Τώρα φταίει ο Φριτζ…

Τώρα φταίει ο Φριτζ…

Τα προηγούμενα χρόνια έφταιγαν οι…. χιλιοτραγουδισμένοι και η «αγανάκτηση» του κόσμου για τον Ολυμπιακό. Τώρα τους φταίει ο Γερμανός διαιτητής. Μήπως τελικά φταίνε οι ίδιοι;

Στην Ελλάδα γεννιέσαι και πεθαίνεις γνωρίζοντας πως στην στραβή θα έχει την δυνατότητα να ρίξεις την ευθύνη στους άλλους. Δεν έχει καμία σημασία αν γνωρίζεις πολύ καλά πως είναι δικιά σου η ευθύνη, εσύ έχεις όλη την ευχέρεια να ανακαλύψεις εχθρούς και υπαίτιους για να βγάλεις την ουρίτσα σου απ΄ έξω.

Στην Ελλάδα που τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα κυλάνε κατά τύχη. Σε ένα κράτος χωρίς αρχή και τέλος. Σε αυτή την χώρα βεβαίως δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερος και ο αθλητισμός της, πόσο δε μάλιστα στην χειρότερη εποχή της χώρας.

Έτσι και στο ποδοσφαιράκι πάντα φταίει ο άλλος για τα λάθη και τις αποτυχίες. Τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ είναι μια ακόμη τρανή απόδειξη του τι μπουρδέλο χώρα είμαστε.

Δεν πιστεύω να σοκαριστήκατε για την χρησιμοποίηση της λέξης «μπουρδέλο», το πιθανότερο είναι να προσβάλλω τους ανθρώπους που δουλεύουν σε αυτά μια και εκεί υπάρχει οργάνωση.

Επανέρχομαι. Την Κυριακή στο ΟΑΚΑ λοιπόν είδαμε χουλιγκάνους να σουλατσάρουν ανενόχλητοι και να φτάνουν στον πάγκο του Ολυμπιακού. Είδαμε ξεκάθαρα σε βίντεο ανθρώπους ακόμη και διαπιστεύσεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να συμμετέχουν. Είδαμε στη συνέχεια να τα σπάνε στο ΟΑΚΑ με μολότοφ, δακρυγόνα. Είδαμε κόσμο να περιφέρεται στο γήπεδο αμέσως μετά την αποχώρηση των διαιτητών και των ομάδων.

Και παρότι βλέπαμε ένα ωραίο παιχνίδι με δύο ομάδες που είχαν διάθεση να παίξουν μπάλα, μια που κυριαρχούσε και μια που παρά το 0-1 προσπαθούσε για το καλύτερο, δεν του δόθηκε ποτέ η δυνατότητα να ολοκληρώσουν το παιχνίδι.

Έρχεται λοιπόν ο Παναθηναϊκός, η ομάδα που είναι υπεύθυνη για όσα συνέβησαν στην έδρα της, να ζητήσει τώρα τα ρέστα. Και με την ένσταση που έκανε να ζητήσει να συνεχιστεί το ντέρμπι από εκεί που διακόπηκε. Θα μπορούσε να ζητήσει να ξαναγίνει με τον ίδιο κόσμο μέσα σαν να μη συνέβη τίποτα. Θα μπορούσε να ξεκινήσει πάλι από το 52ο λεπτό με το σκορ στο 0-0. Ότι θέλει μπορεί να ζητήσει άλλωστε η πράσινη ΠΑΕ, δικαίωμα της, γούστο της και καπέλο της.

Βλέπετε και αυτή την φορά, μια ακόμη φορά που στο γήπεδο της γίνεται χαμός, δεν φταίει κανείς άλλος εκτός από τους άλλους. Τόσα χρόνια στους… εξυγιαντές της αείμνηστης τρόικας, που έγινε ζευγάρι και μετά σόλο καριέρα, έφταιγαν οι… χιλιοτραγουδισμένοι διαιτητές. Ξέρετε, όχι οι Τσαμούρηδες, οι Κούλα Χασάν, οι Καλφόγλου, οι Κύζες, οι Κομίνηδες, οι Παπαδόπουλοι, οι Ευαγγέλου, οι Σκουλάδες και άλλοι εκλεκτοί διαιτητές της… εξυγίανσής. Οι άλλοι οι παλιοί.

Έφταιγε επίσης και η «αγανάκτηση» των παιδιών, του κόσμου, για την κυριαρχία του Ολυμπιακού. Και γράψε και λέγε υπέρ των χουλιγκάνων από τους «γνωστούς-άγνωστους» εξυγιαντές, πάντα για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αλλά πέρασε και αυτή η καραμέλα, ξεφτιλίστηκαν (και) το βράδυ του Σαββάτου και αφού τους πήρε αρκετές ώρες να δουν πως θα το «στρίψουν» βρήκαν ξανά τον στόχο. Ο Ολυμπιακός φταίει, έτσι γιατί είναι ο Ολυμπιακός, ασχέτως αν τα πάντα τα ελέγχει ο «δικός τους» Ιβάν, και ο Γερμαναράς!

Ναι μωρέ, αυτός ο άσχετος ο διαιτητής που έχει σφυρίξει καμιά 150αρια ματς της Μπουντεσλίγκα και ήρθε εδώ στο Ελάντα να σφυρίξει και μας τίναξε το ματς στον αέρα!

Μιλάμε τώρα ζητάνε και τα ρέστα! Ο Φριτζ λοιπόν φταίει που δεν ολοκληρώθηκε το ματς. Α, φταίει ο Κοκκινάκης που έλεγε στον βοηθό του Μαρτίνς πως έτσι όπως έγιναν τα πράγματα δεν είναι να ξαναρχίζει το ματς. Γελάνε και οι πέτρες λέμε τώρα…

Ξαναλέω βεβαίως, δικαίωμα του Παναθηναϊκού να κατηγορήσει και την… Μέρκελ πως έστειλε τον Φριτζ για να κάνει «παιχνίδι» υπέρ του Ολυμπιακού. Τον Φριτζ που παρεπιπτόντως είδε στο 4ο λεπτό ντου στον πάγκο του Ολυμπιακού και παρότι ήξερε πως έπρεπε να διακόψει το ματς, αυτός το συνέχισε.

Αλλά τι άκρη να βγάλεις όταν σε αυτή τη χώρα πάντα φταίει ο άλλος για την αποτυχία, τα λάθη, την κατάντια;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ