Ελλάς-Ελλάς, έσχατη ελπίδα σου ο Σάκης ο Ρουβάς

Ελλάς-Ελλάς, έσχατη ελπίδα σου ο Σάκης ο Ρουβάς

Πως έμεινε εκτός ο Κεφτετζόγλου, τόσα ανοιχτά μέτωπα έχουμε για μπακλαβά και φέτα, που θα βρίσκαμε πιο εξειδικευμένο πρεσβευτή;

Βάλτε τώρα που γυρίζει όπως λέει κι ο Καίσαρης. Διαβάζεις τα ονόματα που παίζουν για τα κομματικά ψηφοδέλτια εθνικών, δημοτικών εκλογών, πακέτο με Ευρωεκλογές και χάνεις το τόπι.

Ρουβάς, Τσαλίκης, Χειλά, Ρώμας, Βαρδής, Βουρλιώτης, Εσκενάζυ, Κολιδά, Πετρόχειλος, Αρβανίτης, Τσόδρας, Παπαδημητρίου (όχι πουρουπουπού, ο Μπάμπης, γιατί ένας είναι ο Μπάμπης), Φλέσσα, Αυτιάς, Βαρβιτσιώτη, Πανούτσος, Λομβέρδος, Καρύδας, Μαρκόπουλος, Σάπικα, Κοντογιάννης, Σόμπολος, Χαρδαβέλλας, Μαλέλης, Γιαννούλης, Λασκαρίδης, Περρής, Πασακυριάκος, Ζαρακέλη, Κωνσταντάτος, Ανδρικοπούλου, Κωνσταντινίδης, Γκουντάρας και ποιος ξέρει πόσοι θα προστεθούν τους επόμενους μήνες..

Το μεγαλύτερο πλήγμα για την τηλεόραση θα είναι να εκλεγούν, ποιος θα κάνει του χρόνου εκπομπές, θα μείνουμε νηστικοί από ενημέρωση, θα ερημώσουν τα πλατό.

Τους μισούς από αυτούς δεν τους ξέρω βέβαια, διαβάζοντας περί Μαρκόπουλου πχ απόρησα αν πρόκειται για τον γνωστό αοιδό της νύχτας ή τον Σούλη που είχαμε παλιότερα προπονητή στο μπάσκετ. Καπάκι το μάτι έπεσε σε Γιαννούλη και Χειλά πρώην playmaker έγραφε, αλλά δε θυμόμουν τέτοιον παίκτη στον ΠΑΟΚ! Μετά πρόσεξα, πως έγραφε playmate…

Εσκενάζυ, Κολιδά περπάτησαν την Hollywood Walk of Fame μέσω Survivor, γνωρίζοντας την καταξίωση. Τέλος πάντων, για να έχουν περάσει από το γυαλί,  σημαίνει πως είναι αξιόλογοι, καθαροί, καθωσπρέπει άνθρωποι, που έχουν φάει τη ζωή με το κουτάλι.

Ειδικά οι δημοσιογκράφιτυ είναι ταμάμ, όπως λένε κι οι γείτονες μας, για τη δουλειά. Αν η είσοδος στην πολιτική σε μετατρέπει σε πιόνι του συστήματος και σε καθιστά κωλοτούμπα, οι άνθρωποι των media είναι εκπαιδευμένοι, έχουν παράσημα, είναι στο dna τους, πως το λένε.

Ανάλογα με τον εργοδότη και την εκάστοτε εξουσία αλλάζουν ιδέες, απόψεις, προτεραιότητες, ότι πρέπει για ένα περιβάλλον που επιβιώνεις πουλώντας παπάδες και διακτινιζόμενος από τον έναν ιδεολογικό χώρο στον άλλον, με ταχύτητα φωτός.

Είναι ν΄αναρωτιέσαι με την ευκαιρία, πως έμεινε εκτός ο ρεπόρτερ Κεφτετζόγλου, τόσα ανοιχτά μέτωπα έχουμε για τον μπακλαβά, την Ελληνική φέτα, που θα βρίσκαμε πιο εξειδικευμένο πρεσβευτή;

Χάθηκε μια θέση για τον πουρουπουπού, σκέψου μόνο να έβγαζε λόγο επιχειρηματολογώντας, υπέρ της ελάφρυνσης των οικονομικών μέτρων κατά της χώρας!

«Δίνουμε ετησίως 800 τρις στους μ@λάκες τους Έλληνες να ζουν χωρίς να εργάζονται, αρκεί να σταματήσει αυτός ο π@πάρας να μιλάει», θα έσκουζαν οι Επίτροποι…

Είθισται τέτοιες επιλογές να λοιδορούνται, έλα όμως που αυτούς προτιμά ο κόσμος. Το σκεπτικό είναι προφανές, με τα πρόσωπα της ενημέρωσης και γενικότερα όσους βγαίνουν στο γυαλί μπαίνοντας καθημερινά στο σπίτι του πολίτη, αναπτύσσεται μοιραία μια σχέση εμπιστοσύνης στις περισσότερες των περιπτώσεων. Επόμενο να βασιστείς στο δικό σου άνθρωπο.

Βλέπει πχ ο μπαρμπαθανάσης τον Αυτιά να μάχεται για τα δικαιώματα των συνταξιούχων κάθε Σαββατοκύριακο και σκέφτεται, «αυτόν να ψηφίσω, αύριο θα πιάσει από τον γιακά τον Γιούνγκερ, λέγοντας του, δώσε πίσω τα κλεμμένα ρε αγύρτη».

Αυτή είναι η ρίζα της κατάντιας μας, κάθε ψηφοφόρος πέφτει θύμα της ψευδαίσθησης που του δημιουργούν οι ανάγκες του και τυφλώνεται χωρίς να βλέπει τα προφανή. Του έκοβαν μισθούς, τον φορολογούσαν από παντού, μειώνοντας του το εισόδημα; Ψήφιζε Αλέξη που θα τον λύτρωνε, επειδή έλεγε πως θα σκίσει τα μνημόνια…

Έτσι και τώρα, του έχουν πετσοκόψει κι άλλο τη σύνταξη, θα ψηφίσει Αυτιά, για να ταρακουνήσει τις Βρυξέλλες.

Δεν είναι απαραιτήτως κακό να επιλέγεις βάσει των αναγκών σου, το θέμα είναι να στροφάρει και λίγο το ρημάδι, αναλογιζόμενος πόσο εφικτό είναι αυτό που σου τάζει ή φαντάζεσαι πως θα πετύχει ο άλλος.

Ο Αυτιάς εν προκειμένου, ουδόλως ενδιαφέρεται για τους συνταξιοχούληδες όπως τους αποκαλεί, απλώς από εκεί αντλεί πελατεία για να κάνει τηλεθέαση. Άλλοι βγάζουν ζουμερές ξανθιές με ντεκολτέ για να τσιμπήσουν μοναχικούς καβαλάρηδες, άλλοι επενδύουν σε ετοιμοθάνατους. Ότι περισσέψει, όπου βρει ο καθένας ελεύθερο λιβάδι για να βοσκήσει, βγάζοντας μεροκάματο.

Θ΄ αναρωτηθείς και με το δίκιο σου «γι΄αυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, ο Αυτιάς κι ο Ρουβάς φταίνε, ή οι Βενιζέλοι, οι Στουρνάρες κι οι Αλογοσκούφηδες, που έτσι και στρώσεις τα βιογραφικά, τα πτυχία και τα διδακτορικά τους στην άσφαλτο, θα καλύψουν όλη την Αττική οδό;»

Σύμφωνοι, έχουν κι οι Αυτιάδες μερίδιο όμως, ως δημοσιογράφοι που υποτίθεται ελέγχουν την εξουσία. Από τη μια δήθεν κλαίγονταν για τους ηλικιωμένους πελάτες, από την άλλη ξερόγλυφαν τους υπουργούς που έκοβαν τις συντάξεις, όταν πήγαιναν στο στούντιο, γιατί αλλιώς δε θα έβρισκαν καλεσμένους. Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο δηλαδή…

O μόνος άσπιλος και αμόλυντος της ιστορίας είναι ο Ρουβάς, όλη η Ελλάδα στον Σάκη έχει εναποθέσει τις ελπίδες της. Έπρεπε να περάσουν χρόνια για ν΄ αποκωδικοποιήσουμε το βαθύτερο νόημα του στίχου «αίμα, δάκρυα κι ιδρώτας», που τελικά ήταν ωδή στον μεροκαματιάρη βιοπαλαιστή!

Και να που έφτασε η στιγμή να εμφανιστεί με φούστα στο Ευρωκοινοβούλιο, την ίδια στιγμή που με τη θύμηση των στίχων-γροθιά στο οικονομικό κατεστημένο «θα σου κάνω μακαρόνια με κιμά για να φας θα σου κάνω και μασάζ στα πόδια σου αν πονάς» θα στείλει το μήνυμα στα πάσης φύσεως λόμπι πως ήρθε η ώρα ν΄αλλάξουν ρότα και να γεννηθεί επιτέλους η Ευρώπη των λαών…

ΥΓ. Πέρα από την πλάκα και το χαβαλέ, αν οι επιλογές περιορίζονταν σε αυτούς που προανέφερα, ο Σάκης είναι σαφώς πιο αξιόλογος, ειδικά σε σχέση με τους σαλτιμπάγκους της υποτιθέμενης ενημέρωσης…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ