Και με την Ζαλγκίρις παιδιά…

Και με την Ζαλγκίρις παιδιά…

Καλή η κατοστάρα με τον Πανιώνιο, αλλά οι Λιθουανοί καραδοκούν και απειλούν την πρόκριση του Ολυμπιακού στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει έρθει σε δεύτερη μοίρα για τον Ολυμπιακό πλέον. Με όσα έχουν συμβεί, τους Ερυθρόλευκους να περιμένουν το ΑΣΕΑΔ για να μάθουν τελικά από ποιον θα.. δικαστούν για το Κύπελλο. Γενικότερα η κατάσταση στην ομάδα του Πειραιά είναι πολύπλοκη. Κακά τα ψέματα, όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα, έχουν περιπλέξει κάπως τους Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός οφείλει να πατήσει το κουμπί της επανεκκίνησης. Το γράφουμε διαρκώς, αλλά η σεζόν δεν έχει λάβει ακόμα το τέλος της. Έχουν κουράσει τα σκαμπανεβάσματα της ομάδας αλλά τι να γίνει; Να το κλείσουμε το μαγαζί; Δεν γίνεται αυτό…

Ένα καλό δείγμα γραφής ήταν το ματς με τον Πανιώνιο. Μία ομάδα που αναζητά θετικά αποτελέσματα για να σώσει την κατηγορία. Όχι πως το φοβούμουν αυτό το παιχνίδι, αλλά είχα μία υποψία ότι θα δυσκολευτεί ο Ολυμπιακός, με όσα έχω δει το τελευταίο διάστημα.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν είναι σε καλό φεγγάρι, όμως τουλάχιστον με τον Πανιώνιο κατάφεραν να δείξουν κάποια πράγματα. Δεν αξίζει να σχολιάσει κανείς το ματς. Τι να πει κανείς όταν έχει ξεφύγει τόσο πολύ η διαφορά;

Ο ΤΡΕΛΟΣ ΟΥΕΜΠΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ

Μην κρυβόμαστε. Ο Ολυμπιακός κάποια στιγμή θα ξεσπούσε σε μία ομάδα στην Ελλάδα. Ε αυτή ήταν ο Πανιώνιος. Τι κρατάμε από αυτό το παιχνίδι; Για να μην πω… τίποτα, θα αρκεστώ σε δύο πράγματα. Στο εκπληκτικό 15/27 τρίποντα και στον Μπριαντέ Ουέμπερ.

Αρχικά στο πρώτο, βρήκε και τα έκανε ο Ολυμπιακός, με τον Πανιώνιο να ρισκάρει τα σουτ των Ερυθρόλευκων και στο τέλος να το πληρώνει. Θετικό το γεγονός ότι τα 4 προήλθαν από τα έρια του Μάντζαρη, ο οποίος ανεβαίνει διαρκώς και γίνεται ωφέλιμος για τον Μπλατ. Με τους δύο γκαρντ εκτός, ο Ντέιβιντ Μπλατ τον έχει ανάγκη. Τι να κάνουμε. Αρέσει δεν αρέσει ο Βαγγέλης σε κάποιους, είναι παίκτης που αντιλαμβάνεται ακριβώς όσα περνούν τώρα οι Ερυθρόλευκοι και ως… παλιοσειρά θα πρέπει να βγει μπροστά σε αυτές τις δύο αγωνιστικές που απομένουν στην Ευρωλίγκα.

Πάμε παρακάτω. Είμαι εντυπωσιασμένος από την νοοτροπία του Ουέμπερ και το πώς αντιμετωπίζει κάθε ματς. Για πρώτη φορά στην καριέρα του είναι εκτός ΗΠΑ και ήδη αποδεικνύει το πόσο διαφορετικό είναι για έναν παίκτη να μην έχει εμπειρία Ευρώπης. Συνήθως είναι δίκοπο μαχαίρι, αφού χρειάζεται η ενσωμάτωσή του σε αυτό το επίπεδο και σιγά σιγά να μαθαίνει να αγωνίζεται σε αυτό το πλαίσιο. Δεν είναι πάντα εύκολο αυτό, με τον Ουέμπερ να έχει δέσει 100% στο σύνολο, να γουστάρει που παίζει στην Ελλάδα και να θέλει να βελτιωθεί για να επιστρέψει κάποια στιγμή στις ΗΠΑ.

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΦΟΡΜΑΡΙΣΜΕΝΗ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΤΩΡΑ

Τι Πανιώνιος, τι Ζαλγκίρις. Αστειεύομαι φυσικά. Ο Ολυμπιακός είναι με το μαχαίρι στο λαιμό και προσπαθεί να την σκαμπουλάρει. Σίγουρα δεν θα ήθελε την Ζαλγκίρις απέναντι του την δεδομένη χρονική στιγμή. Γιατί είναι φορμαρισμένη, γιατί τείνει να γίνει ο κακός του δαίμονας, γιατί πιστεύει βάσει αποτελεσμάτων από σπόντα να περάσει στην επόμενη φάση των πλέι οφ. Ετσι όπως τα έκανε ο Ολυμπιακός, πλέον ζει για το ματς στο ΣΕΦ με τους Λιθουανούς. Είναι σίγουρα ένα παιχνίδι «ζωή και θανάτου» για την ομάδα του Πειραιά, η οποία αναζητά την ίδια νοοτροπία και με την Ζαλγκίρις. Μπορεί; Θα το δούμε.. Μέχρι τότε υπάρχει καιρός για να ξεφύγει από την εσωστρέφεια που την πνίγει όλο αυτό το διάστημα και να επανέλθει στον ίδιο δρόμο.

Δύο αγωνιστικές είναι εξάλλου. Εδώ που φτάσαμε, ας το πάει και όπως πάει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ