Εθνική : Με «9,5» και χωρίς «10άρια»!

Εθνική : Με «9,5» και χωρίς «10άρια»!

Ο Φορτούνης ξέρει πώς να σκοράρει, ενώ η Εθνική Ελλάδος παίζει πλέον με έναν κανονικό εξτρέμ!

Θεωρητικά οι αγώνες όπως αυτός με το Λιχτενστάιν προσφέρονται ως «άσκηση επί χάρτου» για να σκοράρεις και να πείσεις ότι μπορείς να διεκδικήσεις τα δικαιώματά σου. Πρακτικά η Εθνική Ελλάδος εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα με τα «μικρά ματς», καθώς της ταιριάζει καλύτερα το παιχνίδι στο δικό της μισό γήπεδο παρά σε αυτό του αντιπάλου.

Για να μην γκρινιάζουμε συνέχεια η Εθνική ήταν ιδιαίτερα δημιουργική στην πρώτη της εμφάνιση στον όμιλο παρά το γεγονός ότι έχασε από νωρίς τον κλασικό της σκόρερ Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος αποχώρησε με πρόβλημα στο 20λεπτο. Η λύση δόθηκε και πάλι από τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος έχει συνηθίσει πλέον να παίζει στο… 9,5 και κάπως έτσι σκόραρε με εντυπωσιακό τρόπο, βγαίνοντας στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και αξιοποιώντας την «αναζήτηση» του Κουρμπέλη.

Τον έχουμε δει και με τον Ολυμπιακό σε αυτήν τη θέση και μάλιστα στο παιχνίδι με την Μίλαν, όπου οι ερυθρόλευκοι πήραν την πρόκριση επικρατώντας των Ιταλών με 3-1, όμως αυτό είχε γίνει από ανάγκη. Ο Μαρτίνς δεν μπορούσε να υπολογίζει τότε τους Χασάν και Λάζαρο, ενώ παράλληλα ήταν υποχρεωμένος να επιδιώξει νίκη με δύο γκολ διαφορά, έχοντας απέναντί του ιταλική άμυνα. Καθόλου εύκολη αποστολή, ωστόσο βρήκε την «πατέντα» με τον Φορτούνη και πέτυχε το στόχο του.

Στην Εθνική ομάδα τα δεδομένα είναι διαφορετικά αφού ο Αναστασιάδης έχει πολλές περισσότερες επιλογές, άσχετα αν ο … πρωτοπόρος του πρωταθλήματος δεν διέθετε εκπρόσωπο στις 14 επιλογές του χθεσινού αγώνα, εφόσον ο Κουλούρης θεωρείται παίκτης του Ατρόμητου. Η ελληνική ομάδα απείλησε περισσότερο επειδή παρουσιάστηκε με έναν κανονικό εξτρέμ, τον Γιώργο Μασούρα και έμεινε μόνον ο Μπακασέτας να παίζει στην (δεξιά) πτέρυγα, αν και δεν είναι αυτός ο ρόλος του.

Από τα… τέσσερα δεκάρια που έπαιζε όμως ο Σκίμπε (με Φορτούνη, Πέλκα, Μάνταλο, Μπακασέτα) υπάρχει αρκετή πρόοδος, αφού η Ελλάδα αρχίζει να βρίσκει ταυτότητα και να παίζει πιο ορθολογικά. Οι αγώνες με την Βοσνία (την οποία θα συναντήσουμε την προσεχή Τρίτη) και την Ιταλία θα είναι «ξεχωριστοί» όπως και οι αναμετρήσεις με την Φινλανδία και την Αρμενία. Η Εθνική μας ομάδα έχει υποβαθμιστεί έτσι κι αλλιώς στα χρόνια της εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου οπότε για να το «γυρίσει» θα χρειαστεί αρκετός χρόνος και μπόλικη δουλειά.

Ο Αναστασιάδης μπορεί να πάρει από τους παίκτες ότι καλύτερο διαθέτουν, όμως παρά ταύτα ζούμε στην εποχή όπου το ποδόσφαιρο έχει γίνει επιστήμη και πέρα από την ψυχολογία μετράει και το σύστημα όπως και η ανάλυση του αντιπάλου. Οι προπονητές είναι αυτοί που καθορίζουν τα δεδομένα περισσότερο από τους παίκτες, αν και στις Εθνικές ομάδες υπάρχουν άλλα στάνταρ από αυτά που ισχύουν στους συλλόγους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ