Παιχνίδι μισή πρόκριση

Παιχνίδι μισή πρόκριση

Μπορεί να είναι πολύ νωρίς ακόμα, μόλις στη δεύτερη αγωνιστική βρισκόμαστε άλλωστε, όμως αν απόψε στη Βοσνία η Εθνική μας φύγει με τη νίκη θα έχει κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα στην υπόθεση πρόκριση. Οι σημερινοί αντίπαλοι μας είναι και οι βασικοί ανταγωνιστές μας για τη δεύτερη προνομιούχο θέση.

Απόψε το βράδυ στη Ζένιτσα η νέα Εθνική του Άγγελου Αναστασιάδη δίνει το πρώτο μεγάλο και σοβαρό τεστ της στην προκριματική φάση του επόμενου Euro. Η νίκη του Σαββάτου εκτός έδρας επί του αδύναμου και λογικά φτωχού συγγενή, μόνο αγωνιστικά βεβαίως, του ομίλου μας Λιχτενστάιν ήταν ένα πρώτης τάξεως ορεκτικό.

Η ομάδα μας έδειξε καλό αγωνιστικό πρόσωπο, αλλά και το ύψος του εμποδίου ήταν χαμηλό. Σήμερα το βράδυ όμως τα πράγματα αλλάζουν. Απέναντι μας δεν θα βρούμε μια μέτρια ή αδύναμη ομάδα, αλλά ένα σύνολο με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές που ορισμένοι από αυτούς βγάζουν το ψωμί τους σε κάποια από τα πιο δυνατά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Η προϊστορία είναι καλή για τα ελληνικά χρώματα, αφού σε εννέα ματς η Ελλάδα έχει τέσσερις νίκες, ενώ έχει ηττηθεί μόλις μια φορά. Υπάρχουν και τέσσερις ισοπαλίες οι οποίες μάλιστα έχουν συμβεί στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία ματς των δύο τους. Οι τρεις εξ αυτών και χωρίς σκορ. Στο προηγούμενο ραντεβού τους με γηπεδούχο τη Βοσνία, στο ίδιο γήπεδο για τα προκριματικά του Μουντιάλ, οι δύο ομάδες είχαν φέρει 0-0.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα οι δύο προπονητές έχουν ορισμένα προβλήματα. Οι Βόσνιοι θα στερηθούν τις υπηρεσίες του τερματοφύλακα Μπέγκοβιτς και του αμυντικού, γνωστού από το πέρασμα του από την χώρα μας, Βράνιες και εμείς τον βασικό μας σέντερ- φορ Κώστα Μήτρογλου. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έχει καλέσει στη θέση του τον Ντουρμισάι του Πανιωνίου. Αμφότερες προέρχονται από νίκη στη πρεμιέρα, αλλά και από εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία στην νεοσύστατη διοργάνωση του Nations League.

Εκεί οι μεν γηπεδούχοι πήγαν εξαιρετικά και θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα εισιτήριο για την τελική φάση, ενώ οι διεθνείς μας απογοήτευσαν και έμειναν εκτός τελικής τετράδας της κατηγορίας μας.

Το αποψινό ματς είναι από εκείνα που χαρακτηρίζονται κομβικά. Μπορεί να είμαστε μόλις στη δεύτερη αγωνιστική, όμως, αν η Ελλάδα δεν χάσει θα έχει πάρει το πάνω χέρι έναντι των άμεσων ανταγωνιστών της για την δεύτερη προνομιούχο θέση. Σε ενδεχόμενο νίκης μάλιστα τα δεδομένα θα είναι ακόμα καλύτερα, αφού θα έχουμε την ευχέρεια να κάνουμε και ένα στραβοπάτημα στο μέλλον.

Η επόμενη διακοπή, τον προσεχή Ιούνιο, θα μας βρει κόντρα σε Ιταλία και Αρμενία εντός έδρας, όποτε, θετικό αποτέλεσμα απόψε θα ισοδυναμεί με μεγάλο βήμα για την πρόκριση. Τι πρέπει να προσέξει η Εθνική; Πρωτίστως την άμυνα της και μετά έχει ο Θεός. Φάσεις θα βρει να κάνει μπροστά. Οι γηπεδούχοι δεν είναι και οι πιο αξιόπιστοι αμυντικά και με τις απουσίες που έχουν η αδυναμία αυτή μάλλον ενισχύεται.

Το κλίμα και πάλι θα είναι εχθρικό, έχουν φροντίσει γι΄αυτό και μερικοί ηλίθιοι από τα μέρη μας, αλλά οι διεθνείς είναι έμπειροι και μπορούν να τα καταφέρουν. Οι Βόσνιοι δεν είναι ομάδα φόβητρο, όμως, πρόκειται για ένα δυνατό και πάντα υπολογίσιμο σύνολο. Υπομονή μέχρι το βράδυ λοιπόν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ