Προσπάθησε να χάσει το παιχνίδι, αλλά δεν τα κατάφερε

Προσπάθησε να χάσει το παιχνίδι, αλλά δεν τα κατάφερε

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για το Βοσνία-Ελλάδα. Τον Θεό που πάτησε το κουμπί, τη μεικτή Νέας Σμύρνης, τον Φορτούνη και το χούι του Αναστασιάδη να τα μπερδεύει και να τα ξεμπερδεύει.

ΒΑΣΤΑΤΕ Τούρκοι τ άλογα. Έρχεται η Εθνικάρα. Η ομαδάρα. Με τον Αγγελάρα τον Αναστασιάδη στο πάγκο. Μπροστά πηγαίνει ο στρατηγός κι ένα κριάρι. Και πίσω ακολουθάνε πέντε έξι νηστικοί. Παπάδες, αρχιμανδρίτες και αρχιεπίσκοποι. Πνευματικοί, ηγούμενοι και δεσποτάδες. Ο Ιησούς Χριστός, οι 12 Απόστολοι, η Μαρία η Μαγδαληνή. Και βάλτε να πάνε πήγανε, από μεγαλοστομίες θριαμβολογίες και υπερβολές. Για την εθνική Ελλάδος, που ξανά προς τη δόξα τραβά. Για τον προπονηταρά στο πάγκο, που δικαιώθηκε στο εκατό τις εκατό. Μπορεί «αμφότερες και οι δύο» ομάδες ( όπως έλεγε μία ψυχή) να αναδείχθηκαν ισόπαλες, αλλά στο ματς υπήρξε νικητής.

Ο ΑΓΓΕΛΑΡΑΣ ο Αναστασιαδης. Η προπονητική, φιλοσοφία του η κοσμοθεωρία του, μπορείς να πεις, δικαιώθηκε στο εκατό τις εκατό. Τι είχε τονίσει και κατ επανάληψη μάλιστα, ο Νέστορας των πάγκων; «Άλλος αποφασίζει γιά το αποτέλεσμα». Ο θεός. Κι αυτό ακριβώς έγινε. Η εθνική Ελλάδος δεν υπάρχει στο γήπεδο. Έτσι όπως τους έχει κατεβάσει, δεν ξέρουνε τι κάνουνε. Εύκολα η Βοσνία κάνει το δύο-μηδέν. Σ ένα παιχνίδι που δεν βλέπεται με τίποτα. Να μασάς και να φτύνεις. Κι εκεί που κοντεύει να σε πάρει ο ύπνος, το πήρε απάνω του ο μεγαλοδύναμος.

ΜΕΣΑ σ ένα λεπτό, ήρθανε όλα τούμπα. Στο 63´ ο Ολλανδός διαιτητής, δίνει ανύπαρκτο πέναλτι σε πέσιμο Φορτούνη. Με το που η αρμάδα του Άγγελου μειώνει σε 1-2, πάει ο Πιάνιτς με τις τάπες απάνω στο Ζέκα, πάρε νάχεις τη κόκκινη κάρτα. Αν όλα αυτά δεν είναι σημάδια της θεϊκής βούλησης τι είναι; Η μάχη της Ορθοδοξίας, απέναντι στους Μουσουλμάνους Βόσνιους, ήταν σκληρή. Αδυσώπητη μπορείς να πεις. Στην αρχή ο Αλλάχ έδειχνε να έχει το πάνω χέρι. Η ρελάνς του Ιησού όμως ήταν εντυπωσιακή. Το πήρε απάνω του, πάτησε το κουμπί, και όλα ήρθανε τούμπα. Λες κάποιος τους μάτιασε τους Βόσνιους. Λες και μόλις βάλανε αυτά τα δύο εύκολα γκολ τρομάξανε και γυρίσανε πίσω.

ΚΑΙ διαβάζεις από τη Τρίτη το βράδυ αναλύσεις επί αναλύσεων. Για τις διαδοχικές κινήσεις ματ του Αγγελάρα. Που άλλαξε σχηματισμό. Άλλαξε σύστημα, άλλαξε παίκτες. Για τη ψυχή και το πάθος, που έβγαλε αυτή η εθνική. Τρίχες κατσαρές. Λες κ αυτή είναι η δουλειά του. Λες και οι προπονητές πληρώνονται για να κάνουν αλλαγές. Λες και είδανε κάτι καινούργιο. Λες και προέκυψε κάτι συνταρακτικό. Αυτός είναι ο Αναστασιαδης. Μία ζωή. Πάντα στην αρχή τα μπερδεύει. Μπορείς να πεις και σκόπιμα. Άλλα αντ άλλων τις κατεβάζει τις ομάδες. Και μετά πλακώνεται στις αλλαγές. Ώστε αν του κάτσει το αποτέλεσμα να γνωρίσει την αποθέωση. Θ αλλάξει τώρα που κοντεύει τα εβδομήντα; Αυτά με τη πάροδο των χρόνων άλλωστε δεν γίνονται καλύτερα. Χειροτερεύουν.

Ο Αγγελάρας λοιπόν, έκανε αυτό που ξέρει να κάνει. Τα μπέρδεψε και πήγε να τα ξεμπερδέψει. Τη διαφορά την έκανε η θεία χάρις. Και η κακομοιριά των Βοσνίων. Βαλκάνιοι. Και μουσουλμάνοι. Ακόμα χειρότεροι δηλαδή από τους χριστιανούς. Στο κισμέτ πιστεύουνε. Μία ομάδα- πτώμα, είχανε απέναντί τους. Είναι 2-0 μπροστά στο 15, αλλά με τι μυαλό και ψυχοσύνθεση να κάνουνε σωστή διαχείριση; Από το 20´ δίνουνε το γήπεδο και κάθονται πίσω. Κι όταν δίνεις για 75 λεπτά την μπάλα στον άλλον και φάσεις θα βγάλει και γκολ θα βάλει. Δεν είναι κι δικοί σου παίκτες τίποτα εξπέρ στην αμυντική συμπεριφορά. Κι είπε λέει ο Αγγελάρας στο ημίχρονο στους ποδοσφαιριστές του «αδικείται τους εαυτούς σας».

ΑΝ όμως οι δικοί του, αδικήσανε τους εαυτούς τους, μία φορά, η Βόσνιοι τους αδικήσανε δέκα. Δικό τους παιχνίδι χάσανε. Μέσα από τα χέρια τους. Τη μεικτή επιλέκτων Νέας Σμύρνης, φοβηθήκανε. Σιόβας, Σάμαρης, ξεκινήσανε. Μασούρας, Κολοβός αλλαγές. Μπακασέτας Ντουρμισάι στον πάγκο. Πέντε πρώην κι ένας νυν του Πανιωνίου, σύνολο έξι. Γιά να μιλήσουμε σοβαρά, ένας Φορτούνης ήτανε η εθνική ομάδα. Που ο Αγγελάρας θέλησε ντε και καλά να αχρηστέψει. Να τον βάλλει σέντερ φορ και να τον βγάλει εκτός παιχνιδιού. Προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε. Μεγάλη ήταν η  προσπάθεια που έκανε ο Αναστασιαδης με τις κατ αρχήν επιλογές του, να χάσει το παιχνίδι. Αλλά δεν τα κατάφερε.

-ΓΙΑ τη σχολιασμό-φουστανέλας του Ντέμη Νικολαΐδη, αύριο.

Στη μουσική επιλογή, Buddy Guy and Junior Wells at Montreux.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ