Είναι η εξυγίανση ηλίθιε…

Είναι η εξυγίανση ηλίθιε…

Είμαστε πραγματικά πολύ τυχεροί που ζούμε στην εποχή της… εξυγίανσης. Της παρότρυνσης των χούλιγκαν με αποφάσεις δικαστηρίου σαν αυτή του ντέρμπι του ΟΑΚΑ. Της επιστροφής των «φαντασμάτων», της δικαίωσης των καταδικασμένων, της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΦΙΦΑ, της «δικής μας» ΕΠΟ, του ΣΥΡΙΖΑ και του Βασιλειάδη…

Θα έχουμε να το λέμε στα εγγόνια μας. Να είμαστε καλά βεβαίως να φτάσουμε μέχρι εκείνο το σημείο. Όμως αν τα καταφέρουμε να έχουμε να διηγούμαστε ένα πραγματικά πολύ όμορφο… παραμύθι.

«Τα χρόνια της εξυγίανσης» θα μπορούσε να έχει τίτλο. Με ξεχωριστό κεφάλαιο αυτό που μόλις πριν λίγη ώρα «φιγουράρει» στα best off της… νέας εποχής του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Είναι μια στιγμή δικαίωσης για όλους τους απανταχού χούλιγκαν. Όχι μόνο για τους πράσινους. Για όλους. Σε αυτά άλλωστε δεν χωρούν οπαδικά. Από εδώ και στο εξής με το δεδικασμένο του δικαστή όλοι οι χούλιγκαν ή οι «μπαχαλάκηδες» όπως τους χαρακτήρισε στην υπεράσπισή του ο Παναθηναϊκός έχουν κάθε δικαίωμα να μπουκάρουν στους αγωνιστικούς χώρους ακόμη και με μαχαίρι όπως έχει καταγγείλει ο Ολυμπιακός και να κυνηγάνε στον πάγκο τους ανθρώπους της αντίπαλης ομάδας.

Μπορούν ανά πάσα στιγμή να παίζουν ξύλο με τους αστυνομικούς. Μολότοφ, καδρόνια και ότι άλλο τραβάει η ψυχή τους επιτρέπονται. Το πολύ – πολύ να φάει ένα -3 η ομάδα τους για αυτά αλλά το σημαντικό είναι πως δεν πρόκειται να διακοπεί ο αγώνας. Για την ακρίβεια μπορεί να διακοπεί αλλά δεν πειράζει, θα συνεχιστεί κάποια άλλη στιγμή, με άλλες συνθήκες ακόμη και άλλο διαιτητή. Το μόνο που πρέπει να προσέχουν άπαντες είναι αν μην ρίξουν… βόμβα!

Αν ρίξουν βόμβα όπως αναφέρει στο σκεπτικό του ο δικαστής τότε μπορεί να διακόψει ο διαιτητής το ματς άμεσα, χωρίς να περιμένει μια ώρα να περάσει.

Μιλάμε για τον ορισμό της… εξυγίανσης! Ο δικαστής λοιπόν αποφάσισε να τιμωρήσει τον Ολυμπιακό. Γιατί από αυτή την πρωτόγνωρη στα χρονικά (μιας και δεν έχει υπάρξει ποτέ τέτοια απόφαση στο παρελθόν) απόφαση ο μόνος ζημιωμένος είναι ο Ολυμπιακός. Το -3 για τα επεισόδια με την αστυνομία το είχε δεδομένο ο Παναθηναϊκός όπως είχε συμβεί και στο ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός που το ματς είχε τελειώσει κανονικά.

Το άλλο -3 ήταν το ζήτημα για τους πράσινους. Σε όλη αυτή την ιστορία βεβαίως δεν είχε σχέση ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός που ήταν το θύμα, η ομάδα που δέχθηκε την επίθεση σε ένα ματς που υπό νορμάλ συνθήκες δεν θα συνεχιζόταν από το 4ο λεπτό και μετά. Ο Ολυμπιακός που όχι απλά νικούσε με 1-0 αλλά κυριαρχούσε απόλυτα και στο «πολεμικό» ΟΑΚΑ, την ώρα που έσκαγαν οι μολότοφ πίεζε και για δεύτερο γκολ.

Ο Ολυμπιακός που αναγκάστηκε να μην ολοκληρώσει το ματς γιατί το αποφάσισαν οι χούλιγκαν. Και γιατί ο Γερμανός διαιτητής έκρινε πως μετά τα όλα όσα έζησε στο ελληνικό ποδόσφαιρο της… εξυγίανσης έπρεπε να διακόψει οριστικά το ντέρμπι. Και το έκανε, κακώς όπως αποφάσισε ο δικαστής γιατί δεν περίμενε άλλα 20 και κάτι λεπτά να δει μήπως… θα πέσει καμιά βόμβα.

Άρα για να προσπαθήσουμε να τα βάλουμε όλα σε μια σειρά πλέον οι ξένοι διαιτητές δεν χρειάζεται να ξανασφυρίξουν στην Ελλάδα. Οι Έλληνες είναι καλύτεροι. Οι Έλληνες περιμένουν μια ώρα για την… καταμέτρηση και μετά αποφασίζουν.

Η πλάκα είναι πως τώρα με αυτή την απίστευτη απόφαση θα χρειαστεί ο Μέλο Περέιρα να πάρει ένα τηλέφωνο τον Φριτζ και να του ζητήσει να ξανάρθει για να συνεχιστεί το ματς. Αν δηλαδή δεν αλλάξει στην έφεση του Ολυμπιακού η σκανδαλώδης πρωτόδικη απόφαση.

Ο Γερμανός που προφανώς θα πει πως δεν επιστρέφει στην… Ουγκάντα (sorry Uganda) της Ευρώπης και έτσι ο Περέιρα θα αναγκαστεί να βάλει άλλο διαιτητή. Προφανώς Έλληνα γιατί ποιος έξω, ακόμη και αν είναι από το… Αζερμπαιτζάν θα έρθει για να παίξει 20 λεπτά συν τις καθυστερήσεις. Που εδώ που τα λέμε οι καθυστερήσεις θα είναι περίπου… δύο εβδομάδες!

Το καλύτερο βεβαίως είναι πως υπάρχει πιθανότητα να έχει και κόσμο ο Παναθηναϊκός στις εξέδρες καθώς οι πράσινοι τιμωρήθηκαν με 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων όμως κανείς δεν ξέρει πότε θα γίνει το ματς άρα μπορεί να έχει εκτίσει ήδη το τριφύλλι.

Και αυτό είναι μια τεράστια νίκη της… εξυγίανσης. Καλό θα ήταν μάλιστα να ζητήσουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού από τους ίδιους οπαδούς να έρθουν με το απόκομμα του εισιτηρίου. Και τους χούλιγκαν. Και αυτούς που ήταν υπάλληλοι τους, και αυτούς που φορούσαν διαπίστευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός την ώρα της επίθεσης στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Να συνεχιστεί η… γιορτή όπως ακριβώς ήταν όταν ο Γερμαναράς ο Φρίτζ αποφάσισε να μας την χαλάσει!

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα συνάμα να προσθέσω την σημαντικότατη συμβολή της ΦΙΦΑ, του Φούσεκ και των φίλων του. Διάβαζα με δέος την ανακοίνωση τους μετά το ντέρμπι και την διακοπή του. Να γίνουν πιο αυστηρά τα μέτρα και οι αποφάσεις κλπ. Εκπληκτικοί!

Τους αξίζουν συγχαρητήρια γιατί η Επιτροπή Παρακολούθησης της ΦΙΦΑ δικαιώνει τον τίτλο της. Παρακολουθεί την γελοιότητα στην εποχή της… εξυγίανσης, και δεν έχει και κανένα πρόβλημα να διασύρεται. Σιγά το πρόβλημα, η Ελλάδα είναι η καλύτερη χώρα για τουρισμό, ρωτήστε και τον Περέιρα.

Με την ελπίδα λοιπόν πως δεν θα πέσει βόμβα σε κάποιο ελληνικό γήπεδο, ώστε να μπορεί ο διαιτητής να το διακόψει άμεσα, περιμένουμε με αγωνία τα επόμενα ματς στην χώρα μας.

Περιμένουμε βεβαίως να δούμε μέχρι που θα φτάσει η… παράνοια της «εξυγίανσης». Μέχρι που θα φτάσει η κατάντια. Γιατί μην νομίζετε πως αν στο ντέρμπι δεν ήταν ο Ολυμπιακός ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα θα είχαμε τις ίδιες εξελίξεις. Και τις ίδιες αντιδράσεις των ΜΜΕ.

Είναι ο Ολυμπιακός που χτυπάνε και αυτό τους οδηγεί στην επικρότηση του παράλογου, αυτούς που επένδυσαν πολλά για να είναι πανίσχυροι παντού ώστε να «χτυπούν» τον Ολυμπιακό σε κάθε επίπεδο.

Αν λοιπόν η απόφαση αυτή δεν πέσει στην δευτεροβάθμια επιτροπή τότε θα μιλάμε για μια οριστική αλλαγή των δεδομένων. Το ποδόσφαιρο θα πάει στα χέρια όσων θέλουν να κάνουν ότι γουστάρουν, αρκεί πάντα να μην πετάξουν βόμβα…

Πρόκειται αναμφίβολα για άλλη μια… χρυσή σελίδα της «εξυγίανσης». Αλλά πραγματικά σε αυτά τα δύο χρόνια που ήρθε η… νέα εποχή εκεί που λες πως τα έχεις δει όλα ανακαλύπτεις πως έχει ακόμη πολύ για να φτάσεις στον πάτο.

Μιλάμε άλλωστε για το ποδόσφαιρο που κυριαρχούν τα «φαντάσματα» που το κατακρεούργησαν. «Φαντάσματα» που είναι στην πρώτη γραμμή των «νονών» της… εξυγίανσης. Μιλάμε για το ποδόσφαιρο που 11 ομάδες της Σούπερ Λιγκ αποφάσισαν πως δεν υπάρχει κανένας λόγος για αποπομπή του καταδικασμένου από την ελληνική δικαιοσύνη, Βασίλη Γκαγκάτση από τη θέση που κατέχει στη Σούπερ Λιγκ. Μιλάμε για το ποδόσφαιρο που υπάρχει η «δικιά μας» ΕΠΟ, που υπάρχει Επιτροπή Παρακολούθησης της ΦΙΦΑ και σε αυτά τα δύο χρόνια έχουν γίνει τα χειρότερα όλων των εποχών!

Μιλάμε για το ποδόσφαιρο του Βασιλειάδη που θα βγει ξανά στα φιλικά προς αυτόν ΜΜΕ και θα πει ότι το… μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο, που προφανώς και δεν θα βρεθεί κανείς να τον ρωτήσει γιατί είναι ακόμη ο Γκαγκάτσης στην Λίγκα αφού έχει καταδικαστεί και απαγορεύεται. Θυμάστε τον Βασιλειάδη όταν είχε ανακοινωθεί πως ο Μαρινάκης θα πάει σε δίκη για ένα κακούργημα, κάτι τελικά που δεν έγινε στην πορεία καθώς τα πάντα καταρρέουν όσο ανεβαίνουμε επίπεδο στα σκαλιά της δικαιοσύνης; Έψαχνε μέσα σε 20 λεπτά να βρει κάμερα για να μας πει πως δεν πρέπει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο.

Τώρα βγαίνει στα «δικά μας» ΜΜΕ και στους «δικούς μας» δημοσιογράφους για να πει το «ποίημα» ξέροντας πως δεν θα δεχθεί δύσκολες ερωτήσεις.

Μιλάμε εν τέλει για το ποδόσφαιρο του ΣΥΡΙΖΑ που από τότε που ενεπλάκη σε αυτό με τους Κοντονή και Βασιλειάδη έχει «σμπαραλιάσει» τα πάντα. Έχοντας ως ένα και μοναδικό στόχο. Να «χτυπήσει» τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη.

Πραγματικά για όλα τα παραπάνω είμαστε τυχεροί. Γιατί τα ζούμε πραγματικά. Γιατί αν ήταν κάτι που δεν είχαμε βιώσει, δεδομένα δεν θα το πιστεύαμε. Θα λέγαμε πως μας λένε… παραμύθια.

Σαν το… παραμύθι που ζούμε πραγματικά. Γιατί, είναι η εξυγίανση ηλίθιε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ