Εθνική: Είχε και δεύτερο «Φορτούνη»

Εθνική: Είχε και δεύτερο «Φορτούνη»

Ο Φορτούνης έκανε πράγματα και θαύματα στο ματς με την Βοσνία αλλά θα πρέπει να σταθεί κάποιος και στο μεγάλο ματς του Κούτρη. Μια ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση από τον νεαρό αριστερό μπακ, ο οποίος έκανε άνω – κάτω τους Βόσνιους στο δεύτερο ημίχρονο.

Η Εθνική ομάδα κατάφερε να πάρει την ισοπαλία στη Ζένιτσα απέναντι στην Βοσνία (2-2) ανατρέποντας μάλιστα το προβάδισμα δύο τερμάτων που είχαν οι Βόσνιοι με την συμπλήρωση είκοσι λεπτών παιχνιδιού.

Και είναι φυσικά πανθομολογούμενο ότι ο Κώστας Φορτούνης πραγματοποίησε μια τεράστια εμφάνιση, ίσως την καλύτερη του με την φανέλα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Ο διεθνής μέσος έκανε πράγματα και θαύματα μετά το εικοστό λεπτό και ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Εθνικής μας, ωστόσο θα πρέπει να επισημάνουμε πως στο γήπεδο υπήρχε και δεύτερος «Φορτούνης» για την Εθνική.

Ένας «Φορτούνης» που έπαιξε στα άκρα δίνοντας μεγάλη ώθηση στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού με τα ανεβάσματα του στην περιοχή της Βοσνίας. Ο λόγος για τον Λεονάρντο Κούτρη που ήταν εντυπωσιακός, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης, όταν και η Εθνική μας ομάδα πίεσε τους Βόσνιους για να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση.

Και τι δεν έκανε ο Κούτρης στο χθεσινό ματς. Τα πολλά ανεβάσματα του στην αντίπαλη περιοχή προκάλεσαν πολλά «ρήγματα» στην αμυντική γραμμή των Βόσνιων αλλά παράλληλα θα πρέπει να σταθεί κάποιος και στις επιστροφές που είχε ο νεαρός μπακ, για να καλύψει την θέση του.

Ο διεθνής αριστερός αμυντικός έκανε το τέλειο ημίχρονο στη Ζένιτσα, μια εμφάνιση σύγχρονου μπακ που φανερώνει και για ποιο λόγο γίνεται τόσος ντόρος για το όνομα του, με αρκετές ομάδες του εξωτερικού να ενδιαφέρονται για την απόκτηση του.

Ο Κούτρης είχε πολλές δυνάμεις, έβγαλε πολλά τρεξίματα κι αυτό είναι κάτι που πιστώνεται και στην δουλειά που έχει κάνει καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν στον Ολυμπιακό.

Ήταν πολύ μεγάλη υπόθεση για την Εθνική μας ομάδα η απόδοση του Κούτρη στο δεύτερο ημίχρονο γιατί με τις προωθήσεις του στην περιοχή της Βοσνίας έδωσε πλάτος στο επιθετικό παιχνίδι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Αυτό λοιπόν που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι ο Κούτρης δείχνει ότι έχει τις δυνατότητες να κάνει την διαφορά και στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Θα πρέπει μάλιστα να τονίσουμε ότι ο διεθνής αμυντικός είχε δύο – τρία καλά ανεβάσματα και στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, διάστημα στο οποίο η Εθνική μας δεν ήταν καλή.

Αν μη τι άλλο είναι εμφανές πως ο Κούτρης βρίσκεται σε πολύ καλό «φεγγάρι», έχει αυτοπεποίθηση και γίνεται καλύτερος από παιχνίδι σε παιχνίδι. Με την ψυχολογία στα ύψη και με πολλές δυνάμεις, είναι ο μπακ που συμμετέχει πολύ και στο επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού κι αυτό είναι μεγάλη υπόθεση.

Καταλαβαίνει λοιπόν εύκολα κάποιος γιατί πολλές ευρωπαϊκές ομάδες έχουν στο μεταγραφικό τους «στόχαστρο» τον αριστερό μπακ των ερυθρόλευκων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ