60.000.000 € σε Ρέντη και Καραϊσκάκη ο Μαρινάκης!

To10.gr καταγράφει τα χρήματα που έχουν δώσει από το 2010 Ολυμπιακός και Μαρινάκης για τη βελτίωση, επέκταση, συντήρηση του Καραϊσκάκη και του προπονητηρίου στο Ρέντη.


60.000.000 € σε Ρέντη και Καραϊσκάκη ο Μαρινάκης! | to10.gr

Η λογιστική είναι μια επιστήμη δύσκολη. Αλλά στην Ελλάδα του σήμερα, αποτελεί μια επιστήμη που αρέσει πολύ και στα media. Αρέσει σε όλους όσους προσπαθούν να μετρήσουν τα λεφτά των άλλων, να βρουν κάτι κακό να προσάψουν στον αντίπαλο. Αρέσει σε όσους προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο και να παραπλανήσουν. Γιατί έτσι τους αρέσει, έτσι θέλουν ή έτσι τους είπαν. Όπως και να έχει, είναι μια πραγματικότητα που τη συναντάμε καθημερινά και δεν προκαλεί έκπληξη.

Το τελευταίο διάστημα, προέκυψαν διάφορα δημοσιεύματα τρολ, που επέλεξαν να ασχοληθούν… ενδελεχώς με την απόφαση της διοίκησης του Βαγγέλη Μαρινάκη, να αναμορφώσει το «City Ground» της Νότιγχαμ Φόρεστ, αυξάνοντας τη χωρητικότητα και εκσυγχρονίζοντας ένα γήπεδο που δεν έχει υποστεί την παραμικρή βελτίωση εδώ και δεκαετίες. Ένα έργο που έγινε δεκτό με ενθουσιασμό στο αγγλικό κοινό και που έβαλε πάλι τη Φόρεστ στην κουβέντα για την Πρέμιερ Λιγκ. Καθώς, όπως έγραψε και η «Guardian», «…μετά από πολλά χρόνια, η Φόρεστ αποπνέει προοπτική και ελπίδα ότι η ιστορία μπορεί να αναβιώσει».

Αυτό το έργο, λοιπόν, αποτέλεσε αφορμή για σπέκουλα και επικοινωνιακή λάσπη. «Ο Μαρινάκης τα χώνει στη Νότιγχαμ και δίνει ψίχουλα στον Ολυμπιακό», επικοινωνούν τα τρολ. Εχει την πλάκα του ως ένα σημείο. Αλλά από την άλλη είναι καλό να δίνονται και κάποιες απαντήσεις, αναφορικά με το πόσο στην τύχη του έχει αφήσει ο Μαρινάκης τον Ολυμπιακό.

Το μεγάλο έργο στο γήπεδο της Νότιγχαμ, λοιπόν, δεν προκαλεί καμία έκπληξη, εάν αναλογιστούμε τι έχει κάνει ο Μαρινάκης στα χρόνια που βρίσκεται στο διοικητικό τιμόνι του Ολυμπιακού. Ουσιαστικά πρόκειται για μια συνέχεια της φιλοσοφίας του ισχυρού άνδρα του συλλόγου. Μια συνέχεια όσων έχει πράξει κατά τη διάρκεια της σχεδόν 9ετούς παρουσίας του στους Πειραιώτες.

Περίοδος κατά την οποία οι γηπεδικές και προπονητικές εγκαταστάσεις των Πειραιωτών, έχουν αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό, που να κατατάσσονται στις πλέον σύγχρονες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βελτιωτικές εργασίες, η επέκταση, τα νέα κτίρια, τα νέα γήπεδα και συνολικός ο εκσυγχρονισμός των προπονητικών εγκαταστάσεων του Ρέντη έχουν κοστίσει σχεδόν 45.000.000 € στη διοίκηση Μαρινάκη αυτά τα 9 χρόνια! Επαναλαμβάνουμε: 45.000.000 €. Ποσό πολλαπλάσιο από όσο κόστισε το χτίσιμο της αρχικής εγκατάστασης και στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και τα έξοδα συντήρησης των χώρων και ό,τι αφορά στην ακαδημία, που επίσης στεγάζεται στο Ρέντη.

«ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΠΡΙΝ 15 ΧΡΟΝΙΑ»

Σε ό,τι έχει να κάνει με το γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», τώρα, η πραγματικότητα είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Καθώς στην τωρινή μορφή του, το «κάστρο» του Ολυμπιακού, είναι σε καλύτερη κατάσταση, πιο σύγχρονο, λειτουργικό και ασφαλές από ό,τι ήταν την πρώτη της λειτουργίας του. Ακριβώς 15 χρόνια μετά την ανοικοδόμησή του, το γήπεδο των Πειραιωτών, έχει αλλάξει μορφή, με την επένδυση να έχει ήδη ξεπεράσει τα 12.000.000 €. Νούμερο που κάθε χρόνο αυξάνεται, καθώς η δραστήρια διοίκηση του γηπέδου, διαρκώς βελτιώνει το κορυφαίο γήπεδο της χώρας, κατ’ εντολή και επιθυμία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και προσωπικά του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η συνολική επένδυση που έχει κάνει η ΠΑΕ σε προπονητικό και γήπεδο σε κτιριακές εγκαταστάσεις τα τελευταία 9 χρόνια πλησιάζει τα 60.000.000 €. Ποσό που είναι πιθανό να πολλαπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια. Καθώς ο ίδιος ο κ. Μαρινάκης έχει αναλύσει το όνειρό του, για δημιουργία μιας «Ολυμπιακής Πολιτείας» στους χώρος γύρω από το ποδοσφαιρικό γήπεδο του Ολυμπιακού. Με κολυμβητήριο και κλειστό γήπεδο για όλα τα τμήματα του συλλόγου. Ενα πλάνο ζωής, που δεν έχει ξεχαστεί ούτε έχει μπει σε κάποιο αραχνιασμένο συρτάρι.

ΥΓ. Σε ό,τι έχει να κάνει με την υπόθεση των τραπεζών και του δανείου που είχε πάρει η Καραϊσκάκης ΑΕ για την ανέγερση του «Γεώργιος Καραϊσκάκης», καλό θα είναι οι ανήσυχοι, που τόσο νοιάζονται και ενδιαφέρονται, να ρωτήσουν τις αρμόδιες τράπεζες, για να ενημερωθούν επαρκώς για το ζήτημα. Διότι η διασπορά fake news με εντυπωσιακά τσιτάτα, δεν έχει καμία ουσία. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει τοποθετηθεί αρμοδίως για το ζήτημα και για την περίφημη επιστολή Κόκκαλη και όταν (και εάν) έρθει η ώρα που κάποιος θα θέλει να πάρει δραστικές αποφάσεις, πάλι ο Ολυμπιακός θα είναι εκεί για να κάνει αυτό που πρέπει. Αλλά μάλλον αυτό δεν συμφέρει κάποιους, οπότε υπομονή…

Γράψτε το σχόλιο σας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο