Ολυμπιακός: Άδραξε την ευκαιρία και πάρε την πρόκριση

Ολυμπιακός: Άδραξε την ευκαιρία και πάρε την πρόκριση

Κανένα περιθώριο πλέον για τον Ολυμπιακό. Η μοίρα το έφερε έτσι που πια ελέγχει ο ίδιος την τύχη του. Στην άκρη η μουρμούρα, κεφάλι ψηλά και... πόλεμος για μια παρέα που τόσα χρόνια δεν κοίταξε πίσω. Για την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Πόσα ζήσαμε. Τι είδαμε τόσο καιρό. Πόσα διαφορετικά συναισθήματα μας προκάλεσε η παρουσία του Ολυμπιακού στις τελευταίες 9 αγωνιστικές της Ευρωλίγκας. Πόσα αντίθετα συναισθήματα βιώσαμε νωρίτερα;

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα πια. Μακριά από την όποια μουρμούρα. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν την ευκαιρία να διαγράψουν κάθε παρασπονδία. Ότι έγινε έγινε. Ας μην κοιτάξουν πισω. Μόνο μπροστά. Στην τελική τι έχουν να χάσουν;

Η Ζαλγκίρις στηρίζεται ξεκάθαρα στον προπονητή της. Έχει φανερές αδυναμίες.

Θες μίστερ Μπλατ και η… παρέα σου να παλέψετε την ύπαρξη σας στην διοργάνωση και να διαγράψετε τα άσχημα αποτελέσματα; Ε τώρα μπορείτε να κάνετε το βήμα μπροστά.

Έχει μαλιασει η γλώσσα μας. Τώρα λοιπόν ακόμα και η μίρλα μας και η παλαβομάρα μας πάει στην άκρη.

Απέναντι σε ένα σύνολο που δεν λογαριάζει φόρμες, ο Ολυμπιακός καλείται να τα καμουφλάρει όλα, να αφήσει στην μπάντα τις κακές στιγμές και να πεις στον Σάρας «Αγαπητέ καλά τα είπαμε πέρσι, όμως φέτος είναι η σειρά μας».

Οι μέρες κύλησαν στράφι. Η εσωστρέφεια κυριάρχησε κάθε συναισθήματος. Αξίζουν τα καλοκαιρινά όνειρα να πεταχτούν τόσο εύκολα στο λιμάνι του Πειραιά; Μην γελιόμαστε… Όλοι γνωρίζουμε την απάντηση.

Μετά από όσα έγιναν, ο Ολυμπιακός και πάλι κρατάει την μοίρα του στα χέρια του.

Λείπουν οι Σπανούλης και Στρέλνιεκς ναι. Αξίζει όμως να μείνει σε αυτήν την δικαιολογία; Ελάτε τώρα.. Μπορεί αυτή η φανέλα να… μεμψιμοιρεί σε δύο απουσίες; Μπορεί αυτή η ομάδα με αυτήν την ιστορία να δικαιολογηθεί κατ αυτόν τον τρόπο; Κοουτς Μπλατ μπορείς να σταθείς σε αυτήν την δικαιολογία;

Ας απαντήσουμε όλοι μαζί. Όχι!!!

Τόσο καιρό άπαντες ήταν στο απυρόβλητο. Προβλήματα σπρώχτηκαν κάτω από ένα χαλακι. Οκ, αναποδιές ήρθαν. Στραβες πάμπολλες. Η ηρεμία εξαφανίστηκε, η μουρμούρα επικράτησε, τα νεύρα είχαν τον πρώτο λόγο. Όλα αυτά μπορούν μετά από καιρό να παραμεριστούν έστω και προσωρινά.

Όσοι λογάριαζαν χωρίς να έχουν σκεφτεί ότι φέτος είναι μία χρονιά μετάβασης σε νέα εποχή, ήρθε η ώρα να ανασκουμπωθούν, να ρίξουν κρύο νερό στο πρόσωπο τους και να ωθήσουν αυτήν την ομάδα στη νίκη.

Απέναντι στους δικούς της δαίμονες. Τα προβλήματα της. Δεν της φταίει κανείς. Ο δικός της ο εαυτός της φέρει την ευθύνη. Οι παθογένειες της. Τα βάσανα της.

Οι επιλογές της; Ίσως… Εξάλλου όλοι επιλογές είμαστε. Ποτέ κερδίζουμε, ποτέ χάνουμε. Μια καλή ζαριά είμαστε όλοι. Μην γελιόμαστε…

ΥΓ1 Τα νεύρα και η απογοήτευση ας μείνει σπίτι σήμερα. Όποιος κατηφορίσει στο ΣΕΦ ας οπλιστεί με όρεξη, καντάρια υπομονής και θέληση να γίνει ο έκτος παίκτης. Ας υπερκαλύψει το κενό των υπολοίπων που έμειναν σπίτι και να βοηθήσει τους Ερυθρόλευκους στον αγώνα τους. Ένας για όλους και όλοι για έναν.

ΥΓ2 Η μπάλα στον Μιλουτίνοφ. Δεν έχει παίκτη να του κόψει τον αέρα ο Σάρας. Καλό διάβασμα θέλει το ματς. Πρέπει ο πάγκος του Ολυμπιακού να κάνει ματ σε εκείνον της Ζαλγκίρις.

ΥΓ3 Ποιος Παναθηναϊκός. Ποια Ρεάλ. Όποιος… κοροϊδέψει το πάθημα των Πράσινων στο ΟΑΚΑ ας κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη. Ας δει την δική του μουτσούνα πρώτα και να καταλάβει ότι έχει βάλει το κεφάλι του στην γκιλοτίνα μόνος του. Επιτέλους, ομάδα και… σία, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Μοναδικός υπαίτιος για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός σήμερα παίζει το μέλλον του στην Ευρωλίγκα είναι ο ίδιος ο οργανισμός των Πειραιωτών. Κανείς άλλος..

ΥΓ4 Κόουτς; Όλοι σήμερα είναι αναγκαίοι. Και εσύ. Και ο τελευταίος του πάγκου. Ας αφήσουμε τους εγωισμούς. Πάνω από όλα ο Ολυμπιακός.

ΥΓ5 Αν δεν ήμουν δημοσιογράφος, σήμερα θα ήμουν στο ΣΕΦ. Όχι για τα #MexriTelous αλλά επειδή με έχουν ανάγκη. Και επειδή τόσο καιρό μου έχουν φάει τα σωθικά, όλοι αυτοί που πάνε να μου κάνουν το άσπρο, μαύρο. Μια φωνή όλοι. Όσοι και αν είναι στην εξέδρα. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ