Παναθηναϊκός: Δέκα φορές έχει χτιστεί το γήπεδο στον Βοτανικό

Παναθηναϊκός: Δέκα φορές έχει χτιστεί το γήπεδο στον Βοτανικό

Ο Παναθηναϊκός έχτισε γήπεδο στα - μεγάλα - λόγια, με καμιά δεκαριά άλλους πριν τον Μπακογιάννη, αλλά ακόμη η Βοτανικός μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο.

Δεν είναι η πρώτη και φαντάζομαι ούτε η τελευταία φορά που ακούμε προεκλογικά πως θα χτιστεί γήπεδο για τον Παναθηναϊκό. Πότε στο Βοτανικό, πότε στη Λεωφόρο, πότε στο Γουδή. Πάντα υπήρχε κάποιος πρόθυμος να υποσχεθεί.

Την απάντηση για το αν κάποιος τήρησε τα λεγόμενά του τη γνωρίζουμε όλοι. Έχουμε φτάσει στο 2019 και ο Παναθηναϊκός μέχρι πέρσι αγωνιζόταν σε ένα γήπεδο που δεν έχει καλά – καλά τα… απαραίτητα (όπως πάρκινγκ), όπως είναι η Λεωφόρος και φέτος αγωνίζεται στο ΟΑΚΑ, σε ένα γήπεδο δηλαδή που θα έπρεπε να είναι μονάχα για την Εθνική ομάδα.

Την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός έχει γήπεδο, η ΑΕΚ φτιάχνει, ο ΠΑΟΚ θα φτιάξει. Και δε μιλάμε για γήπεδα, αλλά για σύγχρονες γηπεδάρες που δίνουν άλλη δυναμική στις ομάδες. Είναι κι αυτός ένας ακόμα λόγος που η ψαλίδα του Παναθηναϊκού με τους άλλους τρεις μεγάλους ανοίγει αντί να κλείνει.

Κανείς, φυσικά, δεν μπορεί να πιστέψει τα λόγια του Μπακογιάννη ή να δώσει βάση σ’ αυτά. Ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας πρώτα είπε σε εκπομπή του Αυτιά πως «μία είναι η ομάδα, ο Παναθηναϊκός» και στη συνέχεια υποσχέθηκε γήπεδο στο Βοτανικό. Δεν αμφισβητεί κανείς τα πράσινα αισθήματά του. Έχουμε, όμως, πολλούς και σημαντικούς λόγους να αμφισβητούμε τα όσα λέει για ένα θέμα που ταλαιπωρεί τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του εδώ και μια εικοσαετία.

Ο Μπακογιάννης και ο κάθε Μπακογιάννης μπορεί να εκλεγεί, να δουλέψει, να φτιάξει και μετά να παρουσιάσει αυτό που θέλει στον κόσμο. Από τα «θα» χορτάσαμε. Όταν έρχεται η ώρα για τις πράξεις, όλοι χάνονται. Και ο Τσίπρας έταζε κάποτε γήπεδα, γήπεδα που ο ίδιος είχε υψώσει ασπίδα για να μη γίνουν, αλλά ο Παναθηναϊκός παίζει στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Θα πρέπει να γνωρίζει ο Μπακογιάννης πως για να χτιστεί γήπεδο στον Βοτανικό χρειάζεται κάποιος να το χρηματοδοτήσει. Εκτός αν θέλει να το φτιάξει με λεφτά του Δήμου, όχι δε θα πούμε, άλλωστε όλοι με κάποιων άλλων τα χρήματα φτιάχνουν τα γήπεδα τους, όμως δε μας έχει συνηθίσει κανείς να κάνει «εξυπηρετήσεις» στον Παναθηναϊκό κι ας είναι η μεγαλύτερη ομάδα της πόλης της οποίας θέλουν να λέγονται Δήμαρχοι ή οτιδήποτε άλλο.

Ας αφήσουν, λοιπόν, τα λόγια, τις υποσχέσεις και τα προεκλογικά κόλπα ή ας τα κάνουν σε αυτούς που καταπίνουν αμάσητο το σανό και δεν καταλαβαίνουν. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού και έχει καταλάβει και δεν πιστεύει πλέον τίποτα. Και δεν πρόκειται να πιστέψει αν δεν υπάρξει… σέντρα σε νέο γήπεδο. Όπως δεν πρόκειται και να ψηφίσει κάποιον επειδή του έταξε ένα γήπεδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ