Βασιλειάδης: Δεν παίζει το παιχνίδι της χήρας με τα 5 ορφανά

Βασιλειάδης: Δεν παίζει το παιχνίδι της χήρας με τα 5 ορφανά

Ο Κώστας Καίσαρης υποκλίνεται στο μεγαλείο του Γιώργου Βασιλειάδη. Και σηκώνει τα χέρια ψηλά. Που απαγορεύει τη μετακίνηση των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ κι επιτρέπει τη μετακίνηση 5.000 μεμονωμένων. Αξιος.

ΓΙΑΣΑΝ του Γιώργου του Βασιλειάδη. Και ξανά μανά γιασάν. Του μάγκα. Του ντερβίση. Του καραμπουζουκλή. Του όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω. Ο ανυπέρβλητος υπουργός ξαναχτύπησε. Ξαφνικά. Εκεί που δεν το περίμενε κανείς. Αιφνιδιάζοντας, τους πάντες και τα πάντα. Στις 2μμ της Παρασκευής. Πάνω στη μεσημεριανή σιέστα. Και τους έπιασε όλους για ύπνο. Ο γιγαντιαίος Βασιλειάδης, εξέδωσε φιρμάνι ότι απαγορεύει την οργανωμένη μετακίνηση των οπαδών του ΠΑΟΚ στη Ξάνθη. Για την αναμέτρηση με την πρώην ομάδα του Ελαφοκυνηγού Χρήστου Πανόπουλου. Που πλέον έχει περάσει στα ξένα χέρια.

ΚΑΙ μην έχει κανείς την εντύπωση ότι τώρα κλαίνε όλα τ αλάνια που θα μείνουνε χαρμάνια. Ότι τα Παοκτσάκια θα δούνε το παιχνίδι από τη τελεβιζιόν. Οι αναγνώστες του 10gr. δεν είμαι κιρίζια. Δεν βυζαίνουνε το δάχτυλο. Ξέρουνε πολύ καλά ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, έχουνε ήδη στα χέρια τους 4.600 εισιτήρια. Και τη Κυριακή το μεσημέρι, θα ξεκινήσουνε για τη Ξάνθη. Κανονικά και με το νόμο. Διακόσα χιλιόμετρα είναι η απόσταση. Σε δύο ώρες σκάρτες θα έχουνε φτάσει. Ποιος θα τους σταματήσει; Ίσα ίσα που η Τροχαία θα έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή μετάβαση και επιστροφή τους.

ΝΑ δίνει προτεραιότητα στους εκδρομείς. Και μη νομίζεται ότι επειδή πήρανε 4.500 εισιτήρια, 4.600 θα είναι κι αυτοί που θα ξεκινήσουνε από τη Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιοχές για τη Ξάνθη. Για ελληνικό ποδόσφαιρο μιλάμε. Δεν είναι υποχρεωτικό ντε και καλά τα αλάνια, να έχουνε εισιτήριο για να μπούνε στο γήπεδο. Μπαίνουνε και νταηλίκι. Όπως μπήκανε πέρυσι τα Παοκτσάκια στα Γιάννενα. Σπάσανε τις πόρτες, μπουκάρανε, κάνανε στην άκρη τους Παγουράδες, τους πετάξανε από τις θέσεις τους κι είδανε το ματς όμορφα κι ωραία. Και μη βρεθεί κανείς να πει τι έκανε η αστυνομία. Η αστυνομία κράταγε το φανάρι. Ούτε είδε, ούτε άκουσε τίποτα. Μία λευκή σελίδα ήταν η σχετική έκθεση.

ΚΑΙ μην έχει κανείς την εντύπωση ότι ο υπουργός παίζει στην ηλικία που βρίσκεται το παιχνίδι της χήρας με τα 5 ορφανά. Πιπέρι στο στόμα. Σεβασμός και στους θεσμούς αλλά και στο πρόσωπο. Ο περί ου λόγος Βασιλειάδης, ξέρει τι κάνει. Δεν απαγόρευσε τη μετακίνηση των οπαδών του ΠΑΟΚ γενικά κι αφηρημένα. Απαγόρευσε την οργανωμένη μετακίνηση. Μεμονωμένα, ένας-ένας δηλαδή και 4.600 και 5.500 και 6.500, μπορούνε να πάνε. Κανένα πρόβλημα. Επτάμιση χιλιάδες χωράει το γήπεδο. Όλο δικό τους. Οι οπαδοί Ξάνθης δεν πρόκειται να πάνε. Στα 4.500 εισιτήρια που η νέα ιδιοκτησία της ομάδας, έδωσε στον ΠΑΟΚ είναι και οι θέσεις των οργανωμένων της Ξάνθης. Που ζοχαδιαστήκανε και δεν θα πάνε στο γήπεδο.

ΠΑΡΑ τα γεγονός όμως ότι τα Παοκτσάκια θα είναι μοναχά τους στο γήπεδο, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Νέα παιδιά είναι. Βράζει το αίμα τους. Ένα απρόοπτο να συμβεί, μιά παρεξήγηση, ένα οφ-σάιντ. Μπάλλα είναι. Γήπεδο. Δεν είναι εκκλησία. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανάφτουνε τα αίματα και να γίνει η ζημιά. Ακόμα και γι’ αυτό φρόντισε ο Βασιλειάδης. Με την απόφαση απαγόρευσης που εξέδωσε. Λες και του τη δώσανε παραγγελία. Ακόμα και καλοκαιρινό να το κάνουνε το γήπεδο, από τη στιγμή, που η μετακίνηση δεν είναι οργανωμένη ο ΠΑΟΚ ουδεμία ευθύνη φέρει. Από τη στιγμή που οι 4.600 και πλέον οπαδοί θα πάνε στη Ξάνθη μεμονωμένα, ο ΠΑΟΚ δεν έχει τη παραμικρή συνέπεια.

ΕΙΠΑΜΕ. Ο υπουργός, δεν παίζει το παιχνίδι της χήρας με τα 5 ορφανά. Ξέρει τι κάνει. Αυτή είναι άλλωστε η δουλειά των πολιτικών. Να κάνουν κόλπα. Σαν τους ταχυδακτυλουργούς. Να κάνει ο Αλέξης, το όχι του δημοψηφίσματος ναι. Να βγάζει φιρμάνι ο Βασιλειάδης, ότι απαγορεύει την οργανωμένη μετακίνηση των οπαδών του ΠΑΟΚ στη Ξάνθη, όταν ξέρει πολύ καλά, ότι τουλάχιστον πέντε χιλιάδες από δαύτους θα είναι τη Κυριακή στο γήπεδο. Και μην αναρωτηθεί κανείς, αν ντρέπονται. Προϋπόθεση της ντροπής είναι οι αρχές. Και αυτοσεβασμός. Που αν παραβιάσεις ντρέπεσαι. Αν κάνεις κάτι που δεν πρέπει κοκκινίζεις. Σκύβεις το κεφάλι. Χωρίς αρχές και αυτοσεβασμό, μη ψάχνεις ντροπή. Δεν υπάρχει.

Atahualpa Upanqui-Los Hermanos

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ