Κόουτς, άσε τον Φορτούνη στη θέση του

Κόουτς, άσε τον Φορτούνη στη θέση του

Ο πιο ποιοτικός μεσοεπιθετικός του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι πρόβλημα για τον αντίπαλο όταν αγωνίζεται στην θέση του. Ο κόουτς έχει άλλους τρόπους για να θωρακίσει την άμυνα. Δεν είναι ανάγκη, για να προσθέσει αμυντικούς χαφ, να απενεργοποιήσει τον Φορτούνη.

Από τον τίτλο ίσως, δημιουργείται η εντύπωση ότι ακολουθεί ένα κείμενο επικριτικό για τον κόουτς Αναστασιάδη. Λογικό να το σκεφτεί κανείς. Αλλωστε, έχω γράψει αρκετά τέτοια για τον Αγγελο. Μετά από ένα παιχνίδι είναι εύκολο για τον αθλητικό συντάκτη να «καθίσει στο σκαμνί» κάθε προπονητή.

Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος μπορείς να γράψεις οτιδήποτε αφού δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να πέσεις έξω. Στην προκειμένη περίπτωση, αναγνωρίζω τους προβληματισμούς του προπονητή σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίσει την Βοσνία. Ο ίδιος συνηθίζει να λέει πως σε κάθε παιχνίδι πάει για τη νίκη.

Ο Αγγελος ειδικά μπορεί να λέει κάτι τέτοιο με μεγάλη ευκολία αφού πιστεύει ότι το αποτέλεσμα ενός αγώνα είναι ζήτημα θέλησης του Θεού και της Παναγίας. Ο κόουτς μας τα λέει αυτά αλλά δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια και προσπαθεί σε κάθε παιχνίδι να προετοιμάσει την ομάδα του υπολογίζοντας τον αντίπαλο.

Το ίδιο κάνει κι αυτή τη φορά. Για αυτό έστειλε το0ν συνεργάτη του Στέλιο Γιαννακόπουλο να παρακολουθήσει στο Σεράγεβο, το πρώτο παιχνίδι της Βοσνίας με την Αρμενία. Στην προκειμένη περίπτωση ο κόουτς έχει έναν προβληματισμό: Να κρατήσει την διάταξη που είχε στο παιχνίδι με τον Λιχτενστάιν ή να παίξει με τρεις στόπερ στην ευθεία. Προφανώς και το σύστημα με τρεις στόπερ είναι αμυντικογενές σε σχέση με το 4-2-3-1 κι ας λένε ότι θέλουν οι υποστηρικτές του.

Απέναντι στην Βοσνία ο κόουτς Αναστασιάδης ψάχνει και δικαιολογημένα να θωρακίσει τα μετόπισθεν. Διευκολύνει σε αυτό η διαφαινόμενη ετοιμότητα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Άλλο όμως αυτό κι άλλο ένα ντόμινο που πολλοί εκτιμούν ότι θα προκληθεί και θα έχει ως αποτέλεσμα την μετακίνηση του Φορτούνη από τον άξονα και πίσω από τον φορ, σε θέση φορ ή εξτρέμ. Το θέμα είναι να δυναμώνεις την ομάδα και όχι να της στερείς ένα από τα πλέον σημαντικά επιθετικά όπλα.

Ο Φορτούνης δεν είναι απλά ο παίκτης που μπορεί να βγάλει την ομάδα στην επίθεση και να οργανώσει το παιχνίδι της. Είναι αυτός που μπορεί να κρατήσει την μπάλα, να πάρει φάουλ και να δώσει αναπνοές στην άμυνα. Έχει δοκιμαστεί κι άλλες φορές η μετακίνηση του Κώστα Φορτούνη από τον άξονα. Τα αποτελέσματα δεν ήταν εντυπωσιακά. Ο παίκτης απενεργοποιείται και οι αντίπαλες άμυνες ανασαίνουν.

Ο πιο ποιοτικός μεσοεπιθετικός του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι πρόβλημα για τον αντίπαλο όταν αγωνίζεται στην θέση του. Ο κόουτς έχει άλλους τρόπους για να θωρακίσει την άμυνα. Δεν είναι ανάγκη για να προσθέσει αμυντικούς χαφ να απενεργοποιήσει τον Φορτούνη.

Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι ομάδα με αμυντικά κενά. Τέτοια που δίνουν την ευκαιρία να σπεκουλάρουμε πάνω τους και να σκοράρουμε στη Ζένιτσα. Θα είναι λάθος θα δείξουμε ότι παραιτούμαστε από αυτή την επιδίωξη. Θα ήταν ευτύχημα να βάλει ο κόουτς Προσινέτσκι, τον Πιάνιτς δίπλα στον Τζέκο αλλά δεν θα το κάνει. Φαντάζομαι ότι ο κόουτς Αγγελος δεν θα το κάνει αυτό το λάθος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ