλην του ΠΑΟΚ- και να παίζει το ποδόσφαιρο που θέλουν οι οπαδοί του.

Στο δύσκολο κομμάτι τα έχουν πάει μία χαρά οι ερυθρόλευκοι και τους απομένει πλέον το… εύκολο. Ποιο είναι αυτό;  Να συνεχίσουν να εμπιστεύονται τους παίκτες και τον προπονητή τους χωρίς να τους υποβάλουν σε τεστ από παιχνίδι σε παιχνίδι και να προχωρήσουν στον επόμενο σχεδιασμό.

Τούτη τη φορά δεν θα χρειαστεί να έρθουν στο Ρέντη 20 παίκτες αλλά κατά πολύ λιγότεροι και αυτό είναι το μεγάλο κέρδος για τον Ολυμπιακό. Τρεις έως τέσσερις παρεμβάσεις ενδεκάδας ίσως να είναι απαραίτητες,  όμως για αυτά θα αποφασίσουν ο Μαρτίνς και η διοίκηση.

Η επόμενη σεζόν θα είναι μία διαφορετική ιστορία και γιατί ο Ολυμπιακός προβλέπεται να εμφανιστεί ακόμη καλύτερος, αλλά και γιατί το «σύστημα» έχει κάψει σχεδόν όλα τα «εργαλεία» του και δύσκολα θα επαναληφθούν στα ελληνικά γήπεδα τα «θαύματα» των δύο τελευταίων ετών. Υπάρχει η ελπίδα να επιστρέψουμε στο κανονικό ποδόσφαιρο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ