Τα δύο «SOS» του καλοκαιριού!

Τα δύο «SOS» του καλοκαιριού!

Για τον Πέδρο Μαρτίνς αυτό που προηγείται ενόψει των προκριματικών της Ευρώπης είναι να έχει την απάντηση για το «4» και το «9»!

Με βάση τα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να φτιάξει μία καινούργια ομάδα που να διαθέτει προοπτική. Αυτό ήταν και το βασικό ζητούμενο όταν επιχειρούσε το προηγούμενο καλοκαίρι το εγχείρημα της ριζικής ανακαίνισης και δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι η «πρώτη αξιολόγηση» δικαιώνει την επιλογή του.

Και αυτό που κρατάνε οι ερυθρόλευκοι από αυτήν τη διαδρομή είναι ότι θα ξεκινήσουν την επόμενη πίστα με μία «έτοιμη ομάδα», άρα η νέα αφετηρία τους θα είναι εντελώς διαφορετική από την προηγούμενη κι αυτό από μόνο του είναι ένα στοιχείο που τους δίνει πλεονέκτημα για τη συνέχεια.

Βεβαίως και πρώτος στόχος για την επόμενη σεζόν θα είναι η επιστροφή της ομάδας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, από τη στιγμή που όπως φαίνεται ο Ολυμπιακός έχει κατοχυρώσει τη δεύτερη θέση, αν και στην Ελλάδα της «εξυγίανσης» ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα, από τη στιγμή μάλιστα που οδεύουμε προς τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου και ακόμη δεν ξέρουμε πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν.

Το παραέκαναν… συναρπαστικό το πρωτάθλημα αν και στα πιο υψηλά πατώματα όλα είναι εντελώς προβλέψιμα και είναι να απορεί κανείς αν έχουν αποκτήσει νόημα οι Κυριακές όλων αυτών που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στη χώρα μας.

Σε κάθε περίπτωση ο Ολυμπιακός έχει μόνον δύο ερωτηματικά για να πάει όσο πιο έτοιμος γίνεται στα προκριματικά της Ευρώπης και αυτά προκύπτουν κυρίως λόγω του Κόπα Άφρικα.  Ο Μαρτίνς δεν θα μπορεί να υπολογίζει για την προετοιμασία τους Σισέ και Μεριά που θα παίξουν με την Σενεγάλη και την Τυνησία αντίστοιχα, ενώ θέση στην ομάδα της Αιγύπτου διεκδικεί και ο Χασάν, άσχετα αν για αυτόν υπάρχει και το ζήτημα της παραμονής του ή όχι στο Ρέντη, καθώς όπως είναι γνωστό στον Ολυμπιακό έχει έρθει με δανεισμό από την Μπράγκα.

Υπό κανονικές συνθήκες οι ερυθρόλευκοι αναμένεται να «τρέξουν» τις μεταγραφικές υποθέσεις που αφορούν τις θέσεις του στόπερ και του σέντερ φορ, καθώς οι Μιράντα και Βούκοβιτς δύσκολα θα συνεχίσουν στο λιμάνι, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν θα αποχωρήσουν κιόλας από την αρχή του καλοκαιριού.  Αντιθέτως οι Γκερέρο και Σολδάνο προβλέπεται να παραμείνουν, όμως δεν μπορούν να είναι «μόνοι» τους στην επίθεση, καθώς θα χρειαστεί κι ένα «βαρύ» σέντερ που θα έχει περισσότερο «εκτελεστικό» ρόλο και όχι τόσο «επικουρικό» όπως συμβαίνει με τον Ισπανό και τον Αργεντινό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ