Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη…

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη…

Ο Παναθηναϊκός ξεκινά καλά, αλλά μετά χάνεται και παίζει «ρώσικη ρουλέτα».

O Ρούντι έβαλε το τεράστιο σουτ, η Ρεάλ πήρε το ματς και στον Παναθηναϊκό έμειναν να κοιτάζουν τι πήγε στραβά για να φτάσει το ματς να κρίνεται σε αυτό το σουτ.

Θα έλεγε κανείς πως όπως πήρε τη νίκη στη Μόσχα με το –και τυχερό- τρίποντο του Καλάθη, την έχασε από τους Ισπανούς με το καλάθι του Φερνάντεθ. Πραγματικά έτσι είναι και κανείς στον παναθηναϊκό δεν θα πρέπει να νιώθει πως αδικήθηκε από την τύχη.

Πως όμως έφτασε το ματς ως εκεί; Είναι ακριβώς αυτό το ερώτημα που πρέπει να παιδέψει όλους στα αποδυτήρια του «τριφυλλιού». Διότι δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη. Εγινε και με τη Μπασκόνια και την Εφές και τη Χίμκι. Ε δεν είναι σύμπτωση…

Είχαμε επισημάνει και τότε ότι οι πράσινοι δεν διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι, πάλι στο τέταρτο δεκάλεπτο, ξαφνικά… τρελάθηκαν και έκαναν ο, τι μπορούσαν για να διευκολύνουν τον αντίπαλο.

Η Ρεάλ προσπαθούσε να τρέξει το χρόνο να κερδίσει επιθέσεις και να μειώσει τη διαφορά και οι παίκτες του Παναθηναϊκού τους έκαναν τη ζωή πιο εύκολη. Ο Καλάθης ξαναμπήκε στο τριπάκι να κερδίσει μόνος του το ματς, αλλά το έκανε με λάθος τρόπο. Τρίποντα που του έδινε η άμυνα των Ισπανών και λέι απ με δυο αντιπάλους «κρεμασμένους» πάνω του.

Το αποκορύφωμα της παραζάλης που επικρατούσε στο πράσινο στρατόπεδο είναι η επιλογή του Τόμας στα 4’’ επίθεσης να κάνει τρίποντο και αμέσως μετά να πέσει πάνω στον αντίπαλό του κάνοντας φάουλ σε προσπάθεια για το ριμπάουντ.

Ο Πιτίνο φώναζε στα τάιμ άουτ «Μην κάνετε χαζά σουτ και μην βιάζεστε». Κανείς όμως δεν τον άκουγε…

Και πάει το ματς στο τέλος. Εκ του αποτελέσματος ο καθένας μπορεί να πει ο, τι θέλει. Ο Πιτίνο δεν έκανε φάουλ διότι έβλεπε πως απλά η τελευταία επίθεση που θα είχε για να πάρει το ματς, δεν είχε πολλές πιθανότητες επιτυχίας. Οι παίκτες του ήταν θολωμένοι και «εγκλωβισμένοι» στην άμυνα των Ισπανών.

Επέλεξε να παίξει άμυνα, η οποία είχε σωστό αποτέλεσμα. Έστειλε τη μπάλα σχεδόν στο κέντρο του γηπέδου με 0,01 να απομένουν. Το μόνο ψεγάδι είναι βέβαια ότι… το έβαλε ο Ρούντι και το παιχνίδι χάθηκε!

Εκείνο που θα πρέπει να απασχολήσει τους πάντες στον Παναθηναϊκό δεν είναι τόσο η τελευταία φάση, αλλά όσα έγιναν και δεν έγιναν στα υπόλοιπα λεπτά της τέταρτης περιόδου. Το σύμπτωμα είναι επαναλαμβανόμενο και ο Πιτίνο θα πρέπει να βρει τη λύση.

Πράγματι όσο περνάει ο καιρός γίνεται ολοένα και περισσότερο ομάδα εξαρτώμενη από τον Καλάθη. Μόνο που κι εκείνος θα πρέπει να καταλάβει ότι αυτό δεν κάνει κακό μόνο στην υπόλοιπη πεντάδα, αλλά και στον ίδιο. Το πάθαινε και επί Πασκουάλ, θα πρέπει να το διορθώσει.

Πλέον ο Παναθηναϊκός πρέπει απαραιτήτως να κερδίσει στο ΟΑΚΑ τη Μπουντούτσνοστ την επόμενη εβδομάδα για να περάσει στα πλέι οφ. Πριν από έξι εβδομάδες ήταν και… με τα δύο πόδια εκτός οκτάδας. Το χειρότερο μάλιστα ήταν πως με την εικόνα που είχε αυτή η ομάδα, ελάχιστοι πίστευαν μπορεί να διεκδικήσει την πρόκριση και να μπει στα σενάρια για τα πλέι οφ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ