Άντε ανέβα στο Ντάτσουν, να πουλήσεις μπανάνες

Άντε ανέβα στο Ντάτσουν, να πουλήσεις μπανάνες

Ο Κώστας Καίσαρης σκύβει μετά της προσήκουσας προσοχής στο μείζον θέμα των social media. Βάζει στο μίξερ Τατσόπουλο και Μπογδάνο και βγάζει συμπέρασμα.

ΤΙ είναι, τα social media; Μία δημόσια, σαχλαμάρα. Ένα δημόσιο, σαλιάρισμα. Μία δημόσια, καβλάντα. Ο καθαείς, να αμολάει, δήθεν εξυπνάδες κι απόψεις, κατά κανόνα, χειρίστης ποιότητας. Από που κι ως που, να είναι άξια λόγου και συζήτησης, η όποια, σαχλαμάρα; Είναι άξιο λόγου, το δημόσιο σαλιάρισμα του Κωνσταντίνου του Μπογδάνου και του Πέτρου του Τατσόπουλου; Κέσκεσέ Μπογδάνος; Περί καρικατούρας, πρόκειται. Ένας γραφικός τύπος, που μασουλάει χαρτιά Α4 live και βάζει τα κλάματα, στο ενδεχόμενο να επιστρέψει η Ελλάδα, στη δραχμή. Ένας θεατρίνος. Ένας ηθοποιός και χωρίς ιδιαίτερο ταλέντο μάλιστα. Όση αξία, έχει η γνώμη, ενός τσιγγάνου, που πουλάει μπανάνες στη λαϊκή, άλλη τόσο έχει και η γνώμη του Τατσόπουλου. Ο τσιγγάνος μάλιστα, είναι ευπρεπής και μετριοπαθής. Δεν θυμάμαι κανέναν από την Αγία Βάρβαρα, να βγαίνει φόρα παρτίδα στην Αννίτα Πάνια και να λέει, «έχω πηδήξει τη μισή Αθήνα». Ο γύφτος είναι σοβαρός. Δεν είναι σάλιας. Κι εν πάση περιπτώσει, τι παραπάνω έχει κάνει ο Τατσόπουλος στη ζωή του; Το πληκτρολόγιο πατάει. Άντε ανέβα απάνω στο Ντάτσουν, να βγάλεις το μεροκάματο, να δεις πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.

ΞΕΦΥΓΑΜΕ όμως. Βγαίνει η Νατάσα η Μποφίλιου, δίνει συνέντευξη και λέει, «η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δικτατορία». Δεν έχει αυτό το δικαίωμα; Για τον Τατσόπουλο, που την αποκαλεί «χαζοβιόλα», όχι. Κι ευθύς πετάγεται σαν τη τσ@πού, ο Μπογδάνος και την χαρακτηρίζει, «γνήσια επίγονο, των αριστεροκουλτουροβάρδων της μεταπολίτευσης». Οποία εξυπνάδα. Αν το σύνθημα, στον Μάη του 68 στο Παρίσι, έλεγε «η φαντασία στην εξουσία», σήμερον, μισό αιώνα μετά, είναι η σαχλαμάρα που έχει ανέβει στην εξουσία. Το ότι ο Μπογδάνος, λέει καμιά μαλακία για να περνάει η ώρα, είναι το ελάσσων. Το μείζων είναι, ότι η μαλακία του Μπογδάνου, γίνεται αντικείμενο προβληματισμού και συζήτησης. Με τον Τατσόπουλο, να επανέρχεται και να δίνει διευκρινήσεις σχετικά, με το «χαζοβιόλα». Μέχρι και ο Ανδρέας Λοβέρδος, αισθάνθηκε την ανάγκη να τοποθετηθεί επί του θέματος και να σχολιάσει τη συνέντευξη της Νατάσας.

ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ όμως για να μην παρεξηγούμαι: Η καβλάντα, είναι επιβεβλημένη. Την συστήνουν μάλιστα διαπρεπείς επιστήμονες. Εξειδικευμένοι γιατροί, ύστερα από πολυετή έρευνα, έχουν καταλήξει στο ακράδαντο συμπέρασμα: Το καβλάντισμα, κάνει καλό στη υγεία. Όχι μόνο στη ψυχική, αλλά και στη σωματική. Η συγκέντρωση φίλων δηλαδή, τακτά διαστήματα , προς καβλάντα. Να τρώνε να πίνουν και να λένε μαλακίες. Μόνο μαλακίες. Αν είναι δυνατόν, να γίνονται, πάνω στο τραπέζι, σοβαρές συζητήσεις. Απαράδεκτο.

ΣΤΗ προκειμένη περίπτωση, ωστόσο, τύποι σαν τον Μπογδάνο, έχουνε κάνει τη καβλάντα επάγγελμα. Και κακής ποιότητας καβλάντα, μάλιστα. Που έχει καταντήσει σε σαχλαμάρα. Δεν εκφράζουν γνώμη. Φασαρία κάνουν. Φωνάζουν, για να ακουστούν. Εργαλεία είναι, το Twitter και το fb. Εργαλεία προβολής και δημοσιότητας. Επειδή τα ψιμάρια οι Έλληνες, θεωρούν, ότι όσο πιο γνωστός είναι κάποιος, τόση μεγαλύτερη αξία έχει. Όση μεγαλύτερη δημοσιότητα έχεις, τόσο ανεβαίνουν μετοχές σου. Είχατε δει κανέναν, να αρνηθεί να βγει στα Καρντάσιανς; Από την Λιάνα Κανέλλη, μέχρι τον μητροπολίτη Άνθιμο, όλοι έχουνε περάσει από το πάγκο, της Μπεκατώρου. Κάπως έτσι λοιπόν, η σαχλαμάρα, έχει μεταβληθεί, σε εργαλείο. Κάπως έτσι ο επιφανής Γιώργος Λιάγκας, έκανε ανάρτηση, με την οποία ευχαριστούσε όσους του ευχήθηκαν να πάθει καρκίνο. Με τον εν λόγω Λιάγκα, να έχει κοντά στις τριακόσιες χιλιάδες, «ακόλουθους» , στο Twitter. Είναι δυνατόν να αφήσει τόσα πολλά κορόιδα νηστικά, χωρίς να τους ταΐσει κουτόχορτο; Όταν μάλιστα το καταπίνουν αμάσητο;

ΞΕΡΟΥΝ, τι κάνουν όλοι αυτοί. Ούτε νευριάζουν κι αισθάνονται την ανάγκη να τοποθετηθούν, ούτε απόψεις εκφράζουν. Επαγγελματίες είναι. Τη σαχλαμάρα που λέγαμε, την έχουν αναγάγει σε επιστήμη. Εν πλήρη συνειδήσει. Η φασαρία και το κάθε είδους καραγκιοζιλίκι, είναι άμεση επαγγελματική προτεραιότητα. Αυτά.

https://youtu.be/-XAbH3tc2rk

Στη μουσική επιλογή της ημέρας, οι Caci Vorba, (συγκρότημα τσιγγάνων από τη Πολωνία), παίζουν και τραγουδάνε νησιώτικα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ