Πιτίνο – Πασκουάλ: Σημειώσατε 1

Πιτίνο – Πασκουάλ: Σημειώσατε 1

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο μπάσκετ του Δεκεμβρίου και παραλίγο να «αυτοκτονήσει» κόντρα στη Μπασκόνια.

Είναι αλήθεια πως είχε το… χάρο με τα μάτια του. Ο Παναθηναϊκός έπαιζε καταπληκτικά για 25’, ήταν απόλυτος κυρίαρχος με τρομερό μπάσκετ, όπως θέλει να τον βλέπει ο προπονητής του.

Με ενέργεια, πίεση και δύναμη στην άμυνα, γρήγορες επιθέσεις πριν οργανωθεί ο αντίπαλος, αλλά και συγκεκριμένη στόχευση στο λόου ποστ όταν το παιχνίδι πήγαινε στο «πέντε εναντίον πέντε».

Κι όμως από το σημείο εκείνο κι έπειτα οι πράσινοι άφησαν στα αποδυτήρια το μυαλό τους και τη συγκέντρωσή τους, θεωρώντας πως μπορούν πλέον να παίξουν έξω από το αρχικό τους πλάνο.

Σε αυτό βέβαια τους… έσπρωξε και το γεγονός ότι ο Περάσοβιτς άλλαξε τον τρόπο αντιμετώπισης του Καλάθη, δημιουργώντας ένα «κλουβί» γύρω του με συνέπεια να τον αναγκάσει να πάει σε επιθέσεις «ένας εναντίον ενός».

Όπως δηλαδή έπαιζε επί Πασκουάλ. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» εκνευρίστηκε, έχασε το μυαλό του και μπήκε στο «τρυπάκι» να κερδίσει μόνος του τη Μπασκόνια, μια και η διαφορά στο σκορ ήταν μεγάλη.

Όχι μόνο εξανεμίστηκε όμως, αλλά ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει και με τρεις πόντους! Εκεί το παιχνίδι έγινε… ροντέο, οι άμυνες πήγαν περίπατο και «μίλησαν» οι προσωπικότητες. Οι Τόμας και Κιλπάτρικ έβαλαν τα κρίσιμα σουτ, οι Βάσκοι έχαναν τη μπάλα από τα χέρια τους και ο Παναθηναϊκός τουλάχιστον κέρδισε.

Έχασε τεράστια ευκαιρία να καλύψει τη διαφορά, κάτι που θα του έδινε τη δυνατότητα να έχει περισσότερη ευελιξία στις ισοβαθμίες. Πλέον το ματς με την Αρμάνι στο Μιλάνο αποκτά χαρακτήρα τελικού, τον οποίο αν κερδίσει ο Παναθηναϊκός κάνει μεγάλο βήμα για να προκριθεί..

Σίγουρα όμως η σοκαριστική εικόνα του δευτέρου μέρους αποτελεί ηχηρό «καμπανάκι» για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει οι πράσινοι να αντιμετωπίσουν το ματς στο Μιλάνο. Οι Ιταλοί έχουν τον τρόπο να… τρελάνουν τον Καλάθη και ο Πιτίνο πρέπει να βρει εναλλακτικό σχέδιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ