Κάνει συνεχόμενες υπερβάσεις

Κάνει συνεχόμενες υπερβάσεις

Το τριφύλλι ανθίζει κάθε αγωνιστική και περισσότερο. Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο κάνει συνεχείς υπερβάσεις φθάνοντας τις επτά νίκες στα οκτώ τελευταία ματς και πλέον είναι στο χέρι της να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Σκεφτείτε μόνο που βρίσκονταν οι πράσινοι λίγες εβδομάδες πριν και θα αντιληφθείτε το μέγεθος της επιτυχίας. Για να μην ξεχνιόμαστε.... #μέχρι τέλους... μάχη για την πρόκριση.

Ένας δεύτερος γύρος που θυμίζει άλλες εποχές. Με ρεκόρ 8-5, έως τώρα, ο Παναθηναϊκός έχει επιστρέψει για τα καλά στην διεκδίκηση της πρόκρισης στα play- off της φετινής διοργάνωσης. Οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο ανεβάζουν στροφές διαρκώς εδώ και αρκετές εβδομάδες δείχνοντας τις άγριες διαθέσεις τους.

Μετά τις θεωρητικά εύκολες αποστολές σε Νταρουσάφακα και Γκραν Κανάρια εκτός, ασχέτως αν άλλοι ταπεινώθηκαν εκεί, την τεράστια επιτυχία στη Μόσχα και τις εντός έδρας νίκες με Εφές, Χίμκι και Μπασκόνια, οι πράσινοι έβγαλαν χαρακτήρα και προσωπικότητα στο δυσκολότερο παιχνίδι της χρονιάς, στον τελικό με την Αρμάνι στην Ιταλία. Δυσκολότερο και από την επικράτηση επί της ΤΣΣΚΑ. Ο λόγος; Μα σήμερα το άγχος ήταν και στην πλευρά της ελληνικής ομάδας, ενώ στη Ρωσία κανείς δεν το περίμενε.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τι να πεις; Υπέροχα όλα, άριστοι άπαντες. Θα ήταν, όμως, άδικο να μην κάνουμε αναφορά σε τρία πρόσωπα. Πρώτον στον ηγέτη αυτής της ομάδας, τον Νικ Καλάθη. Μιλάμε για έναν παίκτη που εν έτη 2019 κατέγραψε χρόνο συμμετοχής σε παιχνίδι όμοιο με αυτό που έκαναν παίκτες είκοσι και τριάντα χρόνια πριν.

Με στατιστική για όσκαρ, με 27 πόντους, οκτώ ριμπάουντ και 14 ασίστ, ήταν πραγματική ορχήστρα. Έφυγε από το παρκέ μόλις για 39 δευτερόλεπτα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και παρ’ όλα αυτά ήταν ακούραστος και με μεγάλη διαύγεια στις αποφάσεις του. Νομίζω ότι έδωσε απαντήσεις σε όλους για το αν λογίζεται στους κορυφαίους γκαρντ της Ευρώπης. Δεύτερον στον προπονητή Ρικ Πιτίνο.

Προσωπικά τον έχω κρίνει πολλάκις με αυστηρό τρόπο, όμως, εδώ και καιρό μας πετάει στα μούτρα τη δουλειά του. Έχει βελτιώσει αρκετούς από τους παίκτες του, έχει αλλάξει τον τρόπο σκέψης της ομάδας του σε άμυνα και επίθεση και κυρίως έχει κάνει το σύνολο που έχει στα χέρια του μια αγαπημένη οικογένεια. Μακάρι να τον δικαιώσουν  και τα τελικά αποτελέσματα στο φινάλε της σεζόν. Τρίτον στον ισχυρό άνδρα της πράσινης Κ.Α.Ε Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Σε πολύ δύσκολες οικονομικά εποχές έβαλε πάλι το χέρι βαθιά στη τσέπη μεσούσης της περιόδου και έδειξε έμπρακτα την πίστη του στην ομάδα του. Δείτε τι περνάει ο αιώνιος αντίπαλος για να καταλάβετε πόσο σημαντική είναι η προσφορά του. Ο ένας παίρνει τον Κιλπάτρικ και ο άλλος τον παγκοσμίως άγνωστο Γουέμπερ.

Τελειώνοντας ας δούμε τι έχουμε μπροστά μας. Στο τριφύλλι αρκεί πλέον να κάνει το 2/2 στο Ο.Α.Κ.Α, με Ρεάλ την επόμενη Πέμπτη και με Μπουντούσνοστ την 30η αγωνιστική, για να πάει στα play – off, αδιαφορώντας για το τι θα κάνουν οι υπόλοιποι. Το αν μπορεί να το πετύχει ή όχι το λένε τα  μέχρι τώρα πεπραγμένα του. Πάμε λοιπόν και για το δικό μας #μέχρι τέλους… για την πρόκριση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ