Η δικαίωση ενός νομικού τμήματος (και μιας ΠΑΕ) που φέρθηκαν όπως κανένας άλλος

Η δικαίωση ενός νομικού τμήματος (και μιας ΠΑΕ) που φέρθηκαν όπως κανένας άλλος

Το νομικό τμήμα του Παναθηναϊκού κατάφερε να πετύχει μια νίκη που όμοιά της δεν έχει υπάρξει ξανά και να μην μπλέξει την ομάδα σε σενάρια υποβιβασμού που πήγε να την μπλέξει ένας... τυχαίος Γερμανός διαιτητής.

Υπήρξαν άνθρωποι που από το βράδυ της Κυριακής δεν έκλεισαν μάτι. Υπήρξαν άνθρωποι που για τρεις σερί μέρες ήταν πάνω από κανονισμούς, άρθρα, ερμηνείες. Που έτρεχαν από το πρωί μέχρι το βράδυ για να καταφέρουν κάτι που στα μάτια της… μισής Ελλάδας έμοιαζε απίθανο. Για το συγκεκριμένο νομικό τμήμα του Παναθηναϊκού, όμως, τίποτα δεν είναι απίθανο. Αυτό έχει δείξει η έως τώρα πορεία.

Η απόφαση που πήρε ο αθλητικός δικαστής και η οποία δικαιώνει την ένσταση του Παναθηναϊκού για αντικανονική διακοπή του αγώνα φέρει την υπογραφή του νομικού επιτελείου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Και ταυτόχρονα, τη δικαίωσή τόσο των ίδιων των δικηγόρων (του Άλκη Παπαντωνίου και του Λεωνίδα Μπουτσικάρη), όσο και της ΠΑΕ η οποία από την πρώτη στιγμή τόνιζε πως ο Φριτς εξάντλησε την αυστηρότητά του και θέλησε να καταδικάσει τον Παναθηναϊκό, στέλνοντας τον κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού αν η τιμωρία ήταν το -6.

Δηλαδή ο Παναθηναϊκός θα έπαιζε με άγχος… παραμονής στην κατηγορία, επειδή ο Γερμανός αποφάσισε πως υπάρχει… οσμή δακρυγόνου, ενώ δεν υπήρχε το παραμικρό και γιατί είπε πως δεν έχει εκκενωθεί ένα γήπεδο που από τους 25.000 φιλάθλους είχαν μείνει οι 200. Και μάλιστα χωρίς ο ίδιος να έχει ζητήσει να εκκενωθεί.

Για όσους βρίσκονταν στο γήπεδο εκείνη τη στιγμή, η απόφαση της οριστικής διακοπής ήταν έκπληξη. Και μάλιστα λίγα δευτερόλεπτα αφού ο Φριτς και οι βοηθοί του μπήκαν στο γήπεδο και πήγαν στα δίχτυα για να δουν σε τι κατάσταση βρίσκονται. Άρα η απόφαση του να συνεχιστεί το παιχνίδι, ουδεμία έκπληξη μας προκαλεί. Άλλο να είσαι στο γήπεδο και να βλέπεις τι συμβαίνει, να ξέρεις τις συνθήκες, να μυρίζεις την ατμόσφαιρα και άλλο να βρίσκεσαι σε έναν καναπέ και να ακούς ό,τι σου λένε οι ρεπόρτερ της ΕΡΤ.

Γράψαμε και πριν από δύο μέρες σε τούτη εδώ τη στήλη πως είναι δύο διαφορετικές κουβέντες τα επεισόδια και η απόφαση του Φριτς. Αν ο Γερμανός αποφάσιζε στο 3′ να διακόψει το παιχνίδι, κανείς δε θα του έλεγε το παραμικρό. Με κόσμο στον πάγκο του Ολυμπιακού και με μια ατμόσφαιρα που πράγματι μύριζε μπαρούτι. Όμως από το 3′ μέχρι το 70′ μεσολάβησαν 67 αγωνιστικά λεπτά.

Και τα επεισόδια στο 70′ δεν είχαν να κάνουν με το γήπεδο, αλλά με τον εξωτερικό χώρο αυτού. Και ορθώς ο Παναθηναϊκός τιμωρείται με -3 για τα επεισόδια που συνέβησαν στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ και τα οποία κανείς δεν έκρυψε πως ήταν πολύ σοβαρά.

Εδώ πρέπει να επισημανθεί η αντρίκια στάση που κράτησαν οι δικηγόροι του Παναθηναϊκού και η οποία έπαιξε ρόλο στην απόφαση του δικαστή. Ούτε επικοινωνιακά τρικ προσπάθησαν να κάνουν, ούτε πήγαν να κοροϊδέψουν κανέναν.

«Καταδικάζουμε τα επεισόδια δίχως δεύτερη κουβέντα», είπε ο Παναθηναϊκός την Κυριακή. «Καταδικάζουμε τα επεισόδια και θα κάνουμε τα πάντα για να πατάξουμε τη βία», επανέλαβε τη Δευτέρα. «Είδαμε τα επεισόδια και τα αποδεχόμαστε. Και καταδικάζουμε τη βία χωρίς δεύτερη κουβέντα», είπαν και οι δικηγόροι του στην εκδίκαση. Ούτε αλλά, ούτε ίσως, ούτε τίποτα απ’ όλα αυτά που συνηθίζουμε να βλέπουμε σε ανάλογες περιπτώσεις απ’ όλες τις ομάδες. Με λίγα λόγια, ο Παναθηναϊκός δεν πήγε να κοροϊδέψει κανέναν και δεν έκανε προσπάθεια να βγάλει τρελό όλο τον κόσμο για όσα συνέβησαν.

Και η ειλικρίνεια, η αλήθεια και η αντρίκια στάση καμιά φορά παίζουν ρόλο. Ιδιαίτερα σε τόσο δύσκολες υποθέσεις όπως αυτή. Το νομικό τμήμα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατάφερε να μην καταδικαστεί η ομάδα του από έναν τυχαίο Γερμανό διαιτητή σε σενάρια υποβιβασμού και του αξίζουν χίλια μπράβο. Αν, δε, πάρει και κανέναν βαθμό ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο εικοσάλεπτο, τότε θα πιστώσουμε τα γκολ στον Παπαντωνίου, τον Μπουτσικάρη και όσους έτρεξαν αυτές τις μέρες εντός ΠΑΕ για να σώσουν την υπόθεση….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ